Zo jam je (vrijwel) met Paul Simon

Musea zijn voortdurend op zoek naar manieren om bezoekers praktische ervaringen te bieden in plaats van alleen artefacten achter glas te tonen. En dat is wat je tussen nu en 10 september in LA's Skirball Cultural Centre zult vinden met Paul Simon: Words and Music.

Het is een reizende tentoonstelling die oorspronkelijk werd samengesteld door de Rock & Roll Hall of Fame; voor de Skirball-installatie heeft de Roland Corporation - een fabrikant en distributeur van elektronische muziekinstrumenten - een speciaal muzieklab gebouwd, en het is heel cool.Tijdens een recent bezoek belandde PCMag (vrijwel) te jammen met Paul Simon zelf.

Eerst toerden we door de tentoonstellingsruimte, die meer dan 80 artefacten bevat van zijn iconische Guild F-30-NT-Spec-gitaar uit 1967, klassieke albumhoezen, handgeschreven teksten op papiersnippers, zwart-wit contactbladen en vroege A&R-materialen (Artists & Repertoire), waaronder Headshots uit het tienertijdperk van Simon en Art Garfunkel, toen ze kort werden aangekondigd als Tom & Jerry voor hun eerste single in 1957, 'Hey, Schoolgirl'.

Het is allemaal fantasierijk ingedeeld: je kunt precies zijn, met de klok mee bewegen en de carrière van Simon chronologisch zien ontvouwen. Of, zoals verschillende mensen deden tijdens ons bezoek, doe alsof je thuis bent, plof neer op de comfortabele fauteuils in het centrum en bekijk vintage televisiebeelden, naast meer eigentijdse interviews met Simon die vertelt over zijn carrière tot nu toe.

Zoals het een muzieklegende betaamt, zijn de hoofdtelefoons in elk displaygebied van DJ-kwaliteit, Italiaans ontworpen V-Moda Crossfade; je kunt zien waarom ze elk voor $ 300 + per stuk verkopen.

Na genoten te hebben van de tentoonstelling gingen we naast het Music Lab. Het bevat vijf hoofdlabs voor muziekactiviteiten - Audio Mixing, Electronic Drum Circle, Harmonizer, 'Partch' Keyboard en Rhythm Mix & Match - met 10 verschillende interactieve muziekstations om uit te proberen. De tentoongestelde uitrusting omvat: Roland Octapad SPD-30 Digital Percussion Pad, Roland SP-404SX Linear Wave Sampler, Boss VE-8 Acoustic Singer, Roland CM-30 Cube Monitor en natuurlijk de V-Moda Headphones.

Paul Simon staat bekend om het gebruik van mengtafels, dus het muzieklab is bedoeld om bezoekers zijn proces zelf te laten ervaren.

We creëerden onze eigen unieke mix van 'Mrs. Robinson' (niets leuker dan een diepe frons van concentratie wanneer je een fader omhoog duwt om meer bas binnen te brengen) en geharmoniseerd met Paul zelf via de Acoustic Singer (PSA: iedereen die geen koptelefoon draagt, kan je horen). Iets complexere muzikale jamming werd geprobeerd op de Linear Wave Sampler, afwisselend ritmische of harmonische componenten, drums, percussie selecteren en vervolgens zang en andere instrumenten er bovenop mengen.

In een e-mail zei Corey Fournier, Market Development Manager voor Roland Corporation US, dat de tentoonstelling 'ons een kans geeft om de meer dan 40 jaar ervaring van Roland naar een nieuwe generatie te brengen door middel van de woorden en muziek van Paul Simon'.

Het is een subtiele showroom-achtige ervaring; de praktische activiteiten voelen een beetje als het krijgen van een privé-tech-check voordat je beslist welke uitrusting je in de tourbus moet inpakken.

Dat gezegd hebbende, en het kan zijn omdat het 15.00 uur was. op een donderdag, maar we waren de enige mensen bij de muziekstations ouder dan 7 jaar, wat in het begin nogal verontrustend was. Ik stel me voor dat de leeftijdsdynamiek anders is tijdens de avond-/weekenduren, omdat het een muzikaal paradijs voor geeks is.

Aanbevolen verhalen

De dokter zal u nu zien, maar hoeveel betaalt u?

Met ZendyHealth kunnen patiënten vóór een afspraak onderhandelen met medische zorgverleners en een vergoeding afspreken. We praten met de oprichters over uitbreidingsplannen.

Indie-ontwikkelaars met een handicap winnen volledige rit op Train Jam naar GDC

AbleGamers heeft als missie om videogames voor iedereen toegankelijk te maken.

Een inspirerende discussie met Simon Sinek over het leren van je 'waarom'

Je komt er nooit achter 'hoe' totdat je duidelijk bent over 'waarom'.

Ron Paul over Internetvrijheid – Video

Als het gaat om internetvrijheid, denk ik dat de kandidaat met de beste positie Ron Paul is. Je kunt het in zijn eigen woorden bekijken.