'Ni No Kuni 2' verandert alles behalve de Ghibli-achtige charme

-and-039;ni-no-kuni-2-and-039;-verandert-alles-behalve-de-gibliesque-charme foto 1 Bandai Namco

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is prachtig. Als het niet de gedetailleerde omgeving is, zijn het de expressieve stripfiguren die met elkaar omgaan als een soort CGI-anime-meesterwerk. Dat is te danken aan de inbreng van animatieregisseur Yoshiyuki Momose - hij werkte eerder vele jaren bij Studio Ghibli, en dat is nog steeds te zien in het vervolg dat naar PS4 komt. Tijdens de tweedelige demo die ik speelde op de E3-stand van Bandai Namco, wapperden mantels in de wind, de hoofdpersoon kromp ineen toen hij met vuur werd geraakt, en je kleine strijdmakkers -- de belangrijkste knuffels van de toekomst -- slenterden over het slagveld als een nog schattigere Pikmin . Het gameplay-voorproefje concentreerde zich op twee grote eindbaasgevechten, maar ik merkte dat ik wachtte, hoopte, op een nieuwe weelderige tussenscène om het mysterieuze achtergrondverhaal te vullen - en me af te leiden van de gevechten.

Ja, Ni No Kuni 2 is een vervolg, maar het maakt een einde aan de personages, de kennis, het vechtsysteem en zelfs de verzamelbare monsters die naast je vochten. We hebben referenties en paaseieren gezien in eerdere previews, en hoewel het vervolg lijkt plaats te vinden in gebieden die sterk lijken op Ni No Kuni, zijn er zoveel verschillen dat het aanvoelt als een compleet nieuwe, verbonden wereld.-and-039;ni-no-kuni-2-and-039;-verandert-alles-behalve-de-gibliesque-charme foto 2

Het vechtsysteem is compleet anders, en hoewel de gevechten van de originele NNK soms ruig waren, gaf het feit dat je vocht met verzamelbare 'familieleden' het een Pokemon-achtige aantrekkingskracht. Deze keer moet je voor jezelf vechten, een toverstok, een zwaard, wapenvaardigheden en spreuken uitrusten om indringers het hoofd te bieden.

Ik mocht kort een bovenwereldkaart verkennen en twee baasgevechten voeren, gebruikmakend van meerdere vaardigheden, en spreuken en buffs ondersteunen van die bovengenoemde kleine wezens die het strijdgebied bevolken naast de hoofdpersoon en zijn twee metgezellen. Ze heten Higgledies en hoewel ze geen enorme hoeveelheden directe schade aan je vijanden toebrengen, hebben hun schilden en aanvalsondersteuning me verschillende keren geholpen om de dood van het demostation (de ergste soort) te ontwijken. De gevechten waren echter gewoon... chaotisch. Er gebeurt zoveel, en hoewel je alleen de koning Evan Pettiwhisker Tildrum met kattenoren bestuurt, is dit geen snel actie-avontuur. Wat losse bewaking en ontwijking is genoeg om schade te beperken, dan spam je de aanvallen terug naar je vijand. Sommige zullen verbinding maken, andere niet.

Van de twee gevechten die ik moet proberen, is het systeem in dit vroege demostadium gewoon niet erg leuk - of als er niets anders is, is de leercurve erg steil. Een gevecht met een van vuur doordrenkte draak... ding, sleept voort. Lava regent naar beneden, gesmolten rotsblokken leiden af ​​en je kleine Higgledies doen hun best om je te ondersteunen terwijl je probeert je waterspreuken op je aanvaller te richten. De gevechten zien er tegelijkertijd cartoonachtig en groots uit, maar hebben niet echt de glans en het plezier van de verkennings- en tussenfilmpjes. Dat komt misschien omdat er zoveel tegelijk gebeurt. Het originele vechtsysteem van Ni No Kuni was soms onhandig, dus het is gemakkelijk in te zien waarom ze het probeerden te herschikken, vooral nadat vrijwel al het andere in het spel was vernieuwd. Dit vroege voorproefje suggereert dat Level-5 het echter nog niet helemaal heeft genageld.

Uiterlijk is niet alles, maar als NNK2 erin slaagt om een ​​meeslepend verhaal en een zachtere introductie tot gevechten te bieden, en dat alles met behoud van de prachtige look (en geluid), komt het misschien allemaal samen op 10 november.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Logitech Powerplay betekent niet meer draadloos opladen van de muis

Door een muismat als draadloze oplader te laten fungeren, hoeft Logitech nooit meer te stoppen en uw draadloze muis op te laden.

Windows 10 preview laat zien dat er grote veranderingen komen

Windows 10 Insider Preview heeft wijzigingen in het menu Start, Cortana, handschrift en meer.