Gratis opslag met AOL's Xdrive (Online Storage Series)

Tot nu toe hebben we SkyDrive, Mozy en ADrive bekeken voor back-up, opslag en het delen van uw gegevens. Een andere populaire optie is AOL's Xdrive. Net als Microsoft's SkyDrive krijg je 5 GB opslagruimte met Xdrive.

**BEWERKEN: Bedankt aan alle lezers die erop hebben gewezen dat AOL's Xdrive te koop is en dat alle ontwikkeling ervoor is gestopt. Je kunt tenminste een kijkje nemen en een idee krijgen van waar het allemaal om draait. **

Het uploaden van bestanden naar de Xdrive is vrij eenvoudig. Klik op Uploaden in de Xdrive-menu-interface. Hier wordt de klassieke interface van de Xdrive weergegeven.gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 1

Er wordt een apart venster geopend voor uw download. Accelerated Plus is een verbeterde functie omdat je met i meerdere bestanden kunt uploaden. In principe upload je alleen per keer in het bestand. U krijgt een voortgangsbalk en een bericht waarin staat of de overdracht is gelukt of niet.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 2

Dat is alles waar we naar moeten kijken voor de oude interface. Omdat we technologie-nerds zijn, is het belangrijk om de nieuwste / beste functies te bekijken. De nieuwste functie om hier te bekijken is Xdrive Desktop Lite. Dit is nog in bèta, maar het lijkt al veel coolheid te bieden, het maakt gebruik van Adobe AIR-technologie en maakt het overbrengen van bestanden eenvoudiger.

U moet Adobe AIR 1.1 installeren om Xdrive Desktop Lite te gebruiken. De installatie is vrij snel en pijnloos.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 3

Om de Xdrive Desktop Lite-toepassing te gaan gebruiken, moet u zich eerst aanmelden bij uw account.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 4

De gebruikersinterface van Xdrive Desktop Lite is strak en gemakkelijk te gebruiken. Start gewoon Desktop Lite en sleep uw bestanden naar de map waarin u ze wilt opslaan.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 5

Dit laat zien hoe gemakkelijk u uw harde schijven kunt verkennen en u kunt ook de weergave van uw bestanden tot in detail wijzigen, zodat het gemakkelijker is om alles te beheren,

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 6

Het delen van uw bestanden met anderen rechtstreeks vanuit de interface is een fluitje van een cent. Kies gewoon het bestand dat u wilt delen en verzend het. U kunt gemakkelijk contacten uit uw AOL-adresboek halen. U kunt vanaf dit scherm ook machtigingen beheren voor de mappen en bestanden die u deelt.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 7

U kunt ook automatische back-ups plannen door Xdrive-desktop te downloaden (niet de Lite-versie die we zojuist hebben behandeld). Na de eerste installatie van Xdrive Desktop wordt u gevraagd om Auto Copy in te stellen. Hiermee worden de mappen die u kiest gecontroleerd en gesynchroniseerd wanneer er wijzigingen optreden.

gratis-opslag-met-aols-xdrive-online-storage-serie foto 8

De gebruikersinterface van Xdrive is vrij intuïtief, net als het online beheren van uw bestanden. Het gratis account is voor 5 GB opslagruimte waarbij de bestandsgrootte alleen beperkt is tot de hoeveelheid ruimte op de schijf.

Meer verhalen

Afdrukken naar een PDF-bestand in Windows Vista

Ik was bonnen aan het afdrukken van Newegg en andere sites waar ik dingen heb gekocht, toen de gedachte bij me opkwam: het zou veel papier besparen als ik ze in plaats daarvan allemaal naar een pdf-bestand kon afdrukken, dat ik dan kon opslaan in mooi georganiseerde mappen in plaats van papieren exemplaren

Donderdag Pre-Holiday Lazy Links Roundup

Morgen is het een feestdag hier in de VS, en aangezien ik het de laatste tijd extreem druk heb gehad, dacht ik dat ik snel een lijst zou maken van enkele van de geweldige inhoud op enkele van mijn favoriete blogs, meestal van onze eigen Mysticgeek.

Herstel het item 'Zoeken...' naar het mapcontextmenu in Windows Vista SP1

Een van de ongewenste wijzigingen die Microsoft in Service Pack 1 heeft geïntroduceerd, was het verwijderen van enkele van de gemakkelijke manieren om naar het zoekscherm te gaan: de startmenuknop en het contextmenu-item van de map. Gelukkig kunnen we het item Zoeken ... gemakkelijk weer toevoegen aan het contextmenu met een eenvoudige registeraanpassing.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om de weergave 'Alle gebruikers' van Taakbeheer te openen in Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd hoe je Taakbeheer kunt openen met de weergave Alle gebruikers in plaats van alleen je eigen processen? Een van onze lezers schreef met dezelfde vraag, dus ik schrijf het voor iedereen op.

Maandag Plezier Met NoiseGames

Wie wil er zelfs maar aan denken om op maandag aan het project TPS Report te werken? Neem de tijd en speel wat met Noisegames om de rand eraf te halen. Dit zijn erg cool, hersenloos maar leuk interactief webspeelgoed.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 4: Windows installeren en stuurprogramma's laden

Nu we de computer in elkaar hebben gezet en de BIOS-opties hebben ingesteld, moeten we aan de slag: het besturingssysteem installeren. Voor de doeleinden van dit artikel zullen we ons concentreren op Windows Vista, maar we zullen proberen om ook kort in te gaan op XP.

Verborgen XP-hulpprogramma: Verifier

Eerder deze week hebben we het proces van het terugdraaien van een apparaatstuurprogramma in XP besproken. Een stap die we kunnen nemen om te controleren of het stuurprogramma dat we downloaden zal werken, is het gebruik van een weinig bekend XP-hulpprogramma genaamd Verifier.

Problemen oplossen met Firefox 3 die vastloopt of vastloopt

Met alle fanfare rond de release van Firefox 3 en het vestigen van een nieuw wereldrecord voor downloads, leek het feit dat veel mensen problemen hebben met Firefox-instabiliteit verloren te gaan in de shuffle ... dus besloot ik een lijst op te stellen met het oplossen van problemen methoden die kunnen helpen bij het oplossen van

Gmail-contacten importeren in Thunderbird

Gmail is een geweldige e-mailservice en Thunderbird is een geweldige gratis e-mailclient. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Thunderbird is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Thunderbird 2.0 heeft er een specifieke optie voor.

Defragmentatie toevoegen aan het rechtsklikmenu voor een schijf

Nadat ik vorige week het artikel had geschreven over het toevoegen van Schijfopruiming aan het contextmenu voor een schijf, ontving ik verschillende verzoeken om in plaats daarvan een ander menu-item voor Defrag toe te voegen. Met een eenvoudige registerhack kunnen we precies dat doen.