'Gran Turismo Sport' is geweldig, zelfs als je er slecht in bent

Ik heb nooit iets met Gran Turismo (of racegames in het algemeen) gedaan, maar toen mijn collega Timothy J. Seppala vroeg of ik de volgende titel van de franchise, GT Sport, wilde spelen, dacht ik er niet aan om ja te zeggen. Vooral nadat je hebt gezien hoe prachtig de nieuwste trailer eruitziet. En ik ben blij dat ik het heb uitgeprobeerd, ook al eindigde ik op de voorlaatste plaats in de twee races die ik speelde. De graphics in Gran Turismo Sport zijn net zo prachtig als ze op screenshots lijken; het is serieus moeilijk om auto's in het spel te onderscheiden van echte. Simpel gezegd, het is een perfecte manier om gameplay te laten zien met 4K 60fps (vergeet ook HDR niet), en nog leuker als je het ervaart zoals ik deed: in een vibrerende 'slee' met een racestoel, stuurwielen en pedalen.

Het duurde niet lang voordat ik door had hoe ik de auto waarin ik reed op de juiste manier moest besturen (oftewel niet tegen muren botsen), maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de rem- en stuurhulp had ingeschakeld. Maar zelfs met die handige instelling aan, slaagde ik er alleen in om de 7e plek te pakken uit de race met acht spelers die ik speelde tegen andere leden van de media, waaronder IGN, Game Informer en Polygon, om er maar een paar te noemen. Gelukkig voor mij was mijn collega nog erger dan ik, dus ik slaagde erin mijn korte Gran Turismo-carrière te redden. Helaas hebben we Engadget allebei in de steek gelaten en dat zal ik mezelf nooit vergeven -- ik blijf vanaf nu bij FIFA.

Gran Turismo Sport komt dit najaar uit voor PlayStation 4, en je kunt er zeker van zijn dat ik van plan ben mezelf weer voor gek te zetten als dat gebeurt.Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

De next-gen SSD's van WD voegen nog meer snelheid en capaciteit toe

De nieuwe schijven van Western Digital zijn de eerste die gebruik maken van 64-laags 3D NAND-technologie.

Sony's Chromecast-soundbar en laat de bas onder je bank knallen

Sony heeft vijf nieuwe soundbars voor CES, waaronder eentje die een subwoofer onder je bank zet.