Heeft het zin om een ​​audiobestand naar een hogere bitrate te converteren?

is het logisch om een ​​audiobestand te converteren naar een foto met een hogere bitrate 1
Bij het converteren van audiobestanden zou het logisch zijn om conversie naar een hogere bitsnelheid te vermijden, omdat algemeen wordt aangenomen dat u gegevens die verloren zijn gegaan bij een eerdere conversie nooit kunt terughalen. Lees verder om te zien wanneer het upgraden van de bitrate precies is wat de digitale dokter heeft besteld.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

De vraag

SuperUser-lezer Cipricus stelt de vraag:Als een bepaald bestand (mp4, flv, enz.) een audiobitsnelheid van 95 kbps heeft, heeft het dan zin om naar een hogere bitsnelheid uit te voeren bij het converteren naar mp3 of een ander formaat (of het nu lossy is of niet)?

Zou dit resulteren in een hogere geluidskwaliteit of alleen in een groter bestand?

Dit is een belangrijke overweging; het heeft geen zin om de grootte van uw bestanden met X% uit te breiden als de audiokwaliteit niet verbetert.

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Linac biedt een praktisch antwoord op zijn vraag. Ondanks wat de populaire mening ons wil doen geloven, zijn er praktische redenen om de bitrate tijdens de conversie te upgraden:

Ja, het kan eigenlijk logisch zijn als u gedwongen wordt om van formaat te veranderen.

Als je een bestand hebt met 95 kbps in een zeer efficiënt formaat, om dezelfde kwaliteit te behouden, heeft een relatief inefficiënt formaat als mp3 een hogere bitrate nodig.

Natuurlijk krijg je nooit iets terug dat in de eerste plaats verloren is gegaan. Integendeel, het coderen als mp3 zal de kwaliteit verder verminderen. Elk lossy formaat gebruikt andere middelen om de hoeveelheid data die wordt opgeslagen te verminderen, door (vereenvoudigd) weggooien van onnodige delen van de data. Rondreis door een heleboel verschillende formaten en er zal niet veel meer over zijn ...

Dus als u zo dicht mogelijk bij de kwaliteit van uw bestand wilt blijven, moet u een hogere bitrate kiezen. 320 kbps is waarschijnlijk verspilde ruimte, maar voor mp3 is iets in de orde van grootte tussen 128 en 192 nodig om de kwaliteit van een efficiënter 95 kbps-bestand te behouden of in ieder geval in de buurt te komen.