Hartverdrahtet is een visueel feest van 4 kilo

Deze verbluffende, op fractals gebaseerde video is gegenereerd door een enkele en elegante 4k-toepassing. Bekijk de video en pak vervolgens een kopie van de app.

Bij het Creative Applications Network leggen ze de achtergrond uit achter de video en de applicatie die deze heeft gemaakt:

Waardige winnaar van de PC 4kB-introcompetitie bij Revisie 2012 en het nieuwste voorbeeld van de compacte coderingstraditie die wordt uitgeoefend in de demoscene, Hartverdrahtet van Akronyme Analogiker is een drie minuten durende audiovisuele reis naar een procedurele fractalverse, gecomprimeerd tot een minuscuul stukje software . Het uitvoerbare bestand is niet groter dan 4069 bytes - minder dan een leeg Word-document, zoals activisten van de demoscene graag aangeven - en bevat alle wiskunde die nodig is om de zich ontvouwende visuele complexiteit en hoorbare sfeer te genereren met een dubbelklik. Een solo-inspanning van een getalenteerde codeur die zichzelf Demoscene Passivist noemt, Hartverdrahtet onthult een betoverende kosmos die wordt waargenomen door wat een elektronenmicroscoop zou kunnen zijn - etherisch, groenachtig en een beetje griezelig.Klik op de onderstaande link om meer te lezen over de applicatie en om zelf een exemplaar te bemachtigen: het is 4k, alleen Windows, snelle GPU/CPU geadviseerd.

Hartverdrahtet - Oneindige complexiteit in 4096 bytes [via Boing Boing]

Meer verhalen

100 jaar verzending [Video]

Deze datavisualisatie toont op zee gebaseerde wereldwijde scheepvaartroutes uit de 18e en 19e eeuw. Het is een fascinerende kijk op de manier waarop de wereld in een pre-luchtvaarttijdperk met elkaar verbonden was.

Wis uw browsergeschiedenis automatisch wanneer Firefox wordt gesloten

Deel je een computer met andere familieleden of vrienden, of met collega's op een werkplek? Wanneer u in Firefox op internet surft, wilt u misschien niet dat de volgende persoon de computer gebruikt om te weten welke sites u hebt bezocht.

Hoe u uw Windows-pc kunt benchmarken: 5 gratis benchmarkingtools

Of u nu uw computer overklokt, verschillende systemen vergelijkt of gewoon opschept over uw hardware, een benchmark kan u helpen de prestaties van uw computer te kwantificeren. Windows heeft een groot ecosysteem van nuttige benchmarking-applicaties, en veel daarvan zijn gratis.

Uit de doos met tips: scheidingstekens toevoegen aan Jumplists van Windows 7, gedetailleerde bestandsnaamgeving en LED-ijsballen

Een keer per week verzamelen we drie lezerstips om te delen; deze week bekijken we hoe we scheidingstekens kunnen invoegen in jumplists van Windows 7 (geen software of hacks nodig), een krachtige app voor het hernoemen van bestanden voor Windows en een slimme manier om LED-ijsballen te maken voor feestjes.

Geek Trivia: welk product werd als eerste in de diepe ruimte geadverteerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Kleine doe-het-zelf waterdichte LED-verlichting, perfect voor zomerfeesten

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om een ​​buitenruimte te verlichten, dan zijn deze kleine, waterdichte en praktisch onverwoestbare LED-lampen perfect om over je tuin te strooien of onder te dompelen in een zwembad of beek.

Aanvraag reageert niet? Hier leest u hoe u processen kunt doden met PowerShell

Heb je ooit van die dagen dat programma's gewoon niet samenwerken? U probeert een programma te beëindigen, maar het reageert niet? PowerShell kan je op die dagen wat extra vuurkracht geven.

Hoe u uw Linux-systeem kunt benchmarken: 3 open-source benchmarkingtools

De opdrachtregelhulpprogramma's van Linux kunnen alles, inclusief het uitvoeren van benchmarks, maar het gebruik van een speciaal benchmarkingprogramma is een eenvoudiger en onfeilbaarder proces. Met deze hulpprogramma's kunt u reproduceerbare tests uitvoeren op verschillende systemen en configuraties.

Vraag de lezers: hoe beheert u updates?

Je besturingssysteem, je apps, je telefoon, zelfs de GPS-eenheid in je auto: tegenwoordig heeft zo ongeveer alles updates en patches nodig. Hoe volg en blijf je op de hoogte van alle updates?

Opgeslagen wachtwoorden bekijken en verwijderen in Firefox

Firefox stelt u in staat om gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites veilig op te slaan in de Password Manager. Wanneer u opnieuw een van de websites bezoekt, vult Firefox automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord in om u aan te melden.