Moet u USB-flashstations echt veilig verwijderen?

heb-je-echt-nodig-om-usb-flashdrives-veilig-verwijderen foto 1

U hebt waarschijnlijk gehoord dat u altijd het pictogram Hardware veilig verwijderen moet gebruiken voordat u een USB-apparaat loskoppelt. Er is echter ook een goede kans dat u een USB-apparaat hebt losgekoppeld zonder deze optie te gebruiken en dat alles goed werkte.

Windows zelf vertelt u dat u de optie Hardware veilig verwijderen niet hoeft te gebruiken als u bepaalde instellingen gebruikt - de standaardinstellingen - maar het advies dat Windows geeft is misleidend.Snelle verwijdering versus betere prestaties

Met Windows kunt u uw USB-apparaat optimaliseren voor snelle verwijdering of verbeterde prestaties. Standaard optimaliseert Windows USB-apparaten voor snelle verwijdering. U kunt deze instelling openen via apparaatbeheer - open het menu Start, typ Apparaatbeheer en druk op Enter om het te starten.

heb-je-echt-nodig-om-usb-flash-drives-veilig-verwijderen foto 2

Vouw het gedeelte Schijfstations in Apparaatbeheer uit, klik met de rechtermuisknop op uw apparaat en selecteer Eigenschappen.

Selecteer het tabblad Beleid in het venster Eigenschappen. U zult merken dat Windows zegt dat u uw USB-apparaat veilig kunt loskoppelen zonder het meldingspictogram Hardware veilig verwijderen te gebruiken, dus dit betekent dat u uw USB-apparaat kunt loskoppelen zonder het ooit veilig te verwijderen, toch? Niet zo snel.

heb-je-echt-nodig-om-usb-flashdrives-veilig-verwijderen foto 4

Gevaar voor gegevenscorruptie

Het hierboven getoonde Windows-dialoogvenster is misleidend. Als u uw USB-apparaat loskoppelt terwijl er gegevens naar worden geschreven, bijvoorbeeld terwijl u er bestanden naartoe verplaatst of wanneer u er een bestand op opslaat, kan dit leiden tot gegevensbeschadiging. Welke optie u ook gebruikt, u moet ervoor zorgen dat uw USB-apparaat niet in gebruik is voordat u het loskoppelt - op sommige USB-sticks kunnen lampjes branden die knipperen terwijl ze worden gebruikt.

Maar zelfs als het lijkt alsof het USB-apparaat niet in gebruik is, kan het nog steeds in gebruik zijn. Een programma op de achtergrond schrijft mogelijk naar de schijf, dus gegevensbeschadiging kan het gevolg zijn als u de schijf loskoppelt. Als uw USB-stick niet in gebruik lijkt te zijn, kunt u deze waarschijnlijk loskoppelen zonder dat er gegevensbeschadiging optreedt. Voor de zekerheid is het echter nog steeds een goed idee om de optie Hardware veilig verwijderen te gebruiken. Wanneer u een apparaat uitwerpt, zal Windows u vertellen wanneer het veilig is om het te verwijderen, zodat alle programma's ermee klaar zijn.

Schrijfcaching

Als u de optie Betere prestaties selecteert, slaat Windows gegevens op in de cache in plaats van deze onmiddellijk naar het USB-apparaat te schrijven. Dit zal de prestaties van uw apparaat verbeteren, maar het is veel waarschijnlijker dat gegevenscorruptie optreedt als u het USB-apparaat loskoppelt zonder de optie Hardware veilig verwijderen te gebruiken. Als caching is ingeschakeld, schrijft Windows de gegevens niet onmiddellijk naar uw USB-apparaat - zelfs als de gegevens naar het apparaat lijken te zijn geschreven en alle dialoogvensters voor bestandsvoortgang zijn gesloten, worden de gegevens mogelijk gewoon in de cache op uw systeem opgeslagen.

Wanneer u een apparaat uitwerpt, spoelt Windows de schrijfcache naar de schijf, zodat alle noodzakelijke wijzigingen worden aangebracht voordat u wordt geïnformeerd wanneer het veilig is om de schijf te verwijderen.

heb-je-echt-nodig-om-usb-flashdrives-veilig-verwijderen foto 6

Hoewel de optie Snel verwijderen de USB-prestaties vermindert, is het de standaardinstelling om de kans op gegevensbeschadiging bij dagelijks gebruik te minimaliseren - veel mensen vergeten misschien de optie Hardware veilig verwijderen te gebruiken bij het loskoppelen van USB-apparaten.

Hardware veilig verwijderen

Uiteindelijk moet u, ongeacht welke optie u gebruikt, het pictogram Hardware veilig verwijderen gebruiken en uw apparaat uitwerpen voordat u het loskoppelt. U kunt er ook met de rechtermuisknop op klikken in het computervenster en Uitwerpen selecteren. Windows zal u vertellen wanneer het veilig is om het apparaat te verwijderen, waardoor eventuele wijzigingen in de gegevenscorruptie worden geëlimineerd.

heb-je-echt-nodig-om-usb-flashdrives-veilig-verwijderen foto 7


Dit advies is niet alleen van toepassing op Windows - als u Linux gebruikt, moet u ook de optie Uitwerpen in uw bestandsbeheer gebruiken voordat u een USB-apparaat loskoppelt. Hetzelfde geldt voor Mac OS X.

Meer verhalen

Word voor teams: documenten en sjablonen beperken en beveiligen

Door een document te beperken en te beschermen, bent u de ultieme autoriteit over de voortgang ervan.

Geek Trivia: Een spin in de Amazone-jungle is daarin uniek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de fout 'Windows Installer-service kan niet worden geopend' in Windows 7 oplossen

Heb je geprobeerd een programma in Windows 7 te installeren dat een MSI-bestand als installatieprogramma gebruikt en in plaats daarvan zag je de bovenstaande fout? Nooit bang zijn. Er is een eenvoudige oplossing en we zijn er om je daarbij te helpen.

Word voor teams: opmerkingen gebruiken om wijzigingen in een document aan te geven

Naast het gebruik van Wijzigingen bijhouden om alle revisies van een document vast te leggen (besproken in les 2), kunt u ook feedback geven in plaats van de eigenlijke tekst of lay-out te wijzigen.

Is shutdown.exe nodig om Windows af te sluiten?

Is shutdown.exe nodig bij het afsluiten van Windows, of is het slechts een onderdeel van wat wordt gebruikt om Windows af te sluiten? Worden in plaats daarvan andere bestanden en/of processen gebruikt? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: wat werd ooit beschouwd als wrede en ongebruikelijke straf om gevangenen te voeden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft OneNote is nu gratis beschikbaar

OneNote is een geweldige app voor het maken van aantekeningen, het bijhouden van lijsten en meer, maar moest worden aangeschaft voordat je het aan je favoriete computer kon toevoegen en was niet beschikbaar voor Mac. Maar niet langer! Sinds gisteren heeft Microsoft OneNote gratis gemaakt voor alle Windows 7- en 8.x-systemen plus een nieuwe versie aangeboden

Word voor teams: wijzigingen bijhouden die in een document zijn aangebracht

Nu u de sjabloon voor uw document in les 1 hebt ingesteld en het eerste concept van uw document is geschreven, is het tijd voor bewerking. Als er meerdere mensen aan het document samenwerken, kunt u de functie Wijzigingen bijhouden in Word gebruiken om te weten welke wijzigingen zijn aangebracht en wie deze heeft aangebracht.

Geek Trivia: welke literaire trilogie was eigenlijk helemaal geen trilogie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Word voor teams: sjablonen gebruiken om een ​​gemeenschappelijke lay-out en opmaak te garanderen

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel om in teamverband aan documenten te werken. Er zijn veel functies die eenvoudige samenwerking ondersteunen, waaronder sjablonen, het volgen van wijzigingen en revisies, opmerkingen, het beperken en beschermen van documenten en het vergelijken en samenvoegen van documenten.