Herstel het grootste deel van uw Google Chrome-profiel na een crash in Linux

Avontuurlijke computergebruikers gebruiken waarschijnlijk de bèta- of dev-kanalen van Google Chrome. Wanneer deze onstabiele versies crashen en uw profiel is beschadigd, hoe kunt u dit dan herstellen?

Opmerking: deze techniek werkt natuurlijk niet voor elk scenario, maar we hebben dit deze week een paar keer moeten doen en dachten dat we het zouden delen.

herstel-de meeste-van-uw-google-chrome-profiel-na-een-crash-in-linux foto 1Onlangs hebben we problemen gehad met het blokkeren van het ontwikkelkanaal van Google Chrome, vooral bij het bekijken van PDF's met de ingebouwde PDF-viewer. Wanneer dit gebeurt en we Chrome geforceerd afsluiten, krijgen we twee foutmeldingen wanneer we het opnieuw opstarten, waarbij wordt opgemerkt dat uw profiel niet correct kon worden geopend.

herstel-de meeste-van-uw-google-chrome-profiel-na-een-crash-in-linux foto 2

Gelukkig is datgene waar we het meest om geven - de tabbladen die we open hadden voordat Chrome crashte - er nog steeds. Onze snelkoppelingen voor zoekmachines en webgeschiedenis zijn dat echter niet. Hoe komen we van deze foutmeldingen af ​​en herstellen we onze zoekmachines en geschiedenis?

Welnu, we weten niet precies hoe we de zoekmachines en geschiedenis kunnen herstellen, maar we kunnen de foutmeldingen verwijderen en uw profiel terugbrengen naar een stabiele staat. U moet de snelkoppelingen van de zoekmachine opnieuw toewijzen en uw webgeschiedenis opnieuw opbouwen, maar u kunt in ieder geval al uw andere instellingen behouden, en vooral uw open tabbladen!

Herstel uw profiel

Open een terminalvenster (Toepassingen > Accessoires > Terminal of Ctrl+Alt+T in Ubuntu). Voer de volgende opdrachten in.

Opmerking: zoals hierboven vermeld, zal het uitvoeren van deze opdrachten uw zoekmachines en webgeschiedenis wissen. Ze waren sowieso al een beetje weg.

|__+_|

herstel-de meeste-van-uw-google-chrome-profiel-na-een-crash-in-linux foto 3

De volgende keer dat u Google Chrome laadt, zult u merken dat die foutmeldingen verdwenen zijn en dat u nu uw snelkoppelingen voor zoekmachines opnieuw kunt toewijzen en uw webgeschiedenis kunt opbouwen.

De ingebouwde PDF-viewer uitschakelen

Als het de ingebouwde PDF-viewer is die de crashes veroorzaakt, kunt u deze uitschakelen via de pagina met plug-ininstellingen van Chrome.

Open Chrome en voer in

|__+_|

in de adresbalk.

herstel-de meeste-van-uw-google-chrome-profiel-na-een-crash-in-linux foto 4

Zoek het Chrome PDF Viewer-item en klik op de link Uitschakelen.

herstel-de meeste-van-uw-google-chrome-profiel-na-een-crash-in-linux foto 5

Vanaf nu worden PDF's waarop u klikt gewoon verwerkt, in plaats van met de ingebouwde PDF-viewer. Het is niet nodig om Chrome opnieuw te starten, en hopelijk minder crashes in de toekomst!

Meer verhalen

Hoe u overal torrent-downloads kunt activeren met Dropbox

Stel dat je een torrent op je thuiscomputer wilt downloaden, maar je bent niet thuis. Natuurlijk kun je gewoon een laptop pakken en daarop downloaden, maar dat is meestal niet ideaal. Dus hoe bereik je dit?

Zorg ervoor dat downloads veilig zijn voordat u ze downloadt

Ben je altijd nerveus dat je per ongeluk een kwaadaardig bestand of programma downloadt? Hier leest u hoe u bestanden op virussen kunt scannen voordat u ze naar uw computer downloadt.

Binnenkort wordt het BIOS vervangen en start uw pc vrijwel onmiddellijk op

Het scherm dat u ziet wanneer uw computer voor het eerst opstart, staat bekend als het BIOS en is gebaseerd op een heel oude technologie die eindelijk wordt vervangen door iets beters - en het zal uw pc ook sneller laten opstarten.

Hoe Evernote te zoeken vanuit de Google Chrome-locatiebalk

Evernote is een geweldig systeem voor het opslaan van notities, afbeeldingen en webpagina's, zodat u ze later kunt terugvinden, en u kunt het nog beter maken door de zoekopdracht rechtstreeks in de Google Chrome-locatiebalk te integreren.

Verkort elke URL met Google's Goo.gl Shortener

Google heeft vandaag net de deuren geopend voor hun eigen URL-verkorter. Je hebt waarschijnlijk Goo.gl-links opgemerkt in Twitter-berichten van Feedburner; nu kunt u uw eigen Goo.gl-links maken. Surf gewoon naar goo.gl, voeg uw link in, een...

Vrijdagpret: Burgers-n-Bombs

Ieders favoriete dag van de week is weer aangebroken, dus het is tijd voor wat plezier. Ons spel voor vandaag gaat helemaal over het helpen van de Tasmaanse Duivel om veel voedsel te eten.

Verwijder complexe achtergronden van afbeeldingen in Photoshop

Hoewel tools zoals de Magic Eraser soms je achtergronden kunnen verwijderen, is het een feit dat je je handen vuil moet maken met de gum als je afbeeldingen hebt met complexe achtergronden die moeten worden verwijderd. Hoewel dit tijdrovend kan zijn, kunt u uzelf veel tijd besparen met een beetje

Maand in Geek: editie september 2010

Nu september ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op onze tien populairste artikelen van de maand.

Muziek, apps en andere gegevens overzetten van een oude generatie iPod naar een nieuwe

Onlangs heeft Apple hun nieuwe 4e generatie iPod Touch & iPhones uitgebracht, en als je de nieuwe generatie krijgt, wil je waarschijnlijk je gegevens overzetten. Hier laten we u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen met iTunes.

Draadloos synchroniseren / delen van uw muziekcollectie met elke mobiele telefoon

Heb je een iPhone of Android-telefoon en een muziekcollectie die te groot is om ermee te synchroniseren? Wil je je bibliotheek delen met vrienden? Hier leest u hoe u uw bibliotheek via internet met uw smartphone kunt synchroniseren of in elke browser kunt streamen.