Extensiebestanden hacken om ze versie-compatibel te maken voor Firefox

Een bekend nadeel bij het gebruik van Firefox is het probleem met de compatibiliteit van extensies wanneer een nieuwe hoofdversie wordt uitgebracht. Of het nu gaat om een ​​nieuwe extensie die u voor het eerst probeert of een oude favoriet, we hebben een manier om die extensies weer voor u te laten werken.

Er zijn meerdere redenen waarom u deze methode zou willen kiezen om een ​​niet-compatibele extensie te repareren:

  • U voelt zich niet op uw gemak bij het aanpassen van de about:config-instellingen
  • U geeft er de voorkeur aan de originele about:config-instellingen in een onberispelijke staat te houden en houdt ervan de compatibiliteitscontrole actief te hebben
  • Je bent op zoek naar wat geek cred

Houd er rekening mee dat de meeste extensies perfect werken met een nieuwe versie van Firefox en eenvoudigweg het probleem met het versiecompatibiliteitsnummer hebben. Maar af en toe kan er een zijn waaraan door de auteur van de extensie moet worden gewerkt.Het probleem

Hier is een perfect voorbeeld van ieders minst favoriete extensiebericht. Dit is het laatste dat je nodig hebt als je alleen maar wilt dat je favoriete extensie (of een nieuwe) werkt aan een nieuwe schone installatie.

Opmerking: dit werkt goed om niet-compatibele extensies te vervangen die al in uw browser aanwezig zijn als u gewoon een upgrade uitvoert.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken

Het XPI-bestand hacken

Voor deze procedure moet u de extensie handmatig naar uw harde schijf downloaden (klik met de rechtermuisknop op de installatieknop van de extensie en selecteer Opslaan als). Zodra je dat hebt gedaan, ben je klaar om de extensie te hacken.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel te maken voor firefox foto 2

Voor ons voorbeeld hebben we gekozen voor de GCal Popup Extension. Het beste is om de extensie in een nieuwe map te plaatsen (d.w.z. het bureaublad of een andere handige locatie) en vervolgens uit te pakken op dezelfde manier als met een normaal zip-bestand.

Opmerking: HTG-lezer Dante wees erop dat als je geen zip-hulpprogramma van een derde partij hebt, zoals IZArc of 7-Zip, het wijzigen van de .xpi-bestandsextensie in .zip je in staat stelt om geïntegreerde Windows-zipsoftware te gebruiken om het bestand uit te pakken.

Nadat het is uitgepakt, ziet u de verschillende mappen en bestanden die zich in het xpi-bestand bevonden (we hadden hier vier bestanden, maar afhankelijk van de extensie kan het aantal variëren). Er is maar één bestand waarop u zich moet concentreren ... het bestand install.rdf.

Opmerking: op dit punt moet u het oorspronkelijke extensiebestand naar een andere locatie (d.w.z. buiten de map) verplaatsen, zodat het niet langer aanwezig is.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 3

Open het bestand in Kladblok zodat u het nummer voor de maxVersion kunt wijzigen. Hier wordt het nummer vermeld als 3.5.* maar we moesten het hoger maken ...

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 4

De 5 vervangen door een 7 is alles wat we moesten doen. Nadat u uw nieuwe maxVersion-nummer hebt ingevoerd, slaat u het bestand op.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 5

Op dit punt moet u alle bestanden opnieuw in een enkel bestand zippen. Zorg ervoor dat u een bestand maakt met de bestandsextensie .zip, anders werkt dit niet.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 6

Nadat u het nieuwe zipbestand hebt gemaakt, moet u het hele bestand hernoemen, inclusief de bestandsextensie. Voor ons voorbeeld hebben we de originele extensienaam gekopieerd en geplakt.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 7

Nadat u de naam hebt gewijzigd, klikt u buiten het tekstgebied. U ziet een klein berichtvenster zoals dit waarin om bevestiging wordt gevraagd ... klik op Ja om het proces te voltooien.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 8

Nu is uw gewijzigde/bijgewerkte extensie klaar om te installeren.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken

Sleep de extensie naar uw browser om deze te installeren en bekijk die prachtige herstart om de installatie te voltooien. bericht verschijnen.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 10

Zodra uw browser start, kunt u het Add-ons Manager-venster controleren en de versiecompatibiliteitsnummers voor de extensie bekijken. Ziet er heel erg leuk uit!

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 11

En zo zou uw extensie probleemloos moeten werken.

hack-extensie-bestanden-om-ze-versie-compatibel-voor-firefox-foto te maken 12

Conclusie

Als u iets nieuws wilt proberen, wat geek cred wilt krijgen, of gewoon uw Firefox-installatie zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke staat wilt houden, zou deze methode ervoor moeten zorgen dat die extensies weer goed voor u werken.

Meer verhalen

Verzend tot 100 MB bijlagen met Outlook en drop.io

Veel zakelijke e-mailservers staan ​​slechts 5-10 MB bijlagen toe, maar tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat u een veel groter bestand naar een vriend of collega moet sturen. Dankzij drop.io en hun nieuwe Outlook-plug-in kun je nu gratis tot 100 MB bijlagen verzenden.

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 7 Media Center

Als uw gezin Windows 7 Media Center gebruikt om veel films en tv te kijken, wilt u misschien bepaalde programma's van uw jongere kinderen blokkeren. Vandaag bekijken we de functie Ouderlijk toezicht in Windows 7 Media Player waarmee u bepaalde tv- en filmbeoordelingen kunt blokkeren.

Spotify installeren in Ubuntu 9.10 met Wine

Spotify is misschien wel de beste streaming muziekservice die online beschikbaar is. Spotify is beschikbaar onder Windows en Mac. Door Wine te gebruiken, kunt u Spotify echter ook op Ubuntu installeren.

Integreer Boxee met Media Center in Windows 7

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer inhoud via Windows 7 Media Center? Misschien wil je een goede manier om heen en weer te springen tussen Boxee en Media Center met slechts een klik op de afstandsbediening? Vandaag laten we u zien hoe u toegang krijgt tot Boxee via Media Center met Boxee Integration 1.0.

Schakel de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 uit of wijzig deze

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 aan te passen of wilt u de functie misschien helemaal uitschakelen? Kijk dan hoe eenvoudig het is om een ​​van beide te doen met de Desktop Peek Tweak.

Vergeet nooit een e-mailbijlage in Outlook te verzenden

We hebben allemaal haastig een e-mail gestuurd, om even later te onthouden dat we waren vergeten het bestand bij te voegen waarvan we zeiden dat we het bij de e-mail hadden gevoegd. Forgotten Attachment Detector is een geweldige, gratis invoegtoepassing voor Microsoft Outlook die u kan helpen dit gênante scenario te vermijden.

Gebruikersaccountbeheer begrijpen in Windows 7

Gebruikersaccountbeheer, ook wel bekend als UAC, werd regelmatig genoemd als een van de problemen van Vista en was zelfs het onderwerp van een Apple-advertentie. Deze functie heeft echter de beveiliging van Vista-computers aanzienlijk verbeterd en vandaag zullen we zien hoe deze is verbeterd in Windows 7.

Speel lawine!! in Google Chrome

Iedereen heeft tijdens de werkdag een paar minuten nodig om te ontspannen en tot rust te komen. Voor sommige mensen is het bezoeken van hun favoriete sociale netwerk de perfecte oplossing, maar als je van games houdt, wil je zeker een kijkje nemen in de Avalanche!! extensie voor Google Chrome.

Vrijdagpret: Mechanisch Commando 2

Het is vrijdag en je bent het zat dat de baas je vertelt over de TPS-rapporten die eraan komen. Tijd om wat plezier te hebben in de bedrijfstijd en het leuke flashspel Mechanical Commando 2 te spelen.

Opstartaanpassingen voor Media Center in Windows 7

Zou je willen dat je meteen in het afspelen van muziek kon springen als je Media Center opent? Of misschien gewoon die opstartanimatie overslaan? Vandaag laten we u verschillende opstartschakelaars zien waarmee u de manier kunt aanpassen waarop Media Center wordt geopend in Windows 7.