Harmonix en Hasbro's nieuwe kaartspel vermengt hitmuziek

harmonix-and-hasbro-and-039;s-new-card-game-mashes-up-hit-muziek foto 1 Hasbro / Harmonix

De hoogtijdagen van muziekgames zijn misschien voorbij, maar dat weerhoudt Harmonix er niet van om te experimenteren met nieuwe manieren om je favoriete deuntjes te ervaren. Natuurlijk komt er een nieuwe rockband naar VR, maar voor degenen die de voorkeur geven aan iets meer old school, ontwikkelt het bedrijf een nieuw kaartspel met speelgoedbedrijf Hasbro. Dropmix is ​​een muziek-mixspel over het verslaan van je tegenstander, het bouwen van een geweldige songcollectie en het creëren van de lekkerste beats.

Galerij: Dropmix persafbeeldingen | 11 foto's

harmonix-and-hasbro-and-039;s-new-card-game-mashes-up-hit-muziek foto 2elf  • harmonix-en-hasbro-en-039;s-nieuwe-kaartspel-mashes-up-hit-muziek foto 3
  • harmonix-and-hasbro-and-039;s-new-card-game-mashes-up-hit-muziek foto 4
  • harmonix-en-hasbro-en-039;s-nieuwe-kaartspel-mashes-up-hit-muziek foto 5
  • harmonix-and-hasbro-and-039;s-new-card-game-mashes-up-hit-muziek foto 6+7

Als je de doos opent, lijkt Dropmix niet veel anders dan andere partygames. Er is een bord en een pak kaarten. Maar het bord is niet zomaar een stuk karton versierd met mooie afbeeldingen: het maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon of tablet en leest de NFC-chips die in elke kaart zijn ingebouwd terwijl je ze tijdens een sessie neerlegt. Elke kaart vertegenwoordigt een ander nummer, zoals 'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen of 'Heartbeat' van Childish Gambino.

Hoewel Dropmix een gratis afspeelmodus heeft waarin je gewoon nummers kunt mixen en matchen om te zien waar de app mee komt (het klinkt altijd goed), is het spelaspect op zich best vermakelijk. De spelers leggen om de beurt kaarten op het bord en matchen ze op kleur. Elke kaart speelt slechts een bepaald gedeelte van het nummer, dus 'Sing' van Ed Sheeran zal alleen de zang spelen, terwijl 'All About That Bass' van Meghan Trainor zich richt op, nou ja, weet je. Om de kaart van een tegenstander van het bord te duwen, moet de hand die je speelt een hogere puntenwaarde hebben, zoals aangegeven door de volumegrafiek in de linkerbovenhoek van elke kaart. Er zijn enkele speciale kaarten met meer verschillende vaardigheden, waarbij de basisregels worden genegeerd en soms zelfs het hele nummer wordt overgenomen.

harmonix-and-hasbro-and-039;s-new-card-game-mashes-up-hit-muziek foto 7

Hoewel het bord zelf misschien geen mooie decoratie heeft, zijn de kaarten absoluut prachtig. De voorkant bevat een schat aan informatie, waaronder een puntwaarde en welk gedeelte van het nummer het vertegenwoordigt (bas, beat, loop of zang). Maar het middelpunt is de originele illustratie, opvallend genoeg om de kaarten zeer gewild te maken als verzamelobjecten. Ze zijn zo aardig dat ik er tijdens het spelen alleen maar naar staarde, en ik ben opgewonden om de hele set te zien wanneer deze beschikbaar is.

Deze aandacht voor kaartontwerp is niet verwonderlijk als je bedenkt dat Hasbro ook Wizards of the Coast bezit. Dat bedrijf creëerde het zeer invloedrijke kaartspel Magic the Gathering, bekend om zijn prachtige kunstwerken. Maar het zijn de interessante en verslavende spelmechanica die dit nieuwe spel uiteindelijk in stand zullen houden.

Ik was als kind nooit echt dol op kaartspellen voor verzamelaars, maar Hasbro en Harmonix hebben misschien eindelijk een haak gevonden die het soort mensen hakt dat waarschijnlijk een grote verzameling game-soundtracks op vinyl heeft. De basis Dropmix-set bevat het bord en een set van 60 kaarten in meerdere genres, en het kost $ 100 wanneer het in september wordt gelanceerd. Maar net als bij Rock Band zullen er gedurende het jaar meer nummers beschikbaar komen, met genre-gebaseerde 'Playlist Packs' die elk $ 15 kosten, terwijl willekeurig geselecteerde 'Discover Packs' $5 kosten.

Aanbevolen verhalen

De toekomst van native advertising voor merken en uitgevers

Native advertising is een belangrijk onderdeel geworden van het marketingrepertoire van de meeste grote merken met een groei in het aantal native advertentieplatforms.

'Elder Scrolls' digitale kaartspel wordt gelanceerd na een bèta van een jaar

'Elder Scrolls Legends' komt in maart ook naar de iPad.

Sprint pronkt met nieuwe Moto Phone, Gigabit LTE

Sprint pompte snelheden van 700 Mbps tijdens een basketbalwedstrijd, maar het echte resultaat kan een meer consistente ervaring zijn voor stads Sprint-abonnees in het algemeen.