Hardware-upgrade: hoe nieuw RAM-geheugen te installeren?

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 1

RAM is een van die upgrades waar iedereen op lijkt te beknibbelen bij het kopen van een pc, om later meer te wensen. Spijt van uw ondermaatse geheugenaankoop? Hier leest u hoe u uw machine kunt versnellen door wat extra geheugen te installeren.

Geheugen is vaak een van de kritieke knelpunten op een pc, dus snellere, grotere RAM-geheugens kunnen een grote bijdrage leveren om uw pc beter en stabieler te laten presteren. Het is niet moeilijk, zelfs niet voor beginnende nerds. Open die pc in de hardware-upgrade van vandaag!Uw nieuwe RAM identificeren en kopen (het moeilijke deel)

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 2

Uw RAM is waarschijnlijk geïnstalleerd in deze slots op uw moederbord, de DIMM-slots genoemd. Dit moederbord heeft ruimte voor zes sticks geheugen. Let op de pinnen en hoe het RAM ermee is uitgelijnd - belangrijk om op te merken om correct te installeren. De mediaan is uit het midden om u duidelijk te laten zien in welke richting u ze moet oriënteren. Als je sterk bent, kun je ze waarschijnlijk achteruit dwingen, maar computers reageren niet echt goed op dat soort pesterijen.

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 3

Elk moederbord heeft specifieke vereisten voor RAM. Soms kunt u iets andere soorten RAM installeren, maar dit kan leiden tot verminderde prestaties of zelfs een kortere levensduur van uw nieuwe geheugen. Installeer indien mogelijk het geheugen dat het beste bij uw moederbord past en voldoe aan zoveel mogelijk van de volgende vereisten:

  • timing
  • Snelheid/gegevenssnelheid
  • Spanning
  • Aantal pinnen (verplicht)
  • Maximaal ondersteund geheugen
  • Maximaal ondersteund geheugen per DIMM-slot
  • Heeft uw moederbord geheugen in paren nodig of niet?

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 4

Hoewel alle specificaties voor je RAM belangrijk zijn, is het aantal pinnen waarschijnlijk het eerste waar je naar moet kijken. Er zullen meerdere verwijzingen zijn naar het aantal van deze pinnen - je kunt de vergelijking ervan hier hierboven duidelijk zien. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het type RAM, inclusief snelheid / gegevenssnelheid, een stick meer of minder pinnen kan hebben en de inkeping of inkepingen op verschillende locaties zal hebben. Je moederbord gaat alleen RAM gebruiken met slechts één soort pin-telling. Nogmaals, je kunt het waarschijnlijk forceren, maar het zal waarschijnlijk het einde van je pc zijn!

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 5

Hoewel het installeren van extra of geheel nieuw geheugen niet erg ingewikkeld is, zelfs voor een beginnende nerd, kan het kopen van het juiste geheugen een frustrerende uitdaging zijn. Als je in de war bent, kun je onze eenvoudige beginnersvriendelijke gids voor het kopen van geheugen bekijken. Hier kunt u deze verwarrende vereisten van uw moederbord achterhalen en het juiste RAM-geheugen voor uw systeem kopen.

  • Wat voor soort geheugen heeft mijn computer geïnstalleerd?

Merken van RAM doen er toe, vooral voor geeks. HTG onderschrijft geen bepaald merk, hoewel bepaalde auteurs wel hun favorieten hebben. Als je goede (of zelfs vreselijk slechte!) ervaringen hebt gehad met bepaalde fabrikanten, vertel het ons dan in de comments.

RAM installeren op uw pc (het gemakkelijke deel!)

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 6

Elk moederbord heeft nitpicky vereisten voor de instellingen van het RAM, maar bijna elke machine heeft RAM op dezelfde manier geïnstalleerd. DIMM-slots hebben vergrendelingen aan weerszijden die zowel het RAM-geheugen vergrendelen als ontgrendelen van de pinnen waarop ze zitten om te functioneren. Laten we eens kijken naar een zeer eenvoudige installatie van RAM.
Met uw pc-behuizing open heeft u geen gereedschap nodig, behalve uw blote handen. (Als je niet weet hoe je je pc moet openen, kijk dan hier voor gedetailleerde instructies.) Het dragen van handschoenen is over het algemeen geen goed idee. En als uw pc niet is uitgeschakeld en niet is losgekoppeld, loopt u het risico uzelf of uw apparatuur te verwonden.

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 7

Deze specifieke pc heeft RAM op risers, die zijn geïnstalleerd in speciale DIMM-slots (eigenlijk DIMM-slot) op het moederbord. Uw techniek voor het installeren in DIMM-slots op het moederbord zal hoogstwaarschijnlijk bijna identiek zijn aan deze - in feite zal het nog minder stappen bevatten.

(Opmerking van de auteur: bij elke installatie van RAM of een pc-component wilt u geaard blijven zodat de statische elektriciteit van uw lichaam niet naar uw nieuwe geheugen of delen van uw pc stroomt. Hoewel deze delen erg gevoelig, ik heb persoonlijk nooit problemen gehad met statische elektriciteit, alleen met het dwaas installeren van dingen op de verkeerde manier. Het is echter het beste om de hele tijd geaard te blijven en niet uw onderdelen te verwijderen en ze op een apart oppervlak te installeren. RAM installeren op deze risers, met verwijderde onderdelen, waren duidelijker en gemakkelijker te fotograferen en de basisprincipes zijn precies hetzelfde als bij installatie op een pc-moederbord. Onthoud dat uw pc er misschien meer uitziet als de eerste voorbeelden, in plaats van deze. En, Houd er, zoals bij elke hardware-upgrade, rekening mee dat u het risico loopt uw ​​apparatuur te beschadigen. Houd dat allemaal in gedachten en begrijp dat het installeren van RAM eigenlijk vrij eenvoudig is.)

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 8

We kunnen zien dat de DIMM-slots elk een stuk RAM bevatten, vergelijkbaar met die op je moederbord. Onthoud altijd dat uw geheugen erg gevoelig is voor statische schokken, en wees voorzichtig om uzelf te aarden en te werken op het meest niet-geleidende, niet-statische oppervlak dat beschikbaar is - uw vloer of tapijt zijn geen acceptabele oppervlakken!

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 9

Om een ​​geheugenstick uit een DIMM-sleuf te verwijderen, duwt u voorzichtig tegelijk op de lipjes aan weerszijden. Forceer het niet, maar oefen zo nodig stevige druk uit. Uw geheugen zou uit de DIMM-sleuf moeten komen. Als het niet gemakkelijk loskomt, schud het dan voorzichtig heen en weer vanaf de zijkanten om het te verwijderen. Wees vooral voorzichtig, want schade aan het DIMM-slot kan ervoor zorgen dat uw pc nooit meer goed zal werken!

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 10

Pak de RAM-stick aan de zijkanten vast, zoals afgebeeld, en raak er zo min mogelijk van aan. U wilt uw vingerafdrukken en handolie uit uw nieuwe geheugen houden. Leg de oude RAM opzij op een antistatisch oppervlak en zoek uw nieuwe RAM voor installatie.

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 11

Met de lipjes van uw DIMM-sleuf open, lijnt u de pinnen uit en drukt u stevig (maar niet ruw) op de buitenkant van de RAM-stick om te installeren. Als het RAM-geheugen correct is geplaatst, zal de druk van u die op het RAM-geheugen drukt, de lipjes van de DIMM-sleuf daadwerkelijk sluiten, waardoor het nieuwe RAM-geheugen op zijn plaats wordt vergrendeld. Zorg ervoor dat de lipjes in de inkepingen aan de zijkant van het RAM-geheugen zijn vergrendeld.

Mogelijk moet u uw geheugen ook in paren installeren. Als dit het geval is, zult u waarschijnlijk uw geheugen in kits moeten kopen - RAM-paren die bedoeld zijn om samen te worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je dit doet!

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 12

In ons voorbeeld brengen we onze risers terug naar onze plek op het moederbord en voegen we de extra stappen toe die de meeste HTG-lezers niet hoeven te ondergaan.

hardware-upgrade-hoe-te-installeren-nieuwe-ram foto 13

En dat is vrijwel alles wat er is om RAM te installeren! Nogmaals, uw pc heeft mogelijk niet de eerder getoonde risers, maar het installeren van geheugen in de DIMM-sleuf zoals hierboven weergegeven is in alle gevallen vergelijkbaar: een DIMM-sleuf is vrijwel een DIMM-sleuf. De technieken en best practices voor het verwijderen en installeren van nieuw RAM-geheugen zijn hetzelfde, ongeacht op welk apparaat u installeert. Wees gewoon voorzichtig met statische elektriciteit, wees niet te ruw met uw onderdelen en u bent op weg om de prestaties van uw pc in een mum van tijd te versnellen.


Image Credits: vergelijking van RAM door Kurtis Bickhaus, beschikbaar onder Creative Commons. Alle andere afbeeldingen van de auteur, alle rechten voorbehouden.

Meer verhalen

Boeken en podcasts pauzeren in plaats van ze te dempen in Apple Maps-navigatie

Als u een navigatie-app gebruikt, weet u dat deze meestal over al het andere waar u naar luistert zal praten. Voor muziek kan dit prima zijn, maar als je naar een audioboek of een podcast luistert, kan het behoorlijk vervelend zijn.

Een Digital Touch-bericht verzenden met uw Apple Watch

Met de Digital Touch-functie op je Apple Watch kun je schetsen, tikken of zelfs je hartslag naar een andere vriend sturen die ook een Apple Watch heeft. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

Waarom we een hekel hebben aan het aanbevelen van softwaredownloads aan onze lezers

Het downloaden van Windows-software is een puinhoop. Veel programma's proberen adware en andere schadelijke rommel naar uw computer te slepen. Zelfs veilige programma's die we testen, keren zich soms naar de donkere kant en beginnen later met het bundelen van rommel.

PSA: u kunt veel geld besparen op led-lampen met kortingen voor nutsvoorzieningen

LED-lampen zijn helderder, gaan langer mee en zijn radicaal efficiënter dan traditionele lampen, maar er is één ding dat ze niet zijn: goedkoper. Gelukkig zijn er volop kortingen en kunt u de kosten van uw LED-verlichtingsupgrade doorberekenen aan iemand anders. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Waarom u geen MAC-adresfiltering op uw wifi-router zou moeten gebruiken

Met MAC-adresfiltering kunt u een lijst met apparaten definiëren en alleen die apparaten op uw Wi-Fi-netwerk toestaan. Dat is in ieder geval de theorie. In de praktijk is deze bescherming vervelend om in te stellen en gemakkelijk te doorbreken.

Een aparte gegevenspartitie voor Windows maken

Windows installeert zichzelf normaal gesproken op een enkele partitie op uw harde schijf. U kunt uw harde schijf echter opsplitsen in verschillende partities en uw gegevensbestanden apart van uw systeembestanden opslaan.

Hoe OneDrive te gebruiken als uw standaard opslaglocatie op Windows 8.1

Windows 8.1 integreert OneDrive (voorheen SkyDrive) overal, zelfs op de desktop. Misschien wilt u al uw persoonlijke bestanden opslaan in OneDrive, zodat ze overal toegankelijk zijn, maar Windows slaat niet altijd standaard op in OneDrive.

Vergeet knipperende ROM's: gebruik het Xposed Framework om je Android te tweaken

Veel kleine aanpassingen kunnen normaal gesproken alleen op Android worden uitgevoerd door aangepaste ROM's te laten knipperen. Met het Xposed Framework kunt u uw bestaande systeem wijzigen zonder een nieuw aangepast ROM te installeren. Het enige dat nodig is, is root-toegang.

Problemen met Minecraft LAN-games oplossen

Minecraft is een fantastisch spel om met vrienden op je lokale netwerk te spelen, maar het is niet leuk als je de helft van je tijd moet besteden aan het oplossen van verbindingsproblemen. Laten we eens kijken hoe u problemen met Minecraft LAN-spel kunt identificeren en oplossen.

Geek Trivia: Placebo's werken beter als ze?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!