Het is nu gemakkelijker om de op beveiliging gerichte laptops van Purism te krijgen

Purisme

Purisme is lang niet zo bekend als andere pc-makers, maar u wilt het misschien op uw radar houden als u zich steeds meer zorgen maakt over beveiliging en privacy. Het bedrijf, dat vroeger alleen op bestelling gemaakte machines verkocht, heeft zojuist de algemene beschikbaarheid aangekondigd van zijn op beveiliging gerichte Librem 13- en Librem 15-laptops. Dat betekent dat u geen maanden op een wachtlijst hoeft te wachten om er een te kunnen kopen - u krijgt uw computer nu binnen 'een paar weken na aankoop'.

Het bedrijf zegt samen te werken met hardwarefabrikanten om ervoor te zorgen dat de componenten niet kunnen worden gebruikt om je systeem te infiltreren. De laptops hebben bijvoorbeeld een kill-schakelaar die hun microfoon en camera uitschakelt, zodat je ervoor kunt zorgen dat niemand je bespioneert via je webcam, wat helaas iedereen kan overkomen. Een andere kill-schakelaar schakelt hun wifi en Bluetooth in een oogwenk uit om ongeautoriseerde verbinding met uw computer in het openbaar te voorkomen. Librem 13, 15 en de andere computers van het merk draaien ook op het eigen PureOS van het bedrijf, dat een afgeleide is van Debian GNU/Linux.Het purisme heeft misschien besloten dat het hoog tijd is om hun computers toegankelijker te maken nu mensen zich meer bewust worden van de beveiliging van hun apparaten. Het noemde specifiek de WannaCry-ransomware-aanvallen in zijn aankondigingsbericht als een van de meer recente grootschalige beveiligingsproblemen. Door de noodzaak om maanden te wachten te elimineren, wordt het koopproces veel minder intimiderend voor gewone mensen of niet-beveiligingsonderzoekers. Houd er rekening mee dat de Librem-laptops niet goedkoop zijn: op basis van wat we hebben gezien op de website van de fabrikant, kost de 13-inch laptop je minimaal $ 1.699, terwijl de goedkoopste 15-inch configuratie $ 1.999 kost.

Aanbevolen verhalen

U kunt nu medische dossiers van Google Zoeken verwijderen

Het verwijderingsbeleid van Google bevat nu een categorie met de naam 'vertrouwelijke, persoonlijke medische gegevens van privépersonen'.

De beste deals van de Wirecutter: ontvang een tegoed van $ 100 met een Oculus Rift + Touch-bundel

Krijg aanbiedingen voor Travelpro-bagage, Eagle Creek-verpakkingskubussen, Logitech's Harmony 650 en meer.

Instagram groepeert Verhalen om ze gemakkelijker vindbaar te maken

Je kunt nu locatieverhalen en hashtag-verhalen vinden in de Explore-feed van Instagram.