IT Geek: bestanden met dezelfde naam synchroon houden

it-geek-hoe-bestanden-met-de-zelfde-naam-synchroon te bewaren foto 1

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van services, zoals Dropbox, die worden gebruikt om bestanden op meerdere machines gesynchroniseerd te houden. Maar wat als u deze bewerking op één machine wilt uitvoeren? Dat wil zeggen: houd bestanden met dezelfde bestandsnaam gesynchroniseerd op de machine, zodat wanneer een van de bestanden verandert, ze allemaal worden bijgewerkt.

Deze functionaliteit kan erg handig zijn, vooral voor ontwikkelaars of systeembeheerders waar duplicatie van bestanden soms vereist is.Hoe het werkt

Stel, u bent een webontwikkelaar die in de loop van de tijd een mooie verzameling Javascript-functies heeft samengesteld die u gebruikt op alle sites die u onderhoudt. Terwijl u dit Javascript-bestand (laten we het library.js noemen) toevoegt of verbetert, wordt alleen de huidige kopie die u aan het bewerken bent bijgewerkt. Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat als u een bugfix of verbetering aanbrengt, u deze ook handmatig moet toepassen op de broncodemap van uw andere sites.

Onze tool probeert het probleem op te lossen van het handmatig moeten toepassen van het bijgewerkte bestand op elke bronmap. Wat het doet:

  1. Zoekt naar alle bestanden met een opgegeven naam (library.js) in een opgegeven hoofdmap (%UserProfile%DocumentsWeb Sites).
  2. Voor alle bestanden met de naam library.js, zoekt het degene die het meest recent is gewijzigd en noteert het de hash-waarde van het bestand.
  3. Alle andere bestanden met de naam library.js (die niet de meest recente bijgewerkte kopie zijn) hebben dan hun bestandshashwaarde vergeleken met de meest recente (bepaald in de vorige stap).
  4. Als de hash-waarden van het bestand verschillen, wordt de respectieve kopie van library.js vervangen door de meest recent bijgewerkte kopie.

Omdat we hash-waarden gebruiken om de bestanden te vergelijken, zijn we er zeker van dat alle vervangen bestanden inderdaad anders zijn dan de meest recente kopie. Als u bijvoorbeeld het proces zou uitvoeren en er werden 5 bestandsvervangingen uitgevoerd, zou het proces onmiddellijk daarna opnieuw uitvoeren geen vervangingen veroorzaken, aangezien de hash-waarden van het bestand nu identiek zijn.

Update naar de nieuwste kopieertool

De tool Update to Newsest Copy Tool is een aangepaste versie van een batchscript met dezelfde naam (beide kunnen worden gedownload via de links onderaan het artikel) die is geconverteerd naar een EXE-bestand om de vereiste Nirsoft op te nemen. HashMyFiles-hulpprogramma. Het hulpprogramma moet worden uitgevoerd vanaf de opdrachtregel met bepaalde opgegeven parameters. Als u het EXE-bestand gewoon zou uitvoeren door te dubbelklikken, krijgt u een bericht dat dit aangeeft.

Om Update naar nieuwste kopie te gebruiken, kunt u de parameters bekijken door UpdateToNewestCopy /? die het volgende dialoogvenster toont:

it-geek-hoe-bestanden-met-de-zelfde-naam-synchroon te bewaren foto 2

De enige vereiste parameters zijn de SourceFolder (bijv. %UserProfile%DocumentsWeb Sites) en de FileName (library.js). U kunt de functionaliteit echter wijzigen door extra schakelaars toe te voegen zoals hierboven beschreven.

Voorbeelden

Met de volgende opdracht worden alle bestanden met de naam Common.vb in de map C:usersjfaulknerdocumentsCode Files gevonden, waarbij de vervanging wordt uitgevoerd maar een back-up wordt gemaakt van de huidige kopie voordat deze wordt overschreven (deze uitvoer is wat de bovenste afbeelding hiervoor produceerde artikel):

UpdateToNewestCopy C:usersjfaulknerdocumentsCode Files Common.vb /B

Het volgende commando voert dezelfde zoekactie uit als hierboven, maar het rapporteert alleen over bestanden die zouden worden vervangen en voert eigenlijk geen bestandsbewerkingen uit:

UpdateToNewestCopy C:usersjfaulknerdocumentsCode Files Common.vb /V

Stel dat er een bestand is met de naam C:ConfigFilesToSearch.txt met de volgende inhoud:

bibliotheek.js
Common.vb

De volgende opdracht zou de map Mijn documenten van de huidige gebruiker doorzoeken en rapporteren over eventuele updates voor library.js en Common.vb, maar zou eigenlijk geen update-bewerkingen uitvoeren:

UpdateToNewestCopy %UserProfile%Documents C:ConfigFilesToSearch.txt /L /V

Het proces automatiseren

Dit proces is een ideale kandidaat voor automatisering. Door een geplande taak te maken (niets speciaals vereist) met de gespecificeerde instellingen en deze dagelijks/elk uur/elke 15 minuten te laten draaien (afhankelijk van uw vereisten), kunt u bestanden gesynchroniseerd houden in echte set-it-and-forget-it mode.

Downloaden

Update naar nieuwste kopie - gewijzigd uitvoerbaar formaat

Update naar nieuwste kopie - bronbatchbestanden (meer gericht op de opdrachtregel)

Meer verhalen

Geek Trivia: welk Keulen gebruiken wetenschappers om wilde katten aan te trekken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Google voegt Gmail- en Google Drive-opslag samen tot één gedeelde opslagruimte

Zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de gratis opslagruimte die Google biedt, was soms een eigenzinnige zaak. Misschien ben je een 'zware' gebruiker van Google Drive en Google+ Foto's, maar heb je nog veel ruimte over in Gmail en zou je willen dat je die opslagruimte zou kunnen inruilen. Beschouw uw wens als ingewilligd! Google

Een sneltoets toevoegen aan een opdracht in Word 2013

Aan veel opdrachten in Word zijn sneltoetsen toegewezen, waardoor u sneller opmaak kunt toepassen, het bestand kunt opslaan en andere taken op uw documenten kunt uitvoeren. Deze sneltoetsen kunnen worden aangepast en u kunt sneltoetsen toewijzen aan opdrachten die deze momenteel niet hebben.

Hoe verhouden de Windows 8 Store-apps zich tot Android en iPad?

Dus je wilt een tablet kopen - je hebt de keuze tussen de iPad, Android-tablets en nu Windows 8- of Windows RT-tablets. Windows-tablets zijn vaak het duurst. Softwarebeschikbaarheid is cruciaal bij het gebruik van een tablet.

Netwerk opstarten (PXE) een geautomatiseerde installatie van Citrix Xen

Heb je ooit gewenst dat je Hypervisor met één druk op de knop kon worden geïnstalleerd, zonder het vervelende zoeken naar de installatie-cd en het beantwoorden van dezelfde saaie installatievragen? HTG legt uit hoe u een geautomatiseerde installatie van Citrix-Xen PXE kunt uitvoeren.

'Dots: A Game About Connecting' is de perfecte keuze voor snel gameplezier

Hoewel het spelen van games met serieuze verhaallijnen, doelen en de noodzaak om je voortgang op te slaan leuk kan zijn, wil je soms gewoon iets eenvoudiger. Dat is waar 'Dots: A Game About Connecting' om de hoek komt kijken. Dit eenvoudig te beheersen spel is elegant in zijn eenvoud, perfect als je maar een klein bedrag hebt

Geek Trivia: Welk videogamepersonage ontleent zijn naam aan tijdreizen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een back-up maken van uw dvd- en Blu-Ray-filmcollectie

In deze handleiding laten we u zien hoe u een back-up van uw filmcollectie kunt maken op lege dvd- en Blu-Ray-schijven, en hoe u de film naar uw computer kunt rippen als u liever een digitale kopie bewaart.

Geek Trivia: als Alexander Graham Bell zijn zin had, zouden we telefoongesprekken beginnen met wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Twee-factorenauthenticatie gebruiken voor Windows Live op uw apparaten

We hebben u onlangs laten zien hoe u tweefactorauthenticatie inschakelt op uw Windows Live-account. Maar dat heeft misschien een paar apps kapot gemaakt die het nog niet ondersteunen - de e-mailclient van mijn telefoon komt voor de geest. Hier leest u hoe u ze kunt repareren.