Hier is een idee voor een modulaire Mac Pro

Na de onthulling van vorige week dat Apple een ingrijpende vernieuwing van de Mac Pro plant, deed een Duitse ontwerpstudio op woensdag enkele suggesties over hoe een modulaire versie van Apple's vlaggenschip-desktop eruit zou kunnen zien.

Curved Labs, gevestigd in Hamburg, kwam met een pc met een kleine vormfactor die vaag lijkt op de Mac Mini. In plaats van een deksel te verwijderen, heeft het zijkanten die met een draaischarnier aan het chassis zijn bevestigd, wat betekent dat gebruikers ze kunnen draaien voor gemakkelijke toegang tot interne componenten.Welnu, relatief gemakkelijke toegang - de ontwerpers lijken te hebben verklaard dat Apple van oudsher geen fan is geweest van het bieden van upgrades het soort toegang tot het moederbord of andere componenten die ze zouden verwachten van zelfs een Windows-machine op instapniveau . Toch bieden de draaibare zijkanten toegang tot twee grafische kaartsleuven van volledige grootte, evenals de processor, het geheugen en de schijfstations.

De koeling wordt bereikt via uitlaatopeningen aan de boven- en onderkant, die verder zonder kenmerken zijn. Aan de achterkant is er een vrij conventionele poortindeling, met overvloedige USB- en Thunderbolt-poorten om camera's, externe schijven en andere apparatuur aan te sluiten waar multimediaprofessionals op vertrouwen.

Verwant

  • Apple plant grote Mac Pro-vernieuwingApple plant grote Mac Pro-vernieuwing

De voorkant heeft een SD-kaartlezer, een koptelefoonaansluiting en, het meest intrigerende, een aanraakbalk die doet denken aan de MacBook Pro om de status van interne componenten weer te geven. In plaats van een conventionele aan / uit-knop is er een Touch ID-sensor.

Apple heeft ook gezegd dat het een nieuwe monitor plant die past bij de Mac Pro-vernieuwing, dus Curved Labs heeft een suggestie gedaan voor een slank 27-inch 4K-scherm met extreem smalle randen, dat bijna niet op zijn plaats lijkt naast de boxy Mac Pro-mockup .

Hoewel de ontwerpen redelijk realistisch zijn, is het een raadsel in hoeverre ze zullen lijken op wat Apple in gedachten heeft. Het enige dat Cupertino zal zeggen is dat het werkt aan een nieuwe Mac Pro met een modulair ontwerp en een nieuw scherm. We hebben zelfs geen prikkelende bijvoeglijke naamwoorden om door te gaan: Senior Vice President van wereldwijde marketing Phil Schiller zei alleen dat de nieuwe producten 'iets geweldigs' zouden vertegenwoordigen.

Aanbevolen verhalen

Rapport: Apple plant grote Mac Pro-vernieuwing

Phil Schiller zei dat de technologiegigant uit Cupertino 'in het proces is van ... de Mac Pro volledig te heroverwegen'.

NanoPi Kit bouwt een One Bay NAS voor $ 31, voeg gewoon opslag toe

Een bord van $ 8, een behuizing van $ 13 en een voeding komt neer op een investering van $ 31. Het duurste onderdeel is de harde schijf die u kiest om te gebruiken.

TAG Heuer heeft een modulaire smartwatch van $ 1.600 gemaakt

U kunt zelfs de centrale module vervangen door een mechanisch uurwerk.

Valentijnsdag cadeau-idee voor technische liefhebbers

Er is zeker een tech-enthousiasteling in uw familie, of het nu uw echtgenoot of uw kind is. Valentijnsdag staat voor de deur, dus je hebt vast en zeker...