Dit vindt Twitch van games, streamers en kijkers

Twitch werd geboren als een plek voor mensen om online videogames te bekijken, maar de streamingdienst van Amazon verschuift nu zijn aandacht naar andere projecten binnen en buiten de gamewereld.

Op de Game Developers Conference in San Francisco deze week, probeerde het bedrijf de menigte gerust te stellen dat het de beste belangen van zijn die-hard community van fans en streamers in hart en nieren heeft, ook al doet het toenadering tot ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het gebruik van het platform om hun games op de markt te brengen en de inkomsten te vergroten.In de kern is de allure van Twitch een enkel concept dat de directeur van Integration Success van het bedrijf, JT Gleason, de persoonlijke gameridentiteit noemt. Bij GDC suggereerde hij dat de identiteit van de meeste streamers bestaat uit de games die ze hebben gespeeld, hun in-game-prestaties en de Twitch-gemeenschappen waar ze lid van zijn geworden.

Voor deze streamers, zei Gleason, is het tonen van hun gameplay op Twitch nog een andere vorm van ontsnapping uit de echte wereld, net zoals het gevoel dat ze krijgen wanneer ze het echte spel spelen.

'Voor streamers die niet van plan zijn om van streaming te leven, willen ze een identiteit die niet echt van hen is', zei hij, een 'pseudo-anonieme identiteit.' Er is ook een veel kleinere, maar oneindig veel invloedrijkere categorie streamers die zo'n aanhang hebben verzameld dat ze van hun Twitch-streams kunnen leven.

'Streamers geven om hun merken op Twitch,' zei Gleason. 'Het voorziet in duizenden gevallen in hun levensonderhoud.'

Twitch wil deze twee categorieën streamers duidelijk tevreden houden, aangezien ze het brood en de boter van de site vertegenwoordigen. Daartoe heeft het beveiligingsfuncties uitgerold om 'naamkampeerders' (mensen die zich voordoen als populaire streamers) te verwijderen, evenals gimmicks zoals Drops, die gebruikers belonen voor het bekijken van inhoud.

Maar het bedrijf wil ook dat gamestudio's weten dat ook zij geld kunnen verdienen aan de immense populariteit van het streamen van videogames. Dus het intensiveert zijn mogelijkheden om inkomsten te genereren, inclusief de aanstaande mogelijkheid om videogames van indie- en grote studio's rechtstreeks vanuit Twitch-streams te kopen. Uiteraard zullen zowel ontwikkelaars als streamers een deel van de winst nemen.

Verwant

  • Twitch richt zijn blik op AI voor moderatie van reacties Twitch richt zijn blik op AI voor moderatie van reacties

'Twitch- en game-ontwikkelaars delen een gemeenschappelijk belang, en dat is voor je game om te groeien', vertelde Gleason aan ontwikkelaars bij GDC. 'Er is een natuurlijke symbiose die we mogelijk willen maken, koesteren en ondersteunen.'

Maar het gaat niet alleen om geld. Net als Facebook biedt Twitch gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers te 'vrienden'. De functie is vorig jaar uitgerold en het bedrijf laat ontwikkelaars binnenkort via API's gebruikmaken van de vriendenlijst. De exacte functies zijn nog niet aangekondigd, maar Gleason liet een paar mogelijkheden zien op GDC, gelukkig geen van alle door gamestudio's spam te laten sturen naar de vriendenlijsten van mensen.

Als je een gameontwikkelaar bent die wil profiteren van deze nieuwe integratie, kun je er goed aan doen een beetje Finse en Aloha-flair aan je titels toe te voegen: het bedrijf zegt dat Finland het vriendelijkste land op Twitch is, gemeten naar het aantal geaccepteerde vrienden verzoeken, en Hawaii is de vriendelijkste staat.

Aanbevolen verhalen

'VR Sports' van Vive Studios is precies hoe het klinkt

HTC's nieuwe VR-games zijn zo 8 maanden geleden.

Google plaagt nieuwe Android-games, Play Store-updates

Dat omvat Battle Transformers, DC Comics-schurken en meer.

Elon Musk denkt dat vakbonden slecht zijn voor Tesla

Wie heeft collectieve onderhandelingen nodig als je gratis froyo- en achtbaanritten krijgt?

Microsoft's Twitch-concurrent, Beam, krijgt een grote update

'Beam 2' heeft een gloednieuwe startpagina en speler, verbeterde videokwaliteit en Xbox Live-aanmeldingen.