Hype begrijpen, een app voor livestreaming boordevol rare

Hoe de Hype-app te gebruiken en alle glitters te winnen

Leer de verborgen eigenaardigheden van deze app voor live-videostreaming, gemaakt door de makers van Vine.

doorBridget CareySluiten SlepenDe makers vanLiaanheb een nieuw cadeau voor internet -- en het heet Hype.

Hype is een live-streaming video-app op iOS met uitgebreide creatieve vrijheid. Elke uitzender kan een livevideo met multimedia combineren, inclusief foto's, video's, geanimeerde GIF's, muziek, tekst en emoji's. Alles kan over het scherm worden verplaatst en tijdens de live-uitzending worden toegevoegd of verwijderd.

Het doel van Hype is om deze tools te gebruiken om met een live publiek in contact te komen en abonnees te winnen. Net als in andere livestreaming-apps kan het publiek opmerkingen delen in een chatvenster. Maar Hype gaat nog een tandje hoger: als de omroepen een opmerking leuk vinden, kunnen ze deze in de video opnemen, zodat deze als een chatballon boven zweeft.

Naast de manie van de presentatie, heeft het publiek ook de kracht om een ​​Hype-uitzending te laten sprankelen. Waarom? Want met glitters toon je liefde (natuurlijk).

Het klinkt misschien overweldigend, maar het heeft precies de juiste mix van internetgekte om te werken -- en het opent nieuwe manieren om video te maken voor de YouTube-generatie die hunkert naar een publiek.

De Hype-app biedt geen zelfstudie (zoalsSnapchat), waardoor je moet leren door gewoon te knutselen. Als je je verloren voelt, volgen hier enkele tips voor het maken van je eigen uitzending (hoewel je misschien een paar andere Hype-video's wilt bekijken voordat je er zelf een maakt):

Verander de achtergrond

Druk lang met uw vinger op de achtergrond. Dat roept een menu op met vooraf ingestelde geanimeerde achtergronden, of u kunt uw eigen achtergrond kiezen uit uw filmrol.

Het live-videovenster wijzigen

Het standaard live-videovenster is een cirkel. Klik op de cirkel en klik vervolgens op het vormenpictogram onderaan om door verschillende uitsparingen te bladeren, zoals een zeshoek, ster of driehoek. Formaat wijzigen of roteren door met twee vingers te knijpen. Met het vierkante venster kun je de hoeken knijpen en trekken om een ​​aangepaste verhouding te creëren, zoals een dunne, lange rechthoek die alleen je ogen of mond laat zien.

Het spookpictogram dempt je microfoon en maakt je video onzichtbaar voor het publiek.

De dubbele pijlen zijn een snelle manier om een ​​object schermvullend te maken. Druk nogmaals om het weer te verkleinen. Dit is handig als je tijdens een uitzending snel even de aandacht op één ding wilt richten.

Multimedia toevoegen

Klik op het pluspictogram om foto's en video's van je filmrol of muziek die op je telefoon is opgeslagen, evenals tekst en emoji's toe te voegen. Je kunt ook zoeken naar geanimeerde GIF's en Vine-video's door op het zoekpictogram te tikken.

Wanneer u foto's van uw filmrol toevoegt, wordt door het selecteren van meerdere foto's een diavoorstelling gemaakt.

Bij het toevoegen van muziek wordt de albumhoes standaard als foto weergegeven. De kunst kan worden verborgen door op het oogbolpictogram te tikken en de muziek kan ook worden in- en uitgeschakeld door op het volumepictogram te tikken.

Lagen wijzigen

Zie al deze elementen als gestapeld op het scherm als een pak kaarten. U kunt een item naar voren halen door het te selecteren en op het blauwe laagpictogram in de hoek van de afbeelding te tikken.

Live gaan

Klik op de groene knop 'Go Live' als je klaar bent om uit te zenden. Zodra je je uitzending een titel geeft, begint de show. De linkerbovenhoek toont het aantal mensen dat kijkt en het aantal sparkles (ook wel likes genoemd) dat je verzamelt. Je verdient sprankeling wanneer het publiek op een element in je video tikt.

Opmerkingen markeren

Mensen kunnen chatten en een bericht voor je achterlaten door in het chatvenster in de linkerbenedenhoek te typen. Tik op het chatpictogram om een ​​lijst met berichten te zien. Tik op een bericht om het als chatballon in je uitzending te delen.

Abonnementen

Wanneer iemand zich op je abonneert, wordt hij of zij op de hoogte gebracht de volgende keer dat je live gaat. Je verschijnt ook op hun abonnementen-tab in het hoofdmenu van Hype.

Een uitzending beëindigen en opslaan

Klik op de 'X' in de rechterbovenhoek om je uitzending te beëindigen. Als u 'Upload Replay' selecteert, wordt uw video opgeslagen om later op uw profiel te kunnen worden bekeken. Zelfs als je de video niet uploadt naar je profiel, wordt er nog steeds een kopie opgeslagen in je filmrol.

Een uitzending delen

Vanaf nu is er geen manier om vrienden op andere netwerken te waarschuwen wanneer je in een live hype bent. Maar eerdere uitzendingen die naar uw profiel zijn geüpload, kunnen met anderen worden gedeeld. Tik tijdens het bekijken van je herhaling op het pictogram rechtsonder om een ​​link naar je video te delen. De makers van Hype zeggen te werken aan betere manieren om uitzendingen op sociale netwerken te delen.

Wees creatief

Bedenk manieren om je live video te combineren met andere media. Laat het lijken alsof je emoji-fruit eet. Gebruik je superadem om opmerkingen op het scherm weg te blazen. Snijd de livevideo bij om alleen je mond te laten zien en plaats deze op het gezicht van een andere foto.

Veel vroege gebruikers hebben hun eigen chatshows gemaakt, interactie met het publiek, vragen beantwoorden en reageren op feedback - terwijl ze werden aangemoedigd door fonkelende sprankeling.

Zoals de kinderen zeggen: doe het voor de hype.

Relax Understanding Hype, een app voor livestreaming boordevol rare verhalen

Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Legendarische journalist wordt herinnerd voor objectieve berichtgeving over de oorlog in Vietnam, de moord op JFK en de maanlanding van Apollo 11.

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

​Google's Day of the Dead Doodle wacht op je bezoek

Vergeet Halloween. Het is de Dag van de Doden. Google's nieuwste Doodle viert de vakantie in paarse tinten.

6 manieren waarop Google Flights andere reiszoeksites verslaat

Google's vluchtzoeker was al een handig hulpmiddel voor reizigers en is nu nog beter geworden. Hier leest u hoe u er het beste van kunt maken.

5 Android-navigatie-apps voor wie Google Maps beu is

Als je denkt dat Google Maps de beste navigatie-app voor Android is, heb je de concurrentie niet gezien.

Hoe de World Series online te bekijken

Er zijn vier live streaming-opties voor wat een historische World Series belooft te worden tussen de Chicago Cubs en Cleveland Indians.

4 dingen die je moet weten over Black Friday

Wat kun je verwachten, waar vind je de beste deals en hoe blijf je weg van alle hype.

6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Eindelijk klaar om van het netwerk af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die u op zijn minst in de goede richting zullen wijzen.

Vine-video's op uw computer opslaan

Twitter sluit de Vine-app af -- de video's van 6 seconden blijven zoals ze zijn, maar niet voor altijd...

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

Hoe u uw internetsnelheid kunt controleren

Geloof niet alleen het woord van uw ISP, maar stel uw verbinding op de proef.