Herstel fouten bij het verwijderen van bestanden in gebruik op netwerkstations door het genereren van Windows-miniaturen uit te schakelen

fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto 1 uit te schakelen

Hoewel zowel Windows als zijn gebruikers de sprong naar de 21e eeuw hebben gemaakt, zijn er nog steeds een aantal slepende ergernissen uit de jaren 90 verborgen in het besturingssysteem, waaronder de hardnekkige wens van Windows om miniatuurbestanden te maken (en vervolgens te weigeren ze te verwijderen). Lees verder terwijl we het probleem met de verwijderingsfout Bestand in gebruik oplossen.

Wat is het probleem?

Wanneer u bestanden opruimt, oudere archieven verwijdert of op een andere manier voor uzelf opruimt, is het niet ongebruikelijk om de zeer irritante File In Use-fout tegen te komen. De manier waarop de fout opduikt, gaat meestal als volgt. Je kijkt naar een map, besluit dat je die map en de inhoud ervan niet langer nodig hebt, maar wanneer je probeert de map te verwijderen, krijg je een foutmelding die er als volgt uitziet.fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto 2 uit te schakelen

Windows zal graag de inhoud van de map verwijderen, maar het zal de map niet verwijderen en het bestand Thumbs.db blijft bestaan. U kunt de hele dag op Opnieuw proberen klikken en het zal niet wijken. Maar als je gefrustreerd doorgaat en meer mappen sorteert en opschoont, zul je merken dat je vervolgens de oorspronkelijke map en het vervelende Thumbs.db-bestand erin kunt teruggeven en verwijderen. Wat geeft?

Windows heeft een zeer verstandig beleid dat het verwijderen van bestanden die momenteel door het besturingssysteem of een toepassing worden gebruikt, voorkomt. Dat is een geweldig beleid om te hebben en op zichzelf veroorzaakt het zelden problemen. Helaas heeft Windows ook een ander beleid dat alle mappen met visuele media (afbeeldingsbestanden en films) een database met miniaturen moeten hebben om miniatuurafbeeldingen voor de bestanden te bieden als de gebruiker overschakelt naar een van de beschikbare miniatuurweergaven.

Wanneer u de map opent om de inhoud te controleren, laadt Windows het bestand Thumbs.db in Windows Verkenner. Wanneer u de map gaat verwijderen, weigert Windows omdat Thumbs.db momenteel in gebruik is door Explorer. De reden dat u later naar de hardnekkige map kunt terugkeren en deze met succes kunt verwijderen, is omdat er ofwel voldoende tijd is verstreken en Windows de Thumbs.db heeft verwijderd, of u heeft sindsdien een andere map geladen en de Thumbs.db van die map vervangt de vorige Thumbs.db en nu wordt de originele Thumbs.db niet langer vergrendeld door Windows en verdwijnt de vervelende File In Use-fout. Dat is geweldig, maar nu is het nieuwe Thumbs.db-bestand vergrendeld en gaat de cyclus van frustratie door.

Microsoft heeft dit probleem min of meer opgelost in de overgang tussen Windows XP en Windows Vista door het maken van miniaturen op lokale schijven naar een centrale locatie te verplaatsen. In Windows Vista (evenals in Windows 7 en Windows 8) worden miniaturen opgeslagen in een centrale database op |_+_| in plaats van in elke afzonderlijke map. Hoewel daarmee de meeste verwijderingsproblemen en opgeruimde gebruikersmappen zijn verholpen, blijft het Thumbs.db-probleem tot op de dag van vandaag bestaan ​​bij het werken met netwerk-/externe schijven en mappen.

Laten we eens kijken naar verschillende oplossingen, zowel tijdelijke als permanente, die u kunt gebruiken om deze vervelende fout uit te bannen.

De fout herstellen

Er zijn verschillende manieren waarop u de fout kunt omzeilen, variërend van tijdelijke oplossingen (dus velen blijven de miniatuurfunctie gebruiken) tot permanente (waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken dat het probleem opnieuw opduikt). We beginnen met de tijdelijke oplossingen, die handig zijn als je een werkcomputer gebruikt waarop je niet de rechten hebt om wijzigingen aan te brengen.

Opmerking: als je problemen hebt met Thumbs.db in Windows XP, raadpleeg dan deze tutorial voor technieken voor het uitschakelen van miniaturen in XP; deze tutorial is gericht op het nieuwe miniatuursysteem in Windows Vista en nieuwere installaties.

Thumbs.db-toegang tijdelijk uitschakelen

Windows gebruikt de thumbs-database alleen als u door bestanden bladert in Windows Verkenner met een weergave waarvoor Explorer miniatuurgegevens moet ophalen voor weergave. Dus een zeer handige omweg die zowel tijdelijk is in de zin van de toepassing (u hoeft de miniaturen voor het hele systeem niet uit te schakelen) en in chronologische zin (het blijft alleen bestaan ​​zolang u een enkele niet-permanente instelling hebt gewijzigd) is om uw Windows Verkenner bekijken naar Details.

fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto 4 uit te schakelen

Je kunt het openen via Bestand -> Beeld -> Details of via het contextmenu met de rechtermuisknop in de map waarin je werkt. Als u veel met veel mappen werkt, wilt u misschien de mapweergave over het hele systeem wijzigen door te navigeren naar Bestand -> Beeld -> Opties en vervolgens in het menu Mapopties, het tabblad Weergave te selecteren en vervolgens de De knop Toepassen op mappen om de weergaveselectie die u hebt gemaakt op alle mappen toe te passen.

Wanneer u nu uw mappen sorteert en opschoont, blijft het miniatuurdatabasebestand niet geladen en kunt u mappen zonder interferentie verwijderen. Deze oplossing is ideaal als u miniaturen voor uw externe schijven wilt, maar niet wilt dat ze in de weg zitten wanneer u serieus mappenbeheer uitvoert.

Het maken van netwerkminiaturen uitschakelen

Als de File In Use-fout zo irritant is dat je gewoon wilt dat die irritante Thumbs.db-bestanden voor altijd van je netwerkschijven verdwijnen, kun je het maken ervan het beste volledig uitschakelen. Dit weerhoudt Windows er niet van om lokale miniaturen te maken en in de cache op te slaan (zoals degene die in uw lokale fotobibliotheken zouden verschijnen); die miniaturen worden nog steeds gegenereerd en opgeslagen in de gecentraliseerde database die we eerder in het artikel noemden. Het zal alle toekomstige miniatuurdatabases op externe schijven uitschakelen.

Via de Groepsbeleid-editor

Voor gebruikers met versies van Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 die toegang hebben tot de Groepsbeleid-editor (alleen te vinden in edities boven het Home Premium-niveau zoals Windows 7 Professional en dergelijke), kunt u het genereren van netwerkminiaturen uitschakelen via het beleid editor.

Open de Editor voor lokaal groepsbeleid door gpedit.msc te typen in het vak Start menu uitvoeren. Navigeer in de beleidseditor naar de volgende locatie, met behulp van het navigatiepaneel aan de linkerkant, op basis van uw versie van Windows.

Gebruikers van Windows Vista en Windows 7 moeten navigeren naar Gebruikersconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Windows Verkenner.

Gebruikers van Windows 8 moeten navigeren naar Gebruikersconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Verkenner.

fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto uit te schakelen 5

Gebruikers van alle drie de besturingssystemen moeten dan in het rechterdeelvenster kijken waar de configuratie-instellingen worden vermeld en de instellingen op naam sorteren door op de titel van de kolom Instelling te klikken, zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding. Zoek naar het item Schakel het cachen van miniaturen in verborgen thumbs.db-bestanden uit en dubbelklik erop.

fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto 6 uit te schakelen

Standaard is deze ingesteld op Niet geconfigureerd. Wijzig het in Ingeschakeld. Klik op OK om de instelling op te slaan en start vervolgens uw computer opnieuw op om deze van kracht te laten worden. Voortaan zal Windows niet langer Thumbs.db-bestanden genereren tijdens het browsen op netwerkstations.

Via de Register-editor

Voor gebruikers zonder toegang tot de beleidseditor is een registerhack vereist om hetzelfde effect te creëren. Wees gewaarschuwd dat spelen in het Windows-register een serieuze zaak is en dat u elke wijziging die u aanbrengt drie keer moet controleren voordat u zich eraan vastlegt.

Om toegang te krijgen tot de register-editor typt u regedit.exe in het Startmenu-vak en drukt u op enter. Waar de registersleutel wordt gevonden, is afhankelijk van uw versie van Windows.

Gebruikers van Windows Vista en Windows 7 moeten naar de volgende registersleutel navigeren:

|__+_|

Bewerk binnen die sleutel de REG_DWORD-invoer DisableThumbsDBOnNetworkFolders naar de waarde 1 (de standaardwaarde is 0).

Windows 8-gebruikers hebben het moeilijker omdat er geen overeenkomende sleutel te vinden is in PoliciesWindows. Om dezelfde waarde in Windows 8 in te schakelen, moet u zowel de ontbrekende sleutel als de waarde maken. Navigeer naar deze toets.

|__+_|

Klik met de rechtermuisknop op de Windows-toets en selecteer Nieuw -> Sleutel. Geef de nieuwe sleutel een naam Verkenner. Klik in de nieuwe sleutel met de rechtermuisknop op het rechternavigatiepaneel en selecteer Nieuw -> DWORD. Noem de DWORD-vermelding DisableThumbsDBOnNetworkFolders. Klik er met de rechtermuisknop op en wijzig het om de waarde van 0 in 1 te wijzigen.

fix--en-8220;bestand-in-gebruik-en-8221;-verwijderingsfouten-op-netwerkschijven-door-windows-thumbnail-generatie foto 7 uit te schakelen

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het bewerken van een bestaande waarde of het maken van een geheel nieuwe waarde, kunt u een registerbestand maken door de volgende tekst in Kladblok te plakken en het bestand op te slaan met een .reg in plaats van een .txt-extensie. Dubbelklik op het bestand om het register te annoteren.

|__+_|

[HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftWindowsExplorer]
DisableThumbsDBOnNetworkFolders=dword:00000001

Dit registerbestand werkt voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.


Met de bovenstaande bewerkingen hoeft u zich niet langer bezig te houden met finnicky Thumbs.db-bestanden op uw netwerkshares; het opschonen en ordenen van uw mappen zal een soepele ervaring zijn zonder de constante frustratie van vergrendelde bestanden.

Meer verhalen

Hoe u gemakkelijk een back-up kunt maken en uw browserbladwijzers kunt migreren

De meeste van onze browsergegevens zijn niet zo belangrijk - cookies verlopen en geschiedenissen worden gewist. Bladwijzers zijn echter anders en daarom kunt u met browsers uw bladwijzers importeren en exporteren - ideaal voor het maken van back-ups en het migreren tussen browsers.

Een .exe-bestand uitvoeren via de opdrachtprompt

Meestal werken onze programma's precies zoals we ze nodig hebben, maar af en toe heb je er een die niet meewerkt en je laat zoeken naar een manier om het 'houdingsprobleem' op te lossen. De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele geweldige suggesties om een ​​gefrustreerde lezer te helpen de resultaten te krijgen die hij

Geek Trivia: beroemde auteurs in welk genre leven het langst?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bijnamen toevoegen aan uw Facebook-profiel

Onlangs heeft Facebook zijn inspanningen hernieuwd om gebruikers te dwingen hun echte naam te gebruiken, wat velen irriteert en veel verwarring veroorzaakt. Hier leest u hoe u een andere naam, zoals een bijnaam, alias of meisjesnaam, aan uw Facebook-profiel kunt toevoegen.

Hoe te voorkomen dat u geselecteerde tekst vervangt wanneer u typt in Word 2013

Als u in Word tekst selecteert en vervolgens iets typt, wordt de geselecteerde tekst standaard vervangen door wat u typt. Dit kan frustrerend zijn als je wat tekst hebt gemarkeerd en vervolgens per ongeluk op een toets hebt gedrukt en je werk bent kwijtgeraakt.

Meerdere profielen (gebruikersaccounts) instellen en gebruiken in Firefox

Met de nieuwe gebruikersaccountwisselaar van Chrome kunt u meerdere profielen maken, die u kunt gebruiken om in te loggen op meerdere accounts tegelijk op websites, verschillende groepen add-ons te gebruiken en meer. U kunt iets soortgelijks doen met Firefox's Profile Manager.

Geek Trivia: Het enige castlid van de Lord of the Rings-trilogie dat J.R.R. heeft ontmoet. Tolkien is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Meldingen en het Berichtencentrum configureren in OS X

Meldingen in OS X zijn een relatief nieuwe functie, maar sinds hun introductie in 2012 als onderdeel van Mountain Lion zijn ze bijna onmisbaar geworden, met hun eigen instellingenpaneel en de toepasselijke naam Berichtencentrum. Hier leest u hoe u beide functies optimaal kunt benutten.

Hoe u kunt voorkomen dat Facebook uw naam voorstelt in foto's van anderen

Facebook heeft een functie die foto's analyseert die door je vrienden zijn geüpload met behulp van zijn gezichtsherkenningstechnologie. Als je gezicht wordt herkend op een foto, wordt je naam voorgesteld aan de vriend die het heeft geüpload, zodat die vriend je gemakkelijker op de foto kan taggen.

Waarom is de nieuwe Google Maps ondraaglijk traag op mijn computer?

De nieuwe versie van Google Maps is geweldig, maar wat doe je als het voor iedereen soepel werkt en toch ondraaglijk traag is op je eigen computers? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft een eenvoudige oplossing om dingen te versnellen voor een gefrustreerde lezer.