Herstel eenvoudig uw computer met File and Settings Transfer Wizard XP (deel 1)

Nadat u de harde schijf van uw computer opnieuw hebt geformatteerd en een schone installatie van Windows XP hebt uitgevoerd, maakt het gebruik van de wizard Bestanden en instellingen overzetten die in XP is ingebouwd, het proces eenvoudig. Als u een nieuwe computer heeft gekocht, kunt u ook uw bestanden en instellingen naar de nieuwe computer overbrengen. In deel 1 ga ik door met het opslaan van uw bestanden en instellingen van uw oude machine.

Het is belangrijk om dezelfde versie van Migwiz.exe te gebruiken als op elke computer. Als u verschillende versies gebruikt, wordt het bestand dat u met de wizard maakt niet herkend. Om te controleren of ik dezelfde versie heb, zal ik de XP-installatieschijf op beide machines gebruiken om SNEL toegang te krijgen. U wilt ook dat media het FAST-bestand opslaat. De resulterende map is vergelijkbaar met USMT2.UNC en het bestand is vergelijkbaar met IMG00001.DAT.

Klik op de oude computer op Start Programma's Accessoires Systeemwerkset Wizard Bestand en instellingen overzettengemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 1

De FAST Wizard wordt geopend. Klik volgende.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 2

Aangezien we de instellingen van de oude computer opslaan, moet u ervoor zorgen dat Oude computer is geselecteerd en op Volgende klikken.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 3

Als u zich op een netwerk bevindt, bladert u naar een speciale share om de back-up op te slaan. U kunt ook gebruik maken van cd, dvd of direct aansluiten.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 4

Nu kunnen we ervoor kiezen om instellingen, bestanden of beide over te zetten. Ik vink ook het vakje Laat me een aangepaste lijst van … selecteren aan. op deze manier kan ik onnodige bestanden en instellingen verwijderen. Dit zal de overdracht sneller maken. Als u niet zeker weet wat u nodig heeft of niet gewoon bij de standaardinstellingen blijft. Klik volgende.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 5

Hier kan ik kiezen welke instellingen en bestanden ik wil bewaren of verwijderen. Als u klaar bent, klikt u op Volgende.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 6

De wizard begint met het overbrengen van de bestanden en instellingen naar de locatie die ik eerder heb opgegeven. Dit kan even duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en de snelheid van uw netwerk.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 7

Nadat de SNELLE wizard is voltooid, kunt u gewoon op de knop Voltooien klikken.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 8

Zoals ik hierboven al zei, gebruik ik dezelfde Windows XP-installatieschijf om te controleren of ik dezelfde versie van Migwiz.exe op beide machines heb. Dus plaats gewoon de XP-schijf met de computer aan en er verschijnt een menu. Kies Extra taken uitvoeren.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 9

Kies vervolgens Bestanden en instellingen overzetten. Hierdoor wordt de FAST-wizard weergegeven, net alsof u ernaartoe bladert.

gemakkelijk-herstellen-uw-computer-met-bestand-en-instellingen-overdracht-wizard-xp-part-1 foto 10

Later deze week zal ik het overzetten van uw opgeslagen FAST-bestand naar de nieuwe machine bespreken!

Meer verhalen

Geek's spamfilter - bijgewerkt naar versie 0.3

De lijst met zoekwoorden begint groot te worden, dus de volgende versie zal waarschijnlijk overschakelen naar een regex-array.

Bekijk alle processen tijdens het opstarten van Windows met behulp van Autoruns

Een heel cool hulpprogramma om alles wat op uw computer draait tijdens het opstarten te analyseren en bij te houden, is Autoruns. Dit handige kleine hulpprogramma toont alles wat op uw computer draait wanneer u opstart. Natuurlijk kun je het ingebouwde hulpprogramma in Windows msconfig gebruiken, maar je krijgt niet het volledige

Upgrade uw live bladwijzers met LiveClick

Als je je wilt abonneren op feeds met de Live Bookmarks-functie van Firefox, biedt de LiveClick-extensie je zoveel upgrades dat ik alleen de hoogtepunten kan bespreken van hoe geweldig het is.

Make Monday Not Suck: Flow

Ik begin een nieuwe zondag-functie waar ik iets leuks voor je zal posten om bij de hand te houden, zodat je maandag niet zuigt. Bij gebrek aan een betere titel heet de functie Make Monday Not Suck. Ik ga iets op je pc doen terwijl je aan het werk bent. Dus als de baas je inademt

Waarom werkt Automatisch aanvullen niet altijd in Firefox?

Als u het type persoon bent dat Firefox altijd toestaat om uw inloggegevens op te slaan voor de sites die u bezoekt, kunt u erg gefrustreerd raken wanneer u een site tegenkomt die u niet eens vraagt ​​om de inloggegevens op te slaan. We hebben een idee van wat hier aan de hand is.

Laat de taalbalk verdwijnen

Een van mijn grootste ergernissen is de taalbalk.

Installeer Windows XP op uw vooraf geïnstalleerde Windows Vista-computer

De vraag die mij het vaakst wordt gesteld is Hoe installeer ik een dual-boot met Windows XP op mijn nieuwe Windows Vista-computer? Het antwoord is dat het niet zo moeilijk is, het kost gewoon veel tijd en je moet een exemplaar van Windows XP hebben.

Windows System Center Essentials 2007

Deze week had ik de kans om Microsoft's System Center Essentials (SEC) 2007 te bekijken. Ik dacht dat ik dit zou delen met al onze IT-nerds die er zijn.

Update-interval van live bladwijzers in Firefox wijzigen

Als je een fan bent van de Live Bookmarks-functie, vraag je je misschien af ​​hoe je ze sneller kunt laten updaten, aangezien de standaard updatetijd eenmaal per uur is en er geen plaats in de interface is om dit te configureren.

Nog een blog waarop u zich moet abonneren

De meesten van jullie zijn bekend met Mysticgeek, onze vaste IT-beheerder, vanwege al zijn artikelen over Microsoft Office. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat hij zijn eigen persoonlijke blog heeft die hier wordt gehost op de How-To Geek Blogs, en hij schrijft ook voor The Source, een nieuwe blog die we hosten