Haat je baan? Google wil je helpen een nieuwe te vinden

Over een carrièreswitch nadenken? Het vinden van vacatures wordt dankzij Google een stuk eenvoudiger.

De webgigant lanceerde dinsdag een nieuwe zoekervaring voor werk voor desktops en mobiele apparaten, hoewel deze op dit moment alleen beschikbaar is in het Engels. U hoeft niet langer vijf verschillende sites te bezoeken om naar vacatures te zoeken: u kunt nu gewoon 'jobs bij mij in de buurt', 'teaching jobs' of een vergelijkbare zoekopdracht in Google typen om te zien wat er beschikbaar is in uw regio.'We werken samen met een aantal organisaties uit de hele branche om u de meest uitgebreide lijst met vacatures te bieden, waaronder LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder, Glassdoor en Facebook', schreef Google-productmanager Nick Zakrasek in een blogpost . 'Dit betekent dat u vacatures van deze sites en vele andere van over het hele internet zult zien zodra ze zijn geplaatst.'

Verwant

  • The Best Job Search Websites & AppsThe Best Job Search Websites & Apps

U kunt banen sorteren op categorie (zoals klantenservice, management, administratie & kantoor, gezondheidszorg, onderwijs, boekhouding & financiën, computer & IT, en meer), titel (software-ingenieur, analist, geregistreerd verpleegkundige, productmanager, fysiotherapeut, onderhoud werknemer), de datum waarop ze zijn geplaatst, het soort baan (fulltime, parttime, contractant of stage) en meer. Zakrasek zei dat Google in de toekomst extra filters zal toevoegen om u te helpen de zoekopdracht te verfijnen.

Als u bent aangemeld bij Google, geven sommige vacatures zelfs de geschatte reistijd vanaf uw huis weer, zodat u deze niet in kaart hoeft te brengen. Velen zullen naast de functiebeschrijving ook beoordelingen en beoordelingen van de werkgever weergeven. U kunt ook waarschuwingen voor uw zoekopdracht inschakelen om e-mails te ontvangen over nieuwe berichten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

'Of u nu een jongvolwassene bent die op zoek is naar uw eerste baan, een veteraan die hoopt uw ​​leiderschapservaring in het burgerleven te kunnen benutten, of een ouder die op zoek is naar een baan met een beter salaris om een ​​groeiend gezin te onderhouden, we hopen dat deze nieuwe ervaring op Google u helpen het zoeken naar een baan eenvoudiger en effectiever te maken', schreef Zakrasek.

Aanbevolen verhalen

Hoe u uw Windows 10-pc kunt beveiligen met Dynamic Lock

Wanneer uw Windows 10-pc detecteert dat u weggelopen bent met uw smartphone, beveiligt Dynamic Lock uw computer. Hier leest u hoe u het inschakelt.

EU wil duidelijke drone-regelgeving in 2019

De EU is serieus bezig met het opstellen van duidelijke, uitgebreide regelgeving om veilig gebruik van drones aan te moedigen.

Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Met HomePod plaatst Apple Siri in een luidspreker om het op te nemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar opnemen.

EU: sociale netwerken worden steeds beter in het beoordelen van haatzaaiende uitlatingen

Facebook was de beste in het beoordelen van gevallen van haatzaaien, maar YouTube heeft nog werk te doen.