Groen computergebruik: overschakelen naar lcd-flatscreenmonitoren

Ik weet niets over u, maar wanneer ik een CRT-monitor meer moet gebruiken, krimp ik gewoon ineen. Ja, er zijn nog steeds CRT-monitoren van hoge kwaliteit, maar het zijn zulke dinosaurussen. CRT's zijn zo enorm, onhandig en in de weg. Ik ben een grote fan van het besparen van ruimte in mijn computerwerkgebied en flatscreens bereiken dat zeker. Om nog maar te zwijgen van het andere belangrijke voordeel van LCD-monitoren, namelijk het stroomverbruik.

Ik heb niet de specifieke technische feiten over energieverbruik, maar over het algemeen gebruiken LCD's 20-50 watt aan stroom. Aan de andere kant kan een CRT-monitor maar liefst 150 Watt verbruiken! De hoeveelheid kracht die nodig is tussen de twee is dramatisch. Ik raad je meestal aan om bij een LCD-monitor naar de helft van het stroomverbruik te kijken. Met Energy Star Rated kijkt u naar nog minder. Voor mezelf lijkt de kwaliteit van LCD's ook beter. CRT-monitoren zijn berucht vanwege het flikkeren, tenzij u de verversingssnelheid op een hoog niveau instelt.

green-computing-switch-to-lcd-flatscreen-monitoren foto 1Nu we het toch over Energy Star Ratings hebben, een ander voordeel van het overschakelen naar een LCD-monitor zijn extra besparingen van uw energiebedrijf. De elektrische coöperatie waar ik werk, geeft klanten een tegoed van $ 50 voor elk Energy Star Rated-apparaat dat ze kopen. In een tijd waarin iedereen toch energie wil besparen, kan overstappen op een LCD-monitor zeker helpen. Denk er ook aan dat u uw CRT-monitor op een milieuvriendelijke manier moet afvoeren. Neem contact op met uw plaatselijke gemeentelijke afvalverwerkingsbedrijven, zij kunnen u helpen bij het afvoeren van gevaarlijke stoffen in uw oude CRT. U kunt hier ook meer informatie vinden over verwijderings- en recyclingservices.

Mysticgeek's Tech Lingo:LCD (liquid Crystal Display) Dit is een platte monitor die gebruik maakt van staafvormige vloeibare kristallen die licht laten stromen en buigen om het scherm te creëren.

Meer verhalen

iTunes verlaten en een nieuwe muziekspeler kiezen

Zoals ik in mijn vorige post schreef; Apple heeft me behoorlijk van streek gemaakt met zijn iPhone-update. Ook laten de vreselijke prestaties van iTunes op Vista niets te wensen over. De iPhone-update was voor mij de laatste druppel. Ik heb besloten om iTunes te dumpen voor een nieuwe muziekspeler. Om te lezen over de nachtmerrie van

Schakel het openen van bestanden met één klik uit in KDE

Nadat ik onlangs van Ubuntu naar Kubuntu was overgestapt, was het eerste dat me om alle redenen irriteerde dat één keer klikken op een bestand of map het bestand onmiddellijk opent in plaats van het te selecteren. Aangezien ik dagelijks Windows en Ubuntu gebruik, is het frustrerend dat het anders werkt in

Firefox meerdere rijen met tabbladen laten gebruiken

Als je een krachtige Firefox-gebruiker bent zoals ik, dan heb je waarschijnlijk de hele tijd tientallen tabbladen open. Na een aantal verschillende opties te hebben geprobeerd, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om meerdere rijen tabbladen als de beste optie te gebruiken.

Zorg ervoor dat Outlook 2007 items markeert als gelezen wanneer ze worden bekeken in het leesvenster

Een van mijn vrienden nam een ​​tijdje geleden contact met me op met de vraag waarom de standaardinstelling in Outlook 2007 is om items niet als gelezen te markeren totdat je overschakelt naar een andere e-mail, waardoor de nieuwe e-mailmelding in het systeemvak blijft staan, ook al heb je duidelijk gelezen de e-mail.

Keyboard Ninja: voeg meerdere tekstbestanden samen in Windows

Je hebt een map vol met logbestanden die je in Excel of een database wilt importeren, zodat je ze kunt verwerken... maar er zijn honderden bestanden... hoe maak je er één bestand van?

Fix Amarok Error: 'Vingerafdrukken van .mp3-bestanden wordt niet ondersteund'

Als u een foutmelding krijgt dat Tunepimp (MusicBrainz tagging-bibliotheek) de volgende foutmelding heeft geretourneerd: Vingerafdrukken van .mp3-bestanden wordt niet ondersteund wanneer u probeert de tags op uw mp3-bestanden in te vullen met behulp van Amarok's MusicBrainz-plug-in, dan bent u bij de juiste plaats.

Takenbalk maken in Outlook 2007 Toon alleen de taken van vandaag

Een van de beste nieuwe functies in Outlook 2007 is de takenbalk, waar u snel toegang hebt tot uw agenda en uw takenlijst. Helaas kan de standaardinstelling om al uw taken te tonen, ongeacht de datum, overweldigend zijn voor iedereen die veel taken heeft, en dat is niet alles

Boots de Eclipse 'Open Resource'-functie na in Visual Studio

Sinds mijn vriend Daniel me leerde over de geweldige Open Resource-functie in Eclipse, besloot ik dat ik dezelfde functie ook in Visual Studio nodig had. Na wat rondgekeken te hebben, vond ik eindelijk een vergelijkbare plug-in genaamd VSFileFinder die zal werken in Visual Studio. Het is niet zo goed, maar het is

Keyboard Ninja: 21 sneltoetsen op het toetsenbord

De Keyboard Ninja gebruikt sneltoetsen om taken in minder tijd uit te voeren dan met de muis. Hij gebruikt het toetsenbord om applicaties te starten, tussen vensters of tabbladen te schakelen of instellingen op zijn computer te wijzigen.

Keyboard Ninja: tabellen invoegen in Word 2007

Als u vaak Microsoft Word gebruikt en de Keyboard Ninja-status wilt bereiken, moet u leren hoe u tabellen aan uw Word-document kunt toevoegen zonder de muis aan te raken.