HBO haalt zijn shows van Amazon Prime in 2018

HBO

Als je Amazon hebt gebruikt om klassieke HBO-shows in te halen, kun je maar beter opschieten. HBO-chef Richard Plepler verwacht nu de bibliotheek van zijn kanaal uit Amazon Prime Video te halen zodra de bestaande overeenkomst medio 2018 afloopt. Simpel gezegd, de betaalzender gaat all-in op HBO Now - waarom zou u uw eigen betaalde service ondermijnen door licenties aan iemand anders te verlenen? In plaats daarvan zal het profiteren van het 'enorme momentum' van Now-aanmeldingen via Amazon Channels, om nog maar te zwijgen van de verkoop via DirecTV Now van toekomstige eigenaar AT&T.

De oorspronkelijke overeenkomst, gesmeed in 2014, was belangrijk voor Amazon. Het kreeg toegang tot een legioen van bekende HBO-shows 3 jaar nadat ze waren ingepakt (inclusief The Sopranos en The Wire) in een tijd dat interne Amazon-producties zoals Transparent nog maar net van de grond kwamen. Simpel gezegd, het had destijds een deal als deze nodig -- en HBO had het ook nodig, omdat er geen echte manier was om oude shows opnieuw te bezoeken zonder downloads of schijfkopieën te kopen. Het is duidelijk dat er sindsdien veel is veranderd.Amazon zal waarschijnlijk niet te luid klagen, of helemaal niet. Kanalen dragen nog steeds bij aan het resultaat, en Prime Video richt zich steeds meer op Amazon-originelen dan op de backcatalogi van andere studio's. Dit is echter zeker niet geweldig voor kijkers. Als je alleen de onstuimige dagen van The Sopranos of The Wire opnieuw wilde beleven, moet je nu betalen voor een aparte service. En vanwege de voorwaarden van de deal (waarbij Amazon shows krijgt 3 jaar nadat ze zijn ingepakt), betekent dit ook dat Amazon geen lopende of net beëindigde series zoals Game of Thrones, Girls of Westworld zal krijgen. U moet ofwel zorgvuldig de services kiezen waarop u zich abonneert, of accepteren dat u meer betaalt om alle shows te hebben die u graag wilt bekijken.

Aanbevolen verhalen

Peugeot is klaar om zelfrijdende auto's op de weg te krijgen

De Franse autofabrikant hoopt vanaf september de zelfrijdende technologie van nuTonomy in Singapore te testen.

Video toont de 'saaie' tunnelvisie van Elon Musk

Er is op dit moment tenminste één groot probleem dat dit plan tegenhoudt: het boren van tunnels is een belachelijk langzaam proces.

Waarom Amazon je spiegel wil vervangen door een camera

Amazon's plannen voor de dominantie van de mode zouden kunnen beginnen met de Echo Look.

Verizon, AT&T trekken advertenties van YouTube over aanstootgevende inhoud

AT&T en Verizon adverteren niet langer op het videoplatform van Google nadat ze hebben ontdekt dat hun advertenties mogelijk naast vreselijke, aanstootgevende inhoud zijn verschenen.

Netflix verwacht dat HBO binge-first gaat in een 'internet-tv-wereld'

Netflix heeft in het vierde kwartaal 7 miljoen klanten toegevoegd en zal dit jaar zijn oorspronkelijke investering in inhoud met een miljard dollar verhogen.