Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig?

doe-usb-30-aansluitingen-usb-30-kabels nodig foto 1

Als de wereld van USB 3.0 nieuw voor u is, heeft u wellicht veel vragen over de kabels die u kunt en/of moet gebruiken met USB 3.0-apparaten. Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een nieuwsgierige lezer om de ins en outs van USB 3.0 te leren.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.Foto met dank aan Xiao Zong Zong (小宗宗 – Flickr).

De vraag

SuperUser-lezer Xavierjazz wil weten of USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig hebben om hun volledige snelheidspotentieel te bereiken:

Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig om USB 3.0-snelheden te bereiken? Ondersteunt elke USB-kabel elk USB 3.0-apparaat?

Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig om hun volledige snelheidspotentieel te bereiken?

Het antwoord

SuperUser-bijdragers Steven en fixer1234 hebben het antwoord voor ons. Ten eerste, Steven:

Een USB 3.0-kabel is vereist voor USB 3.0-snelheden, maar elke USB-kabel maakt verbinding.

Bron 1: USB [Wikipedia]

SuperSpeed ​​(USB 3.0) wordt alleen ondersteund door USB 3.0 en nieuwere interfaces en vereist een connector en kabel met extra pinnen en draden, meestal te onderscheiden door de blauwe inzetstukken in connectoren.

Bron 2: USB 3.0 supersnelheden [USRobotics]

USB 3.0-kabels kunnen worden gebruikt met 2.0-apparaten en poorten als de connectortypes passen (geen B Male- of B Micro-connectoren), maar de overdrachtsnelheid zal terugvallen naar 2.0.

Bron 3: Zijn USB 3.0-kabels anders? [Gebruikersbenchmark]

Om USB 3.0-snelheden te krijgen, hebt u speciale USB 3.0-kabels nodig. Ja, USB 3.0-kabels zijn anders. Ook al kunt u een USB 3.0-apparaat aansluiten via een USB 2.0-kabel, om volledige USB 3.0-snelheden te bereiken, moet u bestaande bekabeling opnieuw bedraden. USB 3.0-kabels hebben meer interne draden, zijn meestal blauw en zijn merkbaar dikker dan de oude USB 2.0-kabels. We kwamen hier op de harde manier achter tijdens de USB-flashdrive-groepstest.

Gevolgd door het antwoord van fixer1234:

U kunt geen USB 3.0-snelheden bereiken zonder een USB 3.0-kabel. Snelheid is echter niet het enige probleem.

Een USB 2.0-kabel werkt (met USB 2.0-snelheden), voor sommige, maar niet alle, USB 3.0-apparaten. Er zijn ten minste drie belangrijke verschillen in kabelconstructie tussen de twee normen.

Gerelateerd aan snelheid:

  • USB 3.0-kabels hebben negen interne geleiders versus vier USB 2.0-kabels.

Vier van de negen interne geleiders komen overeen met de USB 2.0-configuratie (twee zijn voor voeding en twee voor signaal). Het aansluiten van een USB 3.0-apparaat met een USB 2.0-kabel gebruikt die geleiders en werkt als een USB 2.0-apparaat.

De andere vijf zijn signaalgeleiders die worden gebruikt voor de communicatiemethode die USB 3.0 supersnelheid biedt. Een goede algemene beschrijving vind je hier: USB 3.0 [Wikipedia]

  • USB 3.0-kabels hebben een limiet van drie meter versus de USB 2.0-limiet van vijf meter.

(Merk op dat dit een praktische limiet is.) De kabel kan elke lengte hebben zolang deze voldoet aan alle elektrische vereisten in de specificatie. De limiet van drie meter is gebaseerd op maximaal toelaatbare verliezen met de grootste aanbevolen draaddikte, zodat de kabel flexibel is. Specificaties Document [Zip-bestand – USB.org]

Gerelateerd aan vermogen:

  • Een USB 2.0-kabel is mogelijk niet geschikt voor een USB 3.0-apparaat met hoge stroomsterkte.

Sommige USB 3.0-apparaten verbruiken meer stroom dan USB 2.0-apparaten. De stroomgeleiders in USB 3.0-kabels moeten 900 mA kunnen dragen versus 500 mA voor USB 2.0-kabels.

Aanvullende informatie over USB 3.0 versus 2.0 vindt u hier: USB 2.0 versus USB 3.0 [Diffen]