Green Computing: stroomverbruik verminderen en bijhouden met Edison

Elke dag zoeken steeds meer particulieren en bedrijven naar manieren om hun dagelijkse praktijk groener te maken, zowel om kosten te besparen als om geld te besparen op hun energierekening. Vandaag zullen we een ander hulpprogramma bekijken om u te helpen geld te besparen.

Edison is een klein hulpprogramma dat vergelijkbaar is met Uniblue's Local Cooling Project, waarmee particulieren en bedrijven het stroomverbruik op werkstations kunnen verminderen.

Natuurlijk kunnen we naar Energie-instellingen in XP of Vista gaan en de nodige wijzigingen aanbrengen, maar deze gebruikersinterface maakt het leuker en veel eenvoudiger... om nog maar te zwijgen van de leuke statistieken over hoeveel geld je hebt bespaard.groene-computing-verminderen-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 1

Edison installeren

Edison is een download van 28 MB en werkt op XP (Service Pack2) en Vista. Installatie is snel en eenvoudig.

green-computing-verminder-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 2

Na de installatie krijgt u het Edison-scherm waarin u wordt gevraagd uw e-mailaccount te registreren. Ze sturen je een activeringscode, nadat je deze hebt ontvangen, klik je op I'm Activated! knop.

green-computing-verminder-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 3

Edison gebruiken

Vervolgens kunt u eenvoudig door de eenvoudig te navigeren bedieningselementen klikken om de energie-instellingen zo aan te passen dat deze het voordeligst zijn voor uzelf en het milieu. De eenvoudigste manier is om de positie van de schuifregelaar aan te passen tussen meer of minder energie besparen.

groene-computing-verminderen-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 4

Vanuit de gebruikersinterface kunt u aanpassingen maken aan werktijd, niet-werktijd of een volledig aangepast schema.

groene-computing-verminderen-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 5

Conclusie

Edison is vooral gericht op individuele gebruikers, terwijl het softwarebedrijf Verdiem een ​​ander product heeft dat op de markt wordt gebracht voor bedrijven. U kunt ook deelnemen aan de Give Your Computer a Rest Challenge op carbonrally.com, waar u kunt strijden tegen teams uit het hele land. Voor een gemakkelijke manier om de hoeveelheid stroom die uw computer gebruikt te regelen, is Edison een goede keuze.

green-computing-verminder-en-volg-stroomverbruik-met-edison foto 6

Edison voor Windows downloaden

Meer verhalen

ATI Catalyst Control Center verwijderen uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u het Catalyst(TM) Control Center-item uit het bureaubladcontextmenu kunt verwijderen? Na gisteren te hebben geschreven over het verwijderen van het NVIDIA-configuratiescherm, schreven een aantal lezers hoe ze van de ATI-versie af konden komen.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AVG Free Edition

Tijdens mijn carrière op computergebied heb ik ontdekt dat elk van de bekende gratis antivirusprogramma's het werk zal doen en essentieel is in een goed afgerond beveiligingsplan. Op de vraag wat het beste gratis antivirusprogramma is, komt het antwoord echt neer op persoonlijke voorkeur.

Verwijder het NVIDIA-configuratiescherm uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het NVIDIA-configuratiescherm kunt verwijderen uit het contextmenu van het bureaublad? Als dat zo is, realiseerde je je waarschijnlijk niet dat het triviaal eenvoudig te verwijderen is.

Bekijk een voorbeeld van mediabestanden zonder een aparte applicatie te openen in Vista

Met Windows Vista hoeft u geen aparte toepassing te openen om een ​​voorbeeld van een video, nummer of afbeelding te bekijken. Vista bevat een handige functie om een ​​voorbeeld van deze bestanden in Verkenner te bekijken. Dit is handig omdat je Windows Media Player misschien niet elke keer wilt starten als je een video of nummer bekijkt

Weekendplezier: televisie kijken op uw pc met AnyTV

Afgelopen weekend namen we een kijkje bij Joost, een online tv-applicatie met veel content. Dit weekend gaan we verder met het thema door AnyTV te bekijken, dat momenteel 2.630 online tv-kanalen, 6.910 on-demand video's en 4.750 online radiostations heeft.

Waarom maakt mijn computer geluid als ik op de Caps Lock-toets druk?

Een van onze vele geweldige lezers schreef onlangs met de vraag waarom zijn computer geluid maakte toen hij op de Caps Lock-toets drukte. Nadat ik er een minuut over had nagedacht, realiseerde ik me dat hij waarschijnlijk per ongeluk de Toggle-toetsen had ingeschakeld, wat een geluid maakt als je op CAPS lock drukt.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Avast Home Edition

Eerder deze week hebben we de gratis antivirustoepassing AntiVir bekeken, die van iedereen geweldige reacties ontving. We gaan verder met onze serie over gratis antivirusprogramma's en vandaag zullen we Avast Home Edition bekijken.

Win de ruimte op uw harde schijf op de gemakkelijke manier terug

Hoe vaak heb je geen ruimte meer op je C:-schijf en vroeg je je af ... waar is al mijn vrije ruimte gebleven? Als je technisch onderlegd bent, open je waarschijnlijk je CCleaner-snelkoppeling en ruim je de tijdelijke bestanden op, maar waar is de rest gebleven?

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AntiVir Personal Edition

Terwijl ik mijn pc-reparatiebedrijf run, heb ik te maken met veel virussen en spyware op de computers van mijn klant. Een van de meest gestelde vragen die mij worden gesteld, is: Wat voor soort antivirus moet ik gebruiken? Het antwoord is er natuurlijk een met bijgewerkte virusdefinities!

Green Computing: het LocalCooling-project van Uniblue

Of u nu milieubewust bent of gewoon wat geld wilt besparen, de stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat iedereen op zoek is naar kostenbesparingen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoeveel stroom je computer verbruikt, is er hier een gratis energiebeheertool genaamd Local Cooling om je te helpen.