Hackers proberen Apple af te persen door te dreigen met het wissen van iPhones

Engadget

Iemand die beweert een groep hackers te zijn en zichzelf de 'Turkish Crime Family' noemt, heeft blijkbaar geprobeerd geld van Apple af te persen. Zoals Motherboard een paar dagen geleden meldde, beweert de groep inloggegevens te hebben voor honderden miljoenen Apple-accounts en dreigt ze apparaten op afstand te wissen via iCloud, tenzij het $ 75.000 in Bitcoin of $ 100.000 in iTunes-cadeaubonnen heeft betaald. Vandaag zegt ZDNet dat het 54 accounts kon verifiëren die door de hackers waren onthuld, hoewel het nog steeds onduidelijk is hoeveel andere accounts ze hebben of hoe ze eraan zijn gekomen.

In een verklaring zei Apple dat er geen inbreuk op zijn systemen is gemaakt en dat de vermeende lijst uit andere bronnen lijkt te zijn verkregen. Het zegt ook dat het 'actief toezicht houdt' om ongeoorloofde toegang te voorkomen en samenwerkt met wetshandhaving.Appel:

Er zijn geen inbreuken geweest op de systemen van Apple, inclusief iCloud en Apple ID. De vermeende lijst met e-mailadressen en wachtwoorden lijkt te zijn verkregen van eerder gecompromitteerde services van derden.

We houden actief toezicht om ongeautoriseerde toegang tot gebruikersaccounts te voorkomen en werken samen met wetshandhavingsinstanties om de betrokken criminelen te identificeren. Ter bescherming tegen dit soort aanvallen raden we gebruikers altijd aan altijd sterke wachtwoorden te gebruiken, niet dezelfde wachtwoorden op verschillende sites te gebruiken en tweefactorauthenticatie in te schakelen.

Vanwege gedeelde wachtwoorden gebruiken hackers vaak details die zijn verkregen bij andere inbreuken om toegang te krijgen tot waardevollere accounts, wat hier kan gebeuren. Eerder hebben we gezien dat hackers gebruikers op deze manier rechtstreeks probeerden af ​​te persen, door Zoek mijn iPhone te gebruiken om apparaten op afstand te vergrendelen totdat ze zijn betaald. We hebben contact opgenomen met Apple en zullen dit bericht bijwerken als er andere details zijn.

Nu in ieder geval een deel van de informatie is geverifieerd, lijkt het een goed moment voor iedereen die een Apple- of iCloud-account heeft (of had) om hun beveiligingsinstellingen bij te werken en te vergrendelen. Zelfs als deze hackers (of iemand anders) een wachtwoord voor uw account hebben gekregen, zou het gebruik van tweefactorauthenticatie ervoor moeten zorgen dat ze geen toegang hebben tot details of apparaten op afstand kunnen wissen.

Instructies voor het instellen van tweefactorauthenticatie voor uw Apple ID vindt u hier. Bovendien, als je je wachtwoord al een tijdje niet hebt gewijzigd, of het ooit ergens anders met een account hebt gedeeld, is het een goed idee om het te veranderen in iets sterks en unieks. Bezoek Apple's pagina voor het opnieuw instellen van wachtwoorden op https://iforgot.apple.com/ (controleer op het veilige hangslot en de juiste URL in uw adresbalk) om dat nu te doen.

Aanbevolen verhalen

Denk je dat je de juiste etiquette begrijpt? Probeer deze 5 sociale dilemma's te beantwoorden.

Misschien is het tijd om weer naar school te gaan.

Nieuwe iPad versus iPad Pro 9,7-inch: Apple Tablet Showdown

De nieuwe iPad is de meest betaalbare Apple-tablet die je kunt kopen; laten we eens kijken hoe het zich verhoudt tot de 9,7-inch iPad Pro, die een paar voordelen heeft ten opzichte van zijn meer betaalbare tegenhanger.

Russische hackers aangeklaagd voor Yahoo-inbreuken

Twee Russische hackers begonnen een inbreuk die meer dan 500 miljoen Yahoo-gebruikersaccounts trof, zegt het ministerie van Justitie.