Herstel ontbrekende/verborgen items in het Configuratiescherm van Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd waar het pictogram Beeldscherminstellingen of de map Netwerkverbindingen in de klassieke weergave van het Configuratiescherm is gebleven? Trouwens, waarom kun je ze niet zoeken met behulp van de zoekfunctie in het startmenu? Omdat het verboden is om in het register te laden - daarom.

Kijk ma, geen weergave-instellingen!

herstel-ontbrekende-verborgen-items-in-windows-7-of-vista-configuratiescherm foto 1Om dit opzettelijke onoplettendheid op te lossen, opent u regedit.exe met behulp van het zoekvak van het startmenu en bladert u vervolgens naar de volgende registersleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionConfiguratiescherm iet laden

Als u daar bent, ziet u in het rechterdeelvenster een aantal items. Maak een back-up van die sleutel met de exportfunctie en verwijder deze vervolgens.

herstel-ontbrekende-verborgen-items-in-windows-7-of-vista-configuratiescherm foto 2

desk.cpl is de wizard Beeldscherminstellingen en ncpa.cpl is de map met netwerkverbindingen. Ik ga die twee verwijderen, en als je nu op verversen in je configuratiescherm drukt (of het opnieuw opent), zie je de items hersteld in je configuratiescherm:

herstel-ontbrekende-verborgen-items-in-windows-7-of-vista-configuratiescherm foto 3

Je kunt ze nu zelfs vinden als je zoekt met behulp van het zoekvak van het startmenu, waar ik echt blij van word.

herstel-ontbrekende-verborgen-items-in-windows-7-of-vista-configuratiescherm foto 4

Merk op dat u desgewenst ook items op het bedieningspaneel kunt verbergen met dezelfde toets.

Meer verhalen

Bespaar tijd door de werkbalk Snelle toegang in Office 2007 aan te passen

Met alle hype over het lint, is een van de meer over het hoofd geziene nieuwe functies in Office 2007 de werkbalk Snelle toegang, die enorm handig kan zijn als je de tijd neemt om hem aan te passen.

Beagle-zoekcache opschonen na het verwijderen van Beagle

Als je op mij lijkt, heb je zojuist het nieuws gekregen over de nieuwe Google Desktop-client voor Linux en verwijder je de huidige Beagle-zoekopdracht voor Ubuntu, zodat je deze in plaats daarvan kunt vervangen door Google.

Geschiedenis wissen van Totem Movie Player in Ubuntu

Als je de standaard filmspeler in Ubuntu hebt gebruikt om video's af te spelen, is het je misschien opgevallen dat er in de applicatie geen manier is om de recente geschiedenis van bekeken films te wissen. Dit kan problemen veroorzaken als je een video opent waarvan je niet wilt dat andere mensen ze in je lijst zien.

Tijdelijke oplossing voor Vista-taakbalkminiatuurvoorbeelden worden niet correct weergegeven

De nieuwe taakbalkvoorbeelden in Windows Vista zijn behoorlijk gelikt, maar ze lijken na een tijdje niet meer te werken voor mij. Dit is geen permanente oplossing, maar het lost het probleem wel tijdelijk op.

De sneltoets 'Omhoog' voor Windows 7 of Vista Explorer

Het nieuwe Verkenner-venster in Windows 7 en Vista heeft geen knop Omhoog, wat me helemaal gek maakt. Gelukkig vond ik een vervanging voor een sneltoets.

Back-up of herstel van opgeslagen netwerkgebruikersreferenties in Windows Vista

Telkens wanneer u gebruikersreferenties invoert in Internet Explorer, een schijf toewijst aan een externe server of verbinding maakt met een Windows-domein, krijgt u de mogelijkheid om uw wachtwoord op te slaan. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u een back-up kunt maken van de lijst met die inloggegevens of deze kunt herstellen met behulp van een grotendeels verborgen besturingselement

Systeemherstel gebruiken in XP

Windows staat erom bekend dat het stuurprogramma- en .dll-conflicten heeft, evenals allerlei soorten software die problemen met uw computer veroorzaken. Gelukkig is er een systeemherstelfunctie die je computer terug kan zetten naar een bekende werkende configuratie, zolang je een herstelpunt hebt gemaakt.

Green Computing: compacte fluorescentielampen

Ik ben de IT-beheerder bij een elektriciteitscoöperatie. Omdat wij nerds constant met elektronische componenten werken, zou het zonde zijn als ik de compacte fluorescentielamp (CFL's) niet zou afdekken. CFL's zijn die gekke spiraalvormige lampen die je elke dag meer en meer ziet. Deze lampen zijn zeer

iTunes Verwijderen Probleem

Het volledig verwijderen van iTunes van uw computer is een enorm gedoe. Als je toevallig de versie met de iPhone-update hebt gedownload, is dat nog meer het geval. Het programma klauwt zich graag diep in je systeem. Het volgende is een reeks schermafbeeldingen die het gedoe demonstreren. Dit is het verwijderen van

iTunes verlaten en een nieuwe muziekspeler kiezen

Zoals ik in mijn vorige post schreef; Apple heeft me behoorlijk van streek gemaakt met zijn iPhone-update. Ook laten de vreselijke prestaties van iTunes op Vista niets te wensen over. De iPhone-update was voor mij de laatste druppel. Ik heb besloten om iTunes te dumpen voor een nieuwe muziekspeler. Om te lezen over de nachtmerrie van