Repetitive Strain Injury op de geeky manier voorkomen

Foto door Matt Hamm

De meesten van ons brengen onze dagen door met werken voor een werkstation en de verkeerde werkstationinstellingen kunnen een ernstig probleem veroorzaken dat Repetitive Strain Injury of kortweg RSI wordt genoemd. Negeer de pijn in uw hand niet en denk niet dat het vanzelf overgaat of beter wordt.We hebben enkele tips en bronnen verzameld om iedereen op weg te helpen om een ​​ergonomische werkplek te maken om RSI te voorkomen. Houd er rekening mee dat wij geen gecertificeerde medische professionals zijn. We doen ons best om informatie over RSI te verzamelen uit goede bronnen op internet. De lezers dienen een medische professional te raadplegen voor medisch advies over RSI.

Veelvoorkomende oorzaken van RSI

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van RSI:

 • Slechte houding
 • slechte techniek
 • Meer dan twee tot vier uur per dag een computer gebruiken
 • Niet regelmatig pauzeren bij het werken met computers.
 • Losgebroken
 • Sport niet regelmatig
 • Werken onder hoge druk omgeving
 • Artritis, diabetes of een andere ernstige medische aandoening.
 • Lange vingernagels hebben
 • Weeg meer dan je zou moeten
 • Slaap niet goed

Stel een goede werkomgeving in

Om RSI te voorkomen hebben we een goede werkomgeving nodig. We hebben een goede houding en een goede pc-configuratie nodig om u te helpen werken, inclusief uw toetsenbord, muis en monitor.

Goede lichaamshouding

Hier zijn enkele tips voor het bereiken van een goede houding:


Foto door RSI Warrior

  • Zet je voeten plat op de grond. Door je voeten recht voor je uit te zetten, ben je meer geneigd om je rug te laten hangen.
  • Slap niet.
  • Hoofd, nek en schouders moeten op één lijn liggen.
  • Houd je schouder en armen ontspannen naast je.
  • Armen moeten in een natuurlijke positie staan.
  • Elleboog mag niet te gebogen zijn.
  • Onze nek moet naar binnen gebogen zijn, ontspannen, ondersteund door de wervelkolom.
  • Zorg ervoor dat u geen spanning in de rug of onder de kin houdt.
  • Het hoofd moet voorzichtig op de ruggengraat worden gebalanceerd.
  • Je rug moet recht en rechtop staan.
  • Knieën moeten recht boven de voeten zijn, in de juiste hoeken gebogen met een paar centimeter ruimte van de stoel
  • Bekken: naar voren geschud, zittend op de zitbeenderen, met heupen (de holtes waar uw dijbenen aan vastzitten) niet lager dan, en misschien iets hoger dan de knieën.
  • Onderrug: naar binnen gebogen en eventueel ondersteund door uw stoel of een handdoekrol.
  • Bovenrug: natuurlijk afgerond

Toetsenbord

De manier waarop we ons toetsenbord gebruiken, heeft grote invloed op onze kansen op het ontwikkelen van RSI. Het is belangrijk om uw toetsenbord boven uw dijen te plaatsen. Je moet in staat zijn om de toetsen te bereiken met je ellebogen naast je en 90 graden gebogen om een ​​neutrale positie voor je pols te behouden wanneer je typt en je onderarmen moeten ongeveer evenwijdig aan de grond zijn. Buig uw pols niet naar uw pink of buig deze niet naar uw duim en probeer ook niet te typen met uw pols naar u toe gebogen.

Sommige toetsenborden, zoals het Microsoft Ergonomic Keyboard 4000-toetsenbord, bieden betere ondersteuning om een ​​natuurlijke houding te bereiken tijdens het typen.

Foto door fitnesstips voor op kantoor

Muis

Herhaalde klikken en de manier waarop we onze muis vasthouden, kunnen RSI veroorzaken. We lopen het risico om tendinitis van de duim of vinger te krijgen als we onze muis te hard vastpakken. We kunnen gemakkelijk spiervermoeidheid krijgen als we onze muis te ver of te hoog opzij plaatsen.

We moeten een muis kiezen die past bij de contouren van onze hand om onhandige positionering of te vastgrijpen van de muis te voorkomen. Hier zijn enkele ergonomische muizen die we kunnen gebruiken om het risico op het ontwikkelen van RSI te verminderen:

1. Ergonomische muis van 3M

2. Ergo Guys-muis

3. Smart Nav van Natural Point stelt gebruikers in staat hun computer te bedienen door hun hoofd te bewegen in plaats van hun hand, waardoor smart nav een goed alternatief werd toen we een ernstig geval van RSI ontwikkelden dat muisklikken een grote pijn maakte.

Foto door Smart Nav

Toezicht houden op

Menselijke ogen zijn geëvolueerd om op afstand te zien in een driedimensionale wereld, terwijl de monitor de gebruiker een close-up 2D-omgeving biedt. Onze inspanning om ons oog op een gesloten afstand van onze pc-monitor te houden, zal vermoeide ogen veroorzaken.

Door de manier waarop we met onze monitor werken te veranderen, wordt de kans op vermoeide ogen kleiner. Ons oog zal meer inspanning vergen om te onderscheiden wat er op het scherm is als er schittering is en een onjuiste plaatsing van de monitor zal onze oogspier overbelasten omdat we een onnatuurlijke oogpositie moeten behouden.

Lezers kunnen verwijzen naar ons artikel over het voorkomen van vermoeide ogen en het gezond houden van hun ogen.

Pas uw werkgewoonte aan

Onze werkgewoonte vergroot de kans dat we het Repetitive Strain Injury-syndroom ontwikkelen en het veranderen van onze werkgewoonte verkleint de kans op het ontwikkelen van RSI.

Pauzes nemen in je werk

Te lang achter de computer zitten is een van de belangrijkste oorzaken van RSI. We raden onze lezers aan om Workrave te installeren dat ons eraan herinnert om micropauzes te nemen en rekoefeningen uit te voeren.

Minder typen en meer praten

Het verminderen van de noodzaak om onze handen te gebruiken om onze computertaak uit te voeren, zal het risico op het krijgen van RSI-gerelateerd probleem aanzienlijk verminderen. Er zijn een aantal spraakherkenningssoftware die we kunnen gebruiken om veelvoorkomende computertaken uit te voeren, zoals tekstverwerking of het uitvoeren van een programma.

We laten u zien hoe u de spraakherkenningsfunctie van Windows 7 kunt gebruiken om de noodzaak van het gebruik van onze hand bij het uitvoeren van sommige computertaken te verminderen.

Windows activeert de spraakherkenningsfunctie niet standaard, we moeten de spraakherkenningsfunctie activeren vanuit het startmenu.

Windows zal u vragen om de spraakherkenningsconfiguratie in te stellen als dit de eerste keer is dat u het spraakherkenningsprogramma start. We raden lezers aan een koptelefoon te gebruiken, omdat veel mensen een betere ervaring hebben met de spraakherkenningssoftware wanneer ze een koptelefoon gebruiken.

Windows zal ook een zelfstudie starten die u laat zien hoe u dicteert op uw computer. We raden lezers aan de tutorial uit te proberen om vertrouwd te raken met hoe Windows-spraakherkenning werkt.
U zou de taakbalk voor spraakherkenning op uw bureaublad moeten zien nadat u het programma hebt gestart.

Dit zijn enkele nuttige activiteiten die we kunnen uitvoeren met het spraakherkenningsprogramma van Windows.

1. Programma's openen.

Het spraakherkenningsprogramma van Windows 7 wordt geleverd met standaardopdrachten om uw computer te bedienen. We kunnen sommige software zoals 'Wordpad' openen door Open Wordpad te zeggen. Mogelijk moet u de opdracht meer dan één keer zeggen om vensters te trainen uw stem te herkennen.

We kunnen het programma ook sluiten door Sluiten te zeggen gevolgd door de programmanaam. We kunnen bijvoorbeeld 'Wordpad' sluiten door 'Wordpad sluiten' te zeggen

2. Schakelen tussen programma's

Een andere nuttige taak die we kunnen uitvoeren met behulp van de spraakherkenningssoftware, is schakelen tussen programma's door Schakel over te zeggen, gevolgd door de specifieke programmanaam.

Gebruiksvriendelijke sneltoetsen

Een andere veelvoorkomende oorzaak van RSI is het gebruik van een sneltoetscombinatie waarbij we onze vingers te ver moeten strekken. Met de meeste Windows-software kunnen we hun standaard sneltoetscombinatie wijzigen en we moeten die sneltoetscombinatie wijzigen waardoor we onze vingers te ver strekken. Dit is een voorbeeld van hoe we sneltoetsen in Word 2010 kunnen aanpassen.

We hebben toegang tot de sneltoetscombinatie van Word vanuit het menu 'opties'.

We zouden een aanpassingsknop moeten zien die ons toegang geeft tot een lijst met bestaande sneltoetsencombinaties.

Word geeft een lijst weer met functies in de lijst 'Categorieën' die zijn gekoppeld aan specifieke sneltoetsen in de lijst met 'Opdrachten'. Doorloop deze categorieën en vind de categorieën die u het meest gebruikt en pas de toetsencombinatie aan als de combinatie te ingewikkeld is. Plaats je muiscursor van je muis in het veld 'Druk op nieuwe sneltoets' en druk op een toetscombinatie die gemakkelijk te onthouden is en voer bijvoorbeeld shift + alt + H uit om naar de 'Home Tab' van Word te gaan.

Het gebruik van goede sneltoetsen zal ook repetitieve muisklikken verminderen en uw werk sneller maken. Hier zijn enkele handige Microsoft Word-sneltoetsen waarmee u veelvoorkomende typetaken sneller kunt uitvoeren:

1. Ctrl + Shift + F: het lettertype wijzigen.
2. Ctrl + Shift + > om het geselecteerde lettertype met 1 pt te vergroten.
2. Ctrl + Shift +

Conclusie

We moeten ons bewust zijn van hoe we met onze computer werken om RSI te voorkomen. Het opzetten van een goede pc-omgeving en het installeren van software om ons te helpen gemakkelijker met de computer te werken, helpt ons het risico op het ontwikkelen van RSI te verkleinen.

Referenties:

Clay Scott's RSI-pagina
PC Review UK
RSI-preventie
ergotouch.com
Ergonomische computergids van Princeton
verticale muis

Meer verhalen

Maak aangepaste Windows 7 Jumplists voor apps die er geen hebben

Wilt u dat meer van uw favoriete programma's jumplists bevatten voor uw favoriete taken? Hier leest u hoe u uw Windows 7-jumplijsten snel kunt aanpassen met Jumplist Extender.

Xmarks is dood, dus welke andere opties heb je?

Het begon als de Foxmarks-extensie, daarna veranderden ze het in Xmarks en lieten het werken in elke webbrowser - en nu is het een dodelijke dood gestorven. De service zal nog een paar maanden bestaan ​​totdat hij echt dood is, maar het is tijd om naar andere opties te zoeken.

Voer IE6 en andere oude apps uit in Windows 7 met Spoon

Wilt u programma's op uw pc draaien zonder ze te installeren? Of je nu een verouderde app wilt gebruiken of gewoon een programma wilt proberen voordat je het installeert, hier is hoe je veel programma's online kunt uitvoeren met Spoon.

Snel en vies vintage foto-effect in Photoshop

Op zoek naar een snelle manier om je foto's om te zetten in knappe, overtuigende vintage kunst? Veel programma's bieden vintage fotofilters, maar deze zijn vaak ruw en geven niet-opwindende, niet-overtuigende resultaten. Met een paar momenten in praktisch elke versie van Photoshop, kun je realistisch ogende

Hoe u uw vergeten Windows-wachtwoord kunt kraken

Hier bij How-To Geek hebben we veel verschillende manieren besproken om uw wachtwoord voor Windows opnieuw in te stellen, maar wat als u uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen? Of wat als u schijfversleuteling gebruikt die uw bestanden zou wissen als u het wachtwoord zou wijzigen? Het is tijd om in plaats daarvan het wachtwoord te kraken.

Bureaubladplezier: Indiana Jones-aanpassingsset

Archeologe Indiana Jones is een favoriet onder cult-klassieke filmhelden en altijd leuk om naar te kijken als hij te maken heeft met slechteriken en slangen. Vandaag hebben we een mooie reeks achtergronden, pictogrammen en lettertypen om je bureaublad klaar te maken voor avontuur.

Maak uw eigen automatische defragmentatie in Windows 7-stijl in Windows XP

Een van de coole functies in Vista en Windows 7 is dat het is ingesteld om uw harde schijf standaard wekelijks automatisch te defragmenteren. Als je nog steeds XP gebruikt, kun je het als volgt instellen om op dezelfde manier te werken als Vista of Windows 7.

Beginner: groepeer vergelijkbare apps met mappen op uw iOS 4 iPhone of iPod Touch

Heb je veel apps op je iPhone of iPod Touch en ben je het beu om door schermen te bladeren om degene te krijgen die je nodig hebt? Hier kijken we naar een nieuwe functie in iOS 4 waarmee je apps kunt groeperen in mappen.

Aanpassen, wijzigen of verwijderen van de nieuwe tabbladpagina in IE 9

De nieuwe Internet Explorer 9 Beta bevat veel nieuwe functies, waaronder een pagina met populaire sites die een mooie lijst met uw meest bezochte sites presenteert wanneer u een nieuw tabblad opent. Hier leest u hoe u de pagina Populaire sites van IE 9 kunt aanpassen of verwijderen.

De VN zegt dat we een officiële ambassadeur nodig hebben... voor de buitenaardse wezens?

Als de buitenaardse wezens ooit de aarde binnendringen, hebben we nu een plan: een Maleisische astrofysicus voor de deur zetten om met ze te praten. Dat klopt, de VN is eigenlijk van plan een ambassadeur te benoemen voor het geval we contact opnemen.