Hack een oude camera voor full-frame tandwielgat-achtige foto's

hack-een-oude-camera-voor-full-frame-tandwiel-holestyle-pics foto 1

Als je op zoek bent naar een weekendproject dat zich bezighoudt met vintage camera- en filmtrucs, laat deze tutorial je zien hoe je een oude en goedkope middenformaatcamera hackt om 35 mm-film volledig te belichten.

Het is een uniek effect waarmee je het hele stuk 35 mm-film kunt belichten, tot aan de tandwielgaten en daarbuiten. Als je nog nooit van deze stijl van fotografie hebt gehoord, bekijk dan zeker de 35 mm Spocket Hole-pool op Flickr om te zien welke leuke effecten mensen ermee creëren. Als het zwembad je interesse wekt, klik dan op de onderstaande link om te leren hoe je je eigen tandwielgatafbeeldingen kunt maken.35 mm tandwielgat panoramische foto's [Instructables via Make]

Meer verhalen

Albumhoezen weergeven voor het nummer dat momenteel wordt afgespeeld op uw bureaublad

Albumhoezen waren vroeger een onlosmakelijk onderdeel van muziek, toen het nog in platen- of cd-formaat kwam. Maar er is een manier om zelfs vandaag nog wat van die magie vast te leggen, met behulp van een gratis applicatie. Lees verder om te zien hoe!

Voeg Firefox's Awesome Bar Bookmark-zoekfunctie toe aan Chrome en Iron

Heb je een groot aantal bladwijzers opgeslagen in je Chromium-gebaseerde browser en heb je een snelle manier nodig om ze te doorzoeken? Kijk dan hoe gemakkelijk het is om door die bladwijzers te zoeken, net zoals Firefox-gebruikers doen met de AwesomeBar-extensie.

Vraag de lezers: wat is het eerste dat u doet nadat u een nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd?

U hebt zojuist uw nieuwe besturingssysteem voor de eerste keer opgestart na een nieuwe installatie. Wat is het eerste dat je doet? Specifieke apps installeren? Instellingen aanpassen? Geniet van de nieuwe computergeur van een overzichtelijk besturingssysteem?

Hoe het geheime gouden pictogram van Google Chrome in te schakelen

Je realiseert je dit misschien niet, maar er is eigenlijk nog een ander pictogram verborgen in het uitvoerbare bestand van Google Chrome - en het is een hoogwaardige versie van hetzelfde logo, maar dan goudkleurig. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

De kabel doorsnijden: de staat van op internet gebaseerde tv [Infographic]

Als je je kabelbox minder hebt ingeschakeld en meer online shows hebt bekeken, ben je zeker niet de enige. Bekijk deze infographic over de staat van tv-distributie in het digitale tijdperk om te zien hoe iedereen zijn tv-fix krijgt.

Microsoft Word: samenwerken met een team

Microsoft Word is de tool die elk bedrijf gebruikt of nodig heeft als bestandsformaat. Maar hoe gebruiken mensen het echt in een teamomgeving om het meeste uit hun ervaring te halen? Deze Geek School-serie leert je precies dat.

Lezerspeiling: stapt u over naar Internet Explorer 9?

De recente release van Internet Explorer 9 heeft de IE-lijn opgepoetst met een nieuwe interface, hardwareversnelling en meer. Is genoeg om je te overtuigen om over te stappen?

Filmbarcodes tonen hele films als op frames gebaseerde streepjescodes

Als je ooit een kans wilde hebben om in één oogopslag naar een hele film te kijken, dan is dit je kans. Moviebarcodes deelt nep-barcodes die worden gegenereerd door elk frame van een film in een dunne streep te veranderen, wat een glinsterende...

Sidestep beveiligt automatisch de verbinding van uw Mac op onbeveiligde netwerken

Als je op je hoede bent om te browsen op wijd open openbare wifi-netwerken (en dat zou je ook moeten zijn), is Sidestep een gratis Mac-applicatie die je verbinding op een onbeveiligd netwerk leidt via een beveiligde proxy.

Hoe maak je een Easy Pixel Art-avatar in Photoshop of GIMP

Boingboing.net heeft een coole set zorgvuldig getekende pixelart-portretten voor hun belangrijkste schrijvers. Als je een liefhebber bent van pixelart, waarom probeer je dan niet een vergelijkbare avatar voor jezelf te maken met een paar eenvoudige filters in Photoshop of GIMP?