Hands-on met Motorola's nieuwe G5 en G5 Plus

BARCELONA—Toen we Motorola's Moto G4 en G4 Plus phablets beoordeelden, waren we blij met de combinatie van hardware en prijs, maar we vonden nog steeds dat de bouwkwaliteit en cameraprestaties te wensen overlieten. Niet meer. Op MWC gingen we in de praktijk met de 5-inch G5 en de 5,2-inch G5 Plus en werden we weggeblazen door hun stijl en prestaties. Gekleed in metaal, met verbeterde specificaties en cameramogelijkheden, zouden de twee ontgrendelde telefoons heel goed de nieuwe lat kunnen leggen voor wat een 'vlaggenschip'-budgettelefoon is.Beschikbaarheid en fysieke kenmerken

In een keuze die voor sommige Amerikaanse klanten teleurstellend kan zijn, zal Motorola de Moto G5 Plus (hierboven rechts) alleen in de VS lanceren; de G5 (hierboven, links) zal worden gereserveerd voor andere internationale markten. Een bedrijfsvertegenwoordiger legde uit dat wanneer ze naar de verkoop van de Moto G4 en G4 Plus keken, de laatste aanzienlijk populairder bleek op de Amerikaanse markt, ondanks dat hij duurder was.

Aangezien de Moto G5 Plus in de VS wordt gelanceerd voor slechts $ 229, is het nog steeds een betaalbare telefoon, geprijsd in hetzelfde bereik als de Huawei Honor 6X, maar meer keuze voor de consument is altijd een goede zaak, dus dit voelt als een beetje een teleurstelling .

Maar ik was er snel overheen toen ik de twee telefoons in handen kreeg. De G5 Plus is een lichtgewicht en aantrekkelijke metalen unibody-plaat die 5,9 bij 2,9 bij 0,3 inch (HWD) meet en 5,5 gram weegt. De G5 is vergelijkbaar, behalve in een kleinere vormfactor (5,7 bij 2,9 bij 0,4 inch, 5,1 ounces). Beide telefoons hebben vingerafdruksensoren onder het scherm die gemakkelijk te bereiken zijn, en ik had geen problemen om beide telefoons met één hand te gebruiken.

Als het gaat om schermruimte, is een uniek ding dat Motorola heeft gedaan, dat de vingerafdrukscanner kan worden ingeschakeld als een klein navigatie-touchpad. U hebt de mogelijkheid om knoppen op het scherm uit te schakelen en een reeks veegbewegingen te gebruiken om terug te gaan, het scherm uit te schakelen of terug te keren naar huis. Het is een innovatieve functie en verrassend gemakkelijk om aan te wennen als je het eenmaal onder de knie hebt. Ik heb genoten van de mogelijkheid om te profiteren van meer schermvastgoed.

Afgezien van deze toevoegingen is er echter één belangrijk verschil. Terwijl de G5 Plus een metalen unibody en een verzegelde batterij van 3000 mAh heeft, heeft de G5 een hybride constructie. De zijkanten en het achterpaneel zijn gemaakt van metaal, maar een deel van de hoeken is gemaakt van hars, waardoor het achterpaneel kan worden verwijderd met behoud van het metalen gevoel. Als je de achterkant van de G5 afpelt, heb je toegang tot een iets kleinere verwijderbare batterij van 2.800 mAh, samen met de simkaartsleuf en een microSD-kaartsleuf die tot 128 GB aan opslagruimte ondersteunt.

De G5 Plus biedt ook uitbreidbare opslag, maar de sleuf bevindt zich aan de bovenrand. De aan / uit-knop en volumeknop bevinden zich beide aan de rechterkant en aan de onderkant zie je de 3,5 mm audio-aansluiting en een micro-USB-oplaadpoort.

Motorola heeft besloten niet over te stappen op USB-C omdat de adoptie in delen van Latijns-Amerika en Azië relatief laag blijft. U kunt echter nog steeds profiteren van snelladen. De G5 Plus wordt geleverd met Motorola's eigen TurboPower 15W-oplader, waarmee je zes uur kunt gebruiken met 15 minuten opladen. De G5 heeft een snellader van 10 W die je snel zou moeten opladen, maar niet zo snel.

Hardware en software

Beide telefoons hebben 1080p IPS-schermen met geweldige kijkhoeken en goed gekalibreerde kleuren. Zwarten leken dicht en inktzwart, wit was grimmig en felle kleuren zoals rood en groen vielen op. De resolutie komt uit op 441ppi voor de 5-inch G5 en 425ppi voor de 5,2-inch G5 Plus. Bij maximale helderheid waren beide panelen buiten zichtbaar, maar werden reflecterend in direct zonlicht.

Ik kreeg niet de kans om benchmarks uit te voeren, maar de G5 Plus en de G5 hebben vernieuwde chipsets. De G5 Plus beschikt over de Qualcomm Snapdragon 625 geklokt op 2,0 GHz. Het is een solide midrange-chipset waarvan ik verwacht dat hij beter zal presteren dan Snapdragon 617-aangedreven apparaten in benchmarktests. De Snapdragon 430 met een kloksnelheid van 1,4 GHz op de G5 is niet zo krachtig, maar hij zou het nog steeds beter moeten doen dan de groeiende Snapdragon 410-chipset.

Bekijk hoe we mobiele telefoons testen

Beide telefoons waren snel en responsief tijdens het multitasken en het starten van apps. Ze lijken bijzonder soepel omdat ze aanzienlijk profiteren van het draaien van een bijna standaardversie van Android 7.0 Nougat. Als gevolg hiervan zijn er geen echte veranderingen in de gebruikersinterface en weinig tot geen bloatware. Fans van Motorola's snelstartfuncties, zoals draaien om de camera te starten en hakken om de zaklamp aan te zetten, zullen blij zijn dat ze allemaal aanwezig zijn.

Opslagconfiguraties zijn afhankelijk van de regio, maar de Moto G5 Plus zou beschikbaar moeten zijn in modellen van 32 GB en 64 GB. RAM zal ook verschillen. De G5 heeft opties van 2 GB en 3 GB en de G5 Plus zal beschikbaar zijn in opties van 2 GB en 4 GB voor de VS, met verschillende regionale variaties voor de rest van de wereld.

Cameraprestaties zijn een ander gebied waarop Motorola is doorgedrongen. De G5 Plus heeft een 12-megapixel camera aan de achterzijde met een dubbele LED-flitser. Volgens de vertegenwoordiger met wie ik sprak, is het dezelfde cameramodule als op de Google Pixel, hoewel de werkelijke prestaties bij weinig licht afhangen van nabewerking en camera-optimalisatie. Dat gezegd hebbende, de opnamen die ik buiten in een schaduwgebied maakte, waren scherp en de camerasensor stelde snel scherp. Het kan 4K opnemen, maar de kwaliteit was moeilijk te beoordelen aan de telefoon zelf.

De G5 heeft daarentegen een 13 megapixel-sensor aan de achterkant. Het is niet zo goed als de G5 Plus en het duurt wat langer om scherp te stellen en een foto te maken. Ik merkte dat het ook niet zo nauwkeurig werd vergrendeld toen ik een korte shootout tussen de twee apparaten deed. Het is in staat om 1080p-video op te nemen. De 5-megapixel frontsensor presteert op beide apparaten vergelijkbaar en bevat nabewerkingsopties om gelaatstrekken te verzachten.

Connectiviteitsprotocollen omvatten dual-band wifi en NFC (voor de internationale G5 Plus), beide zeldzame functies die je op budgettelefoons aantreft. NFC zal helaas niet op de Amerikaanse versie zijn, vermoedelijk omdat er nog geen wijdverbreide implementatie van Android Pay is. Beide telefoons ondersteunen Bluetooth 4.2. Net als hun voorgangers werken beide telefoons ontgrendeld en ondersteunt de G5 Plus CDMA-banden voor Verizon- en Sprint-klanten.

Ik was onder de indruk van de prestaties van zowel de Moto G5 als de G5 Plus terwijl ik ze gebruikte. Met hoogwaardige metalen constructies, krachtigere processors, betere camera's en meer verbindingsprotocollen, hebben beide telefoons het potentieel om hun voorganger te overtreffen. Blijf ons volgen voor meer details en onze volledige recensie.

Aanbevolen verhalen

S Pen keert terug met Samsung's nieuwe tabletopstelling

We bekijken Samsung's Galaxy Tab S3 en Windows-aangedreven Galaxy Books op MWC.

HTC's Vive Tracker en Deluxe Audio Strap kosten $ 100 per stuk

De Tracker gaat op 27 maart in de uitverkoop, terwijl de pre-orders van Strap op 2 mei beginnen.

Senaat Democraten naar FCC: Hands Off Net Neutrality

'De kwestie is opgelost', zei senator Ed Markey uit Massachusetts tijdens een persevenement op Capitol Hill.

Hoe u de LG G5 kunt vereenvoudigen voor uw technisch onervaren familieleden met EasyHome

Als je de technische man (of het meisje!) In je familie bent, weet je hoe het is om elke keer dat je technisch uitgedaagde familieleden een nieuwe gadget krijgen, een constant spervuur ​​​​van vragen te krijgen. Hoewel we je niet echt kunnen helpen om alles in hun leven te vereenvoudigen, kunnen we je wel vertellen hoe je hun LG kunt vereenvoudigen