Hackers hebben naar verluidt stemgegevens gewijzigd en gestolen vóór de verkiezingen van 2016

Jonathan Drake / Reuters

Terwijl de Verenigde Staten de omvang van het hacken bij de verkiezingen van 2016 blijven onderzoeken, blijven er rapporten opduiken die de zaken een stuk slechter doen klinken dan een paar maanden geleden. Het laatste nieuws komt van Time, dat meldt dat de aanval 'minstens één' succesvolle poging omvatte om kiezersinformatie te wijzigen. Het stelt ook dat duizenden kiezersgegevens zijn gestolen door Russische agenten, wat gevoelige informatie blootlegt, waaronder gedeeltelijke sofinummers. Time was voorzichtig om op te merken dat deze hacking specifiek gerelateerd was aan staats- en lokale verkiezingsdatabases en zegt dat de informatie afkomstig is van huidige en voormalige functionarissen.

In het bijzonder beweren de bronnen van Time dat een onderzoek een verkiezingsdatabase op districtsniveau ontdekte waarin kiezersgegevens waren gemanipuleerd. Die wijzigingen zijn ontdekt en gerepareerd, maar Time zegt niet wanneer dat onderzoek plaatsvond. In dit geval is het niet duidelijk of de hackers Russische agenten waren.Wat betreft de gegevens die werden gestolen, de staat Illinois had bijna 90.000 records gestolen door Rusland - waarvan meer dan 90 procent rijbewijsnummers bevatte. Ongeveer 25 procent van die 90.000 bevatte ook de laatste vier cijfers van het burgerservicenummer van mensen. Bronnen hebben ook gezegd dat een lopend onderzoek onderzoekt of een van deze gegevens zijn weg terug heeft gevonden naar de Trump-campagne.

Dit nieuws volgt op een rapport waarin wordt beweerd dat hackers stemdatabases in 39 staten hebben aangevallen. Dat rapport verklaarde dat hackers hadden geprobeerd gegevens in de kiezersdatabase van Illinois te wijzigen en te verwijderen - het lijkt erop dat die poging niet was gelukt, maar hackers konden er met enkele gegevens vandoor.

De VS blijven stellen dat geen van de aanslagen rechtstreeks verkiezingsstemmen telt. 'Het is waar dat er geen bewijs is dat het knoeien met kiezersmachines of het knoeien met kiezersregistraties of iets dergelijks het tellen van de stemmen heeft beïnvloed', zei congreslid Adam Schiff (D-CA), lid van de House Intelligence-commissie. terug in januari. 'Dat is niet hetzelfde als zeggen dat er geen invloed was op de uitslag [van verkiezingen].'

Ondertussen blijft speciaal aanklager Robert Mueller onderzoeken of er wetten zijn overtreden met betrekking tot de hackaanvallen van afgelopen herfst. Wat hij ook vindt, het lijdt geen twijfel dat veiligheid met betrekking tot de tussentijdse verkiezingen van 2018 het komende jaar een belangrijk aandachtspunt zal zijn - en dat zal dubbel waar zijn voor de presidentsverkiezingen van 2020.

Aanbevolen verhalen

Pre-order de meest verwachte E3-games en bespaar

Als je een Amazon Prime-abonnee bent, kun je nu 20 procent besparen op de stickerprijs wanneer je deze aankomende releases vooraf bestelt.

Apple begint naar verluidt met de productie van zijn Siri-luidspreker

Apple is naar verluidt begonnen met het maken van zijn Siri-luidspreker voorafgaand aan een lancering later dit jaar.

'Orange is the New Black'-hackers hebben mogelijk 36 andere shows gestolen

De hackers van 'Orange is the New Black' hebben mogelijk 36 andere shows gepakt.

Hackers stalen een exemplaar van 'Orange is the New Black' seizoen vijf (bijgewerkt)

Hacker 'TheDarkOverlord' heeft de première-aflevering van OITNB's komende seizoen gelekt en dreigt er meer te posten.