Heb je een hekel aan incasso-oproepen? Hoe ze goed te doen?

Laten we eerlijk zijn: niemand houdt van incassogesprekken. Het is dus logisch om te proberen het maximale uit elk gesprek te halen.

Incassogesprekken voeren is een vaardigheid die u kunt ontwikkelen. Je moet kunnen anticiperen op wat de klant gaat zeggen en op alles voorbereid zijn, en je moet de controle houden over het gesprek. Om uw incassogesprek te laten slagen, moet er altijd overeenstemming zijn over wat er gaat gebeuren.

Vanuit het standpunt van een bedrijfseigenaar is een incasso-oproep 'nog maar één ding' dat ze moeten doen op een lange lijst met dingen die ze moeten doen. Hier zijn een paar tips die u zullen helpen om uw incasso-oproepen snel en efficiënt af te handelen. • Plan een vaste tijd of dag per week in om incassogesprekken te voeren.
 • Houd alle accountgegevens bij de hand.
 • Spreek berichten in, maar verklap niet dat het gesprek over een onbetaalde rekening gaat.
 • Laat de debiteur de schuld erkennen door te vragen of er een vraag was over de afschrijving.
 • Bied aan om telefonisch een creditcard aan te nemen voor de betaling.
 • Vraag wanneer ze zullen betalen - en wacht op een antwoord.
 • Laat hen weten dat u de toezeggingen die zij doen over een betaling op hun rekening documenteert.

U moet vragen stellen die specifieke antwoorden vereisen wanneer u incassogesprekken voert. Spreek nauwkeurig en maak de overstap van vragen naar een betalingsregeling. Elke vraag moet duidelijk en to the point zijn, met stilte na elke vraag. Een voorbeeld:

ik kan niet betalen; Ik heb geen geld.
Ben je aan het werk?
Ja, maar ik ben net begonnen met werken en krijg al twee weken geen loon.
Op welke dag krijg je betaald?
Vrijdag.
Op zaterdag kun je me een postwissel sturen voor $ 25.

Dit scenario kan verschillende kanten op gaan, afhankelijk van hoe de debiteur reageert. U moet positief en zelfverzekerd zijn en de debiteur dwingen om in te stemmen met een betaling. Als u tot overeenstemming bent gekomen, stuurt u een bevestigingsbrief met een betalingsenvelop. Bel dan op vrijdag om hen eraan te herinneren de betaling de volgende dag te mailen.

Houd er rekening mee dat de mensen van wie u geld probeert te krijgen, veel excuses zullen gebruiken om niet te hoeven betalen. Ik heb van debiteuren gehoord dat ze de bevestigingsbrief met de betaalenvelop niet hebben ontvangen en zelf ook geen envelop hebben, waardoor ze de betaling niet kunnen doen. Je moet overal op voorbereid zijn; je zult nooit stoppen met het horen van nieuwe en andere excuses. Ik vertelde deze specifieke klant dat ik haar nog een betalingsenvelop kon sturen, maar dat ik een nieuw adres nodig had zodat ik er zeker van kon zijn dat ze het zou ontvangen, en dat ze twee betalingen kon doen toen ze het ontving. De andere optie was om die dag telefonisch of via Western Union te betalen.

Het is essentieel om vertrouwen uit te stralen wanneer u met klanten spreekt over een achterstallige rekening of discrepantie. Zegt je lichaamstaal of telefoontaal dat je betrouwbaar, zelfverzekerd en competent bent - of juist het tegenovergestelde? Hier zijn vier tips voor een zelfverzekerde telefoonstem waarmee je meer geld kunt incasseren:

 1. Uw begroeting: mensen oordelen vaak over u in de eerste twee seconden van een interactie. Het is niet het belangrijkste wat je zegt in die korte tijd, maar vaak hoe je jezelf presenteert. Een doffe, monotone toon zal je luisteraar met weinig vertrouwen in jou of je boodschap achterlaten. Glimlach als je aan de telefoon bent; het zal merkbaar zijn in je stem.
 2. Jouw stem: Ga rechtop in je stoel zitten en stel je de klant tegenover je aan het bureau voor. Let op hoe verschillend je lichaamstaal is. Zak niet weg in je stoel, en merk hoe mensen anders op je reageren.
 3. Oogcontact: aangezien er geen oogcontact is wanneer u aan het telefoneren bent, moet u proberen gefocust te blijven op het gesprek en niet op iets anders dat om u heen gebeurt. Bedenk hoe het voelt als je praat met iemand die achter je blijft kijken om te zien wat er nog meer aan de hand is. Concentreer u op uw beller en wees alert en alert.
 4. Vertrouwen: de voormalige gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, is een voorbeeld van iemand die vertrouwen in hem heeft. Je zult hem niet in zijn handen zien wringen, of ze herhaaldelijk door zijn haar wrijven, van voet tot voet schuifelen of met het kleingeld in zijn zak schudden. Hij komt over als iemand die niet ineenkrimpt of zich terugtrekt, zoals een verzamelaar zou moeten doen.

Wees voorbereid op enkele emotionele reacties wanneer u belt met achterstallige klanten. Ze kunnen boos, beschaamd, verdrietig of gefrustreerd zijn. Ze kunnen huilen, vloeken en schreeuwen. Maar houd er rekening mee dat het doel van uw oproep is om de rekening betaald te krijgen. Je kunt luisteren, laten weten dat je het begrijpt en - op basis van hun situatie - een oplossing bieden, zoals een betalingsplan of een andere optie waar jullie beiden baat bij hebben.

Dit artikel is een bewerkt fragment uit De gids om betaald te worden: verwijder slecht betalende klanten, verzamel achterstallige saldi en vermijd slechte schulden (John Wiley & Sons Inc., 2011) door Michelle Dunn.

Meer verhalen

ICYMI: Lees de stemmingswisselingen van uw hond met tech

Het op één na beste ding om vanaf Up te graven.

Intel maakt gebruik van VR-sporten en live-evenementen

De chipgigant kocht Voke, een bedrijf dat precies dat doet.

De eerste VR-serie van de NFL komt naar Daydream en YouTube

Een negendelige NFL VR-serie zal op Thanksgiving op YouTube verschijnen, maar je zult moeten wachten om te kijken op de headset van Google.

Vimeo werkt aan een abonnementsstreamingdienst

In tegenstelling tot Netflix zal de site programma's ontwikkelen voor 'tientallen miljoenen, niet miljarden'.

ICYMI: Foto's van wilde dieren die veel beter zijn dan de jouwe

BEASTCAM heeft dieren gedekt.

'Futurama'-schrijver leidt de eerste originele animatieserie van YouTube

De komedie van acht afleveringen wordt uitgezonden op 16 november.

Adidas heeft een plastic oceaanschoen gemaakt die je echt kunt kopen

Het bedrijf zal slechts 7.000 paar UltraBoost Uncaged Parley maken.

Google verwerpt de antitrustclaims van de EU tegen AdSense en Shopping

Het kan mensen niet veel beïnvloeden, omdat ze handelaren niet meer alleen via zoeken vinden.

YouTube geeft videomakers meer controle over het commentaargedeelte

Toon wat liefde voor de pindagalerij.

Singapore streeft ernaar om 's werelds eerste 'smart city' te worden

Er zijn maar weinig plaatsen die beter gepositioneerd zijn om een ​​'slimme stad' te worden dan Singapore. Dat is een makkelijke verklaring om te rechtvaardigen. Singapore is een eilandstadstaat op slechts 30...