'Fistful of Stars' laat je een geweldige geboorte beleven in VR

-and-039;fistful-of-stars-and-039;-laat-je-een-stellaire-geboorte-in-vr-beleven foto 1 Eliza McNitt

Er is misschien geen betere manier om de mogelijkheden van virtual reality te laten zien dan door de kosmos te verkennen. We hebben al een aantal vroege ruimte-ervaringen gezien, zoals Adr1ft, maar we verwachten dat artiesten blijven experimenteren naarmate het VR-ecosysteem volwassen wordt. Fistful of Stars, dat deze week debuteert op SXSW, is een ambitieuze poging om VR-ruimte-ervaringen vooruit te helpen. Het lanceert je in het hart van de Orionnevel, waar je van dichtbij een ster ziet geboren worden. Het is iets waar ruimtenerds altijd van hebben gedroomd, maar het is ook intrigerend genoeg voor iedereen om ervan te genieten (en hopelijk iets te leren).

Fistful of Stars begon als onderdeel van de The Hubble Cantata, een live optreden dat afgelopen zomer plaatsvond in Brooklyn's Prospect Park. 6.000 mensen in het publiek droegen Google Cardboard-headsets en stapten door de Orionnevel om te laten zien hoe VR, iets dat doorgaans als isolerend wordt beschouwd, ook een sociale groepservaring kan zijn. En terwijl ze op een virtuele ruimtereis waren, werden ze toegezongen door een 20-koppig orkest en een 100-koppig koor.De versie van Fistful of Stars die we nu zien, is verbeterd sinds de eerste uitvoering, zegt regisseur Eliza McNitt, en wordt ondersteund door een 3D-audio-opname van The Hubble Cantata. 'Ik heb voor de Orionnevel gekozen omdat het de geboorteplaats van de sterren is', zei ze. 'Ik wilde mensen mee kunnen nemen op een reis door de ruimte.' Hoewel dit haar eerste VR-film is, staat McNitt bekend om haar werk in films en documentaires, waaronder Artemis Falls, een korte TED-opdracht over een jonge astronaut die de ruimte in reist. Samen met Vice en Samsung brengt ze in juni Fistful of Stars uit voor de Gear VR.

-and-039;fistful-of-stars-and-039;-laat-je-een-stellaire-geboorte-in-vr-beleven foto 2

Het is een vrij korte VR-ervaring, maar Fistful of Stars maakt nog steeds een grote impact. Je begint in een baan om de aarde en reist uiteindelijk door de Hubble-telescoop naar de Orionnevel. De ervaring is gebaseerd op Hubble-beelden en wordt met liefdevol realisme weergegeven. Het voelt meer alsof je door de ruimte zweeft dan naar een computerweergave te staren. Ik had het geluk om door Fistful of Stars te zitten in een ultramoderne filmzaal bedekt met luidsprekers, waardoor het voelde alsof ik een scène uit 2001 herbeleefde. SXSW-bezoekers zullen een soortgelijke ervaring krijgen in privé-vertoningsruimten. Je kunt echter nog steeds verwachten dat het indrukwekkend klinkt als je het via een koptelefoon ervaart.

Toen ik eenmaal op het punt kwam waarop ik getuige was van de creatie van een ster in de Orionnevel, weergegeven als een vurig wonder, was het moeilijk om niet een beetje emotioneel te worden. Fistful of Stars is een ideale VR-showcase, niet alleen omdat het een technisch wonder is, het zet je ook aan het denken over je eigen plek in de kosmos.

Aanbevolen verhalen

Met Lyft kun je ritten rechtstreeks via andere apps begroeten

Lyft laat je binnenkort ritjes maken via andere apps, zelfs als je geen Lyft-account hebt.

Eerste blik op IMAX's VR Experience Center

Klaar voor een VR-ervaring? IMAX leidt je naar je pod en VR-headset.

HTG beoordeelt de toegift: acht pond internetradio-goedheid en fantastisch geluid

Als het gaat om radio's met internettoegang, is er veel nodig om op te vallen. Vandaag bekijken we de Grace Digital Encore, een stevige kleine Wi-Fi-radio met enorm geluid, doodeenvoudige installatie en zelfs smartphone-ondersteuning. Lees verder terwijl we een rondleiding volgen en het uitproberen.