En zo begint het - Nog een nieuwe antivirus voor Mac gaat vooruit

en-zo-het-begint--en-8211;-een andere-nieuwe-antivirus-voor-mac-stappen-vooruit foto 1Mac's beveiliging door onduidelijkheid is nu een stap dichterbij verdwenen. Sophos heeft vandaag een nieuwe, gratis home edition antivirus voor Mac uitgebracht om de groeiende bedreigingen voor het platform te helpen bestrijden.

Met de opkomst van het nieuwe Trojaanse virus van vorige week, gericht op Mac, wordt het duidelijk dat het systeem elke dag meer in de vizier van malware-auteurs valt.

Uit de Sophos-blogpost: De meeste mensen weten niet dat Apple het malwareprobleem heeft erkend door rudimentaire bescherming tegen een handvol Mac-trojans in Snow Leopard te integreren. Maar 95% van de Mac-gebruikers die we onlangs hebben ondervraagd, is ervan overtuigd dat er meer aanvallen op komst zijn.Van CNET: Sophos Anti-Virus Home Edition voor Mac detecteert ook malware die voor Windows is geschreven en die Mac-gebruikers kunnen verspreiden via USB-drives en e-mail, vertelde Chet Wisniewski, een senior beveiligingsadviseur bij Sophos, aan CNET. De software is een niet-commerciële versie van Sophos Anti-Virus 7.2 voor Mac, gericht op thuisgebruikers en aangepast zodat het gemakkelijker te installeren en te gebruiken is, zei hij.

Van Download Squad: alle functies die u van een goede antivirus-app mag verwachten, zijn aanwezig, zoals realtime bescherming, heuristiek (de mogelijkheid om nieuwe bedreigingen te detecteren waarvoor Sophos geen definities heeft), autorun-verdediging en quarantaine.

Dus daar heb je het. Wat zijn uw gedachten? Ben je verrast dat Mac steeds meer een malware-doelwit wordt of verwacht je het? Laat ons je mening weten in de comments!

Foto door Sophos.

Ja, je hebt antivirus nodig op je Mac.. en nu is het gratis [via CNET News & DownloadSquad]

Sophos Anti-Virus voor Mac Home Edition downloaden

Bezoek de nieuwe Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition-forums

Meer verhalen

Desktop Fun: Halloween Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Is je bureaublad klaar voor wat Halloween-plezier? Deze week hebben we een groter dan normaal aantal achtergronden om je te helpen je bureaublad in spookcentrum te veranderen.

Een back-up maken van Firefox-profielen en deze herstellen met FEBE

Het herstellen van de inhoud van uw computer na een hardwarestoring kan een nachtmerrie zijn, vooral als u geen goed back-upsysteem hebt, maar u kunt het werk een stuk eenvoudiger maken door een goede back-up van uw Firefox-profiel te maken.

Hoe u uw Mac OS X-scherm kunt vergrendelen wanneer u weg bent

Laat je je Mac onbeheerd achter als je hem niet gebruikt? In plaats van je Mac open te laten zodat iedereen er toegang toe heeft, kun je het scherm van je Mac vergrendelen wanneer je er niet bent. Hier is hoe.

Hoe u uw eigen torrents kunt maken met uTorrent

In de BitTorrent-scene is geven net zo belangrijk als ontvangen. Als je iets hebt dat je wilt bijdragen aan je tracker naar keuze, is het gemakkelijk om te doen als je uTorrent gebruikt.

Afdrukbare boekjes maken in Microsoft Word

Er zijn momenten waarop u een klein boekje met literatuur voor een bedrijf of organisatie moet maken, en gelukkig maakt Microsoft Word 2010 of 2013 het proces gemakkelijk. Hier is de korte handleiding over hoe u dit moet doen.

Vrijdagpret: Steam Droid

Het is weer vrijdag en tijd om een ​​beetje stoom af te blazen terwijl we wachten om naar huis te gaan. Deze week mag je een stoomdroid-held helpen om zijn mede-droids te bevrijden terwijl je vecht tegen de slechteriken.

Synchroniseer Hotmail met uw iPhone of iPod Touch met Exchange ActiveSync

Wilt u uw Hotmail-e-mail, agenda en contacten op uw iPhone of iPod touch ontvangen? Hier leest u hoe u Windows Live-inhoud gratis kunt synchroniseren en naar uw iOS-apparaat kunt pushen via Exchange ActiveSync.

Veilig gegevens uitwisselen met OAuth

Er zijn veel websites die onze Twitter- of Facebook-inloggegevens gebruiken om een ​​gebruikersaccount aan te maken. Met OAuth kunnen serviceproviders op internet veilig gegevens uitwisselen. Dus hoe werkt het?

Hoe maak je een snelkoppeling die elke actieve Windows-app vernietigt?

Heeft u ooit tientallen toepassingsvensters geopend en wilt u ze allemaal sluiten? Er zijn een heleboel freeware-apps die ze allemaal voor je sluiten, maar je hebt geen extra software nodig - en hier is hoe je het doet.

Winamp voor Android uitgebracht, synchroniseert je muziek draadloos

Als je de standaard Muziek-applicatie voor je Android-telefoon beu bent, heb je nu een andere optie om al die MP3-bestanden af ​​te spelen - en dat is Winamp.