Het is tijd om Windows 10 te bekritiseren terwijl we nog steeds een kans hebben

it-and-8217;s-tijd-om-windows-bekritiseren-10-terwijl-we-nog-een-kans-foto 1

Windows 10 is een enorme stap voorwaarts in de toekomst! Of wacht, is het niet een stap terug? Hoe dan ook, het is een technische preview die nog niet af is, wat ons een enorme kans geeft om mee vorm te geven aan hoe de definitieve versie eruit zou kunnen zien.

Laten we eerlijk zijn, Windows 10 is eigenlijk gewoon Windows 8 met een startmenu en moderne apps met vensters, die je kunt krijgen met software van derden zoals ModernMix. Zelfs de nieuwe virtuele desktops die werden geïntegreerd, verschillen niet veel van wat je kunt krijgen met software van derden.En de hele reden dat we een Windows 10 hebben, is omdat de reputatie van Windows 8 verschrikkelijk is, en de veranderingen die power users werden opgedrongen, zo vervelend waren dat veel mensen na 20 jaar gebruik van Windows gewoon het schip verlieten.

Dus waarom doen zoveel technische mensen alsof we Microsoft moeten afwachten en afwachten hoe de definitieve release eruitziet? Het hele punt van een preview is dat we feedback kunnen geven!

We moeten Microsoft niet vertrouwen om uiteindelijk dingen te repareren, omdat het een voorbeeld is.

it-and-8217;s-tijd-om-windows-bekritiseren-10-terwijl-we-nog-een-kans-foto 2

Elke keer dat ik over iets in Windows 10 heb geklaagd, kreeg ik een stortvloed aan reacties van de gebruikelijke trollen die dingen zeiden als Dit is een technische preview en Microsoft zal dat oplossen in de definitieve versie. Als je kijkt naar hun geschiedenis, is het belachelijk om aan te nemen dat Microsoft het gewoon goed zal doen.

Misschien moeten we even terugkijken op slechts enkele van de recente fouten...

Weet je nog hoe de Windows 8 Preview een registerhack had om het startscherm te omzeilen en je rechtstreeks naar het bureaublad te brengen? En onthoud dan hoe Microsoft dat in de volgende update afsloot? Mensen wilden duidelijk niet opstarten naar het startscherm, maar Microsoft negeerde alle ingediende feedback. Gelukkig luisterden ze daarna wel en lieten ze opstarten naar de desktop in Windows 8.1 toe, maar op dat moment was de schade al aangericht.

Herinner je je het Technet-programma nog? Je zou een jaarlijkse vergoeding kunnen betalen om toegang te krijgen tot de meeste Microsoft-software voor testdoeleinden - het was een hulpmiddel van onschatbare waarde voor systeembeheerders, technische schrijvers en iedereen die gewoon een Microsoft-softwareliefhebber was. Helaas hebben ze dat stopgezet, waardoor power users overal ter wereld werden gefrustreerd.

Weet je nog hoe Microsoft Windows RT uitbracht ondanks het feit dat je er geen andere software op kon laden dan moderne applicaties? Mensen kochten de Surface RT-tablet alleen om erachter te komen dat je er niets goeds op kon laden, en Microsoft stopte uiteindelijk gewoon met het promoten van Windows RT.

En hoe zit het met al die zwendeltoepassingen die de Windows Store hebben overgenomen? Velen van hen zaten daar maanden, zo niet langer - niemand sprak publiekelijk, en ondanks dat veel apps door veel van onze lezers werden gemeld, deed Microsoft niets om het probleem op te lossen.

Pas toen we een campagne begonnen om ze het te laten repareren, hebben ze eindelijk gereageerd en het opgeruimd. Publieke feedback werkt.

En nu?

Microsoft heeft een zoekknop in de taakbalk van Windows 10 geïntegreerd die niet kan worden verwijderd, en als je erop klikt, zie je vervelende roddels als foto's van Justin Bieber. En voor het geval u zich dit afvraagt, is er ook de normale lokale zoekopdracht ingebouwd in het Startmenu waarmee u uw apps en documenten kunt doorzoeken, maar deze nieuwe zoekknop is alleen voor internet. Het is traag, onhandig, loopt soms vast en is over het algemeen nutteloos.

Dus waarom zouden we erop vertrouwen dat Microsoft ons toestaat die knop te verbergen?

Dat is natuurlijk niet het enige probleem met Windows 10. Moderne applicaties zijn niet goed aanpasbaar en alle bedieningselementen zijn onhandig om mee te werken. Ze zijn er nog steeds niet achter dat het geen zin heeft om aparte pc-instellingen en configuratiescherm te hebben en de instellingen willekeurig op te splitsen. Veel instellingen komen uit de zijkant van het scherm in Metro-stijl, zelfs op de desktopversie. Er is een knop Taakweergave die niet van de taakbalk kan worden verwijderd (hoewel het in ieder geval enigszins handig is).

Microsoft heeft uw feedback nodig: ten zeerste, in het openbaar en eerlijk.

it-and-8217;s-tijd-om-windows-bekritiseren-10-terwijl-we-nog-een-kans-foto 3

Het is tijd om zoveel mogelijk kritiek te uiten op en te klagen over Windows 10, anders krijgen we nog een Windows 8-fiasco in handen. Te veel mensen zwegen en lieten hun feedback alleen achter op de officiële kanalen, die Microsoft prompt negeerde, en gaven ons een andere Windows Vista.

Er is geen reden om achter te blijven. Als iets dom is, noem het dan dom. Heb je een probleem met dat woord? Misschien moet je het eens opzoeken:gebrek aan intelligentie of gezond verstand.Denk je niet dat Microsoft een nieuwe knop in Windows integreert die niet kan worden verwijderd en ruimte inneemt op de taakbalk ... op zijn minst een gebrek aan gezond verstand heeft gezien het hele punt van Windows 10?

We pleiten niet voor een totale haatoorlog tegen Microsoft, maar misschien moeten we op basis van hun geschiedenis ervoor zorgen dat we duidelijk uitkomen, en stoppen met ons zorgen te maken over het kwetsen van de gevoelens van een gigantische multinationale onderneming. (cue de grappen over bedrijven die mensen zijn).

Openbare feedback werkt: herinner je je de Xbox One nog?

Als iedereen zijn mond had gehouden en alleen feedback had gegeven via officiële kanalen, hadden we een Xbox One gehad die altijd internet nodig had, echt beperkende DRM had die het delen of verkopen van gebruikte games verhinderde, en er zou geen optie zijn om de Xbox zonder Kinect.

Het was een verontwaardiging van gamers overal, voordat het product zelfs maar werd uitgebracht, waardoor Microsoft hun strategie veranderde:

Je kunt je games spelen, delen, uitlenen en doorverkopen, precies zoals je dat nu doet op Xbox 360.

Je kunt je Xbox zelfs gebruiken als het internet uitvalt, dankzij mensen die publiekelijk klagen en zelfs Microsoft belachelijk maken op tv op de late avond.

Je hebt eindelijk het Startmenu terug, zij het na een paar jaar, vanwege het protest van gebruikers en technische schrijvers die een hekel hebben aan Windows 8 of het echt vervelend en moeilijk te gebruiken vinden.

Misschien, heel misschien, zal Windows 10 de grootsheid van Windows 7 hebben, gecombineerd met de verbeteringen onder de motorkap van latere versies. Maar je kunt niet bang zijn om erover te praten.

Gebruik absoluut eerst het officiële feedbackmechanisme

Er is niets mis met klagen over dingen die je niet leuk vindt in Windows 10, maar je moet beginnen door ze rechtstreeks aan Microsoft te melden. Ook al hebben ze geen goede staat van dienst, het is nog steeds onze verantwoordelijkheid als Windows Insiders die een previewversie gebruiken om hen feedback te geven via het officiële mechanisme.

En als genoeg mensen hun feedback geven, is de kans veel groter dat ze zullen luisteren.

Heb gewoon niet het gevoel dat je je moet inhouden met je mening. Microsoft is een bedrijf dat producten aan u verkoopt. Zorg ervoor dat ze de producten verkopen die u echt wilt.

Als u om Windows geeft, moet u luid en vaak klagen.

Meer verhalen

Een Mac OS X-stijl desktopdock installeren en gebruiken in Ubuntu 14.04

Ben je overgestapt van Mac naar Linux en mis je het opstartprogramma in Mac OS X-stijl? Of misschien wil je gewoon een ander dock dan de Unity Launcher op je Linux-machine. Cairo-Dock is een aanpasbaar dock dat je aan je Linux-desktop kunt toevoegen.

Benchmarked: wat is het beste bestandscompressieformaat?

Het is tijd om enkele bestanden te comprimeren, dus welk formaat gebruik je? Zip, RAR, 7z of iets anders? We hebben enkele benchmarks uitgevoerd om te bepalen welk formaat u maximale compressie geeft.

Wat is een kale of OEM harde schijf?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe harde schijf voor je computer of laptop, kom je misschien de termen Bare en/of OEM tegen, maar zijn ze eigenlijk zo anders dan andere harde schijven of zijn ze hetzelfde? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een verwarde lezer.

Wat is een MKV-bestand en hoe speel je het af?

Of u nu video's van internet downloadt of videobestanden van andere mensen krijgt, de kans is groot dat u MKV-bestanden tegenkomt. Vandaag zullen we u helpen te begrijpen wat ze zijn en hoe u ze op uw computer kunt gebruiken.

Geek Trivia: de enige maand die voorbij kan gaan zonder volle maan is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Uw router gebruiken voor (zeer) elementaire veiligheid voor het thuisnetwerk

De meeste mensen zien zichzelf waarschijnlijk niet als beheerder, maar als je computers hebt die allemaal hetzelfde toegangspunt gebruiken, dan ben je dat. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u de veiligheid van kinderen die computers in uw netwerk gebruiken, kunt garanderen.

Hoe u gemakkelijk lokale mediabestanden van Android naar de Chromecast kunt casten

Het is heel eenvoudig om dingen zoals YouTube- en Netflix-video's van je Android-telefoon naar je Chromecast te casten, maar hoe zit het met video die op je telefoon of zelfs op je thuisnetwerk is opgeslagen? Lees verder terwijl we een nieuwsgierige lezer helpen bestanden van zijn telefoon naar het grote scherm te casten.

6 populaire besturingssystemen die standaard versleuteling bieden

Het is vermeldenswaard dat zowel Windows Phone als Windows RT ook een apparaatcoderingsfunctie bieden. Het werkt op dezelfde manier als de functie die zijn weg vond naar de desktopversie van Windows met Windows 8.1.

Geek Trivia: het allereerste Amerikaanse dollarbiljet met een portret van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Leer hoe u Spotlight Search van OS X als een kampioen kunt gebruiken

Spotlight is de zoekfunctie van Apple in OS X en meer recentelijk in iOS. In de nieuwste versie van OS X heeft Spotlight een prachtige make-over gekregen en verdient het een andere look.