Hands-on: Acer's Windows 10 Mixed Reality-headset

Acer organiseerde deze week een evenement om te pronken met zijn nieuwste gadgets, en we kregen de kans om het Acer Windows Mixed Reality Head Mounted Display te testen.

In wezen is het een VR-headset waarvoor geen externe infraroodverlichting nodig is, die ruimtelijk inzicht biedt over zes bewegingsassen (omhoog/omlaag, links/rechts, vooruit/achteruit). Het volgt het HoloLens-project als een goedkopere manier om in de virtuele wereld te werken, en is de eerste in de zet van Microsoft om VR-technologie naar een breder publiek te brengen.De Oculus Rift en HTC Vive zijn goede VR-helmen, maar ze zijn met kabels aan pc's vastgemaakt vanwege batterij- en prestatiebeperkingen. Ze vereisen ook IR-verlichting die op statieven is gemonteerd of in uw muren is geboord, voor nauwkeurige hoofdtracking.

De grote innovatie voor Acer's oplossing is dat het de IR-illuminators overbodig maakt door positioneringstechnologie uit het HoloLens-project van $ 3.000 te nemen en het toe te voegen aan een product dat naar verwachting net zo betaalbaar zal zijn als de Rift en Vive.

De samenwerking met Microsoft betekent ook dat de headset van Acer compatibel zal zijn met apparaten van andere fabrikanten die de technologie van Redmond gebruiken. Andere VR-helmen zijn gesloten omgevingen, dus games en programma's zijn alleen compatibel in multiplayer-modus als iedereen dezelfde headset heeft. Windows voegt compatibiliteit tussen fabrikanten toe: de Acer-headset is in wezen een fraai scherm voor een pc met Windows 10 Creators Update. Er zijn stuurprogramma's ingebouwd en u kunt elk Windows-compatibel programma op virtuele schermen in de omgeving uitvoeren; we demonstreerden een ervaring genaamd 'Cliff House'. Dus als je buddy later een headset van het merk Lenovo koopt, kun je samen spelen op een enkele pc of in een gedeelde game, op dezelfde server online.

Het op het hoofd gemonteerde scherm van Acer is lichter dan de Rift of de Vive en is een stuk minder kieskeurig om te dragen. Slechts één spanband spant het harnas aan je hoofd, dus het is gemakkelijk aan te passen in vergelijking met andere headsets. De HoloLens heeft een heldere lens zodat je de echte wereld ziet, maar de Acer-headset is ondoorzichtig. Voor gebruiksgemak laat Acer de gebruiker het scherm omhoogklappen, zodat ze een Xbox-controller kunnen pakken of met vrienden kunnen communiceren voordat ze weer naar binnen gaan.

Verwant

  • Microsoft's Mixed Reality-plannen gaan veel verder dan HoloLensMicrosoft's Mixed Reality-plannen gaan veel verder dan HoloLens

Het gebruik van de Xbox-controller kan voor gamers natuurlijker zijn dan het gebruik van de toverstokvormige controllers van de Vive, maar dat betekent dat je geen 'handen' hebt in je virtuele omgeving. Dat gezegd hebbende, ik was in staat om gemakkelijk door de kamer te bewegen, de dingen goed te bekijken door gewoon dichterbij te komen, en van kamer naar kamer te 'teleporteren' in het Cliff House.

Microsoft heeft een virtueel bureau in huis opgezet, met meerdere grote beeldschermen met Edge en een Movie Player, wat aantoont dat je Windows-programma's gewoon in een mixed reality-omgeving kunt laten vallen. Het bekijken van een GoPro-film zag er geweldig uit, hoewel de bronvideo een merkbare parallaxfout had, die werd vergroot door de dubbele oculairs.

Al met al is het Acer Windows Mixed Reality Head Mounted Display een volledig gebakken kit voor ontwikkelaars, en we zijn verheugd om te zien hoe het uiteindelijke consumentenmodel eruit zal zien. Er zijn aanwijzingen dat het later dit jaar in de schappen zal verschijnen, hopelijk op tijd voor de feestdagen.

Aanbevolen verhalen

Hoe u uw Windows 10-scherm kunt aanpassen en verbeteren

Tweak uw beeldscherm in Windows 10 om het er beter uit te laten zien volgens uw voorkeuren.

Amazon overhandigt Alexa-gegevens nadat moordverdachte toestemming geeft

Of de antwoorden van de bot beschermde spraak zijn, blijft een open vraag.

Praktisch: de zakelijke beveiligingsfuncties van BlackBerry KeyOne

We bekijken de DTEK-app, apparaatinstellingen, machtigingen op app-niveau en versleutelingsopties.