Grafstenen worden interactief

Het bezoeken van een kerkhof kan een behoorlijk griezelige ervaring zijn, vooral als je bezoek plaatsvindt wanneer het daglicht vervaagt. Maar ze zullen nog griezeliger worden dankzij een Sloveens bedrijf dat de eenvoudige grafstenen bijwerkt om interactief te worden.

Het bedrijf heet Bioenergija en is opgericht door Saso Radovanovic. Met de hulp van Milan Zorman, een computerprofessor aan de Universiteit van Maribor, hebben ze een moderne draai gegeven aan de oude grafsteen. In plaats van alleen een naam, datums en enkele liefdevolle woorden ter nagedachtenis aan de persoon die hieronder is begraven, omarmen de Bioenergija-grafstenen digitale inhoud.Elke grafsteen heeft een display erin, met als voorbeeld dat Reuters een 48-inch paneel is. Van een afstand zien ze eruit als normale grafstenen, maar deze nieuwe zijn bewust. Als je ervoor staat, detecteert het je aanwezigheid met behulp van ingebouwde sensoren en begint het te communiceren.

Wat er op het display wordt getoond, is aan de familie van de overledene, of de overledene zelf als ze tijd hadden om dit te plannen. Het kan scrollende tekst, video, audio of een combinatie van alle drie zijn. Er komt zelfs een smartphone-app waarmee audio naar je apparaat kan worden gestreamd in plaats van luidsprekers in de grafsteen.

Verwant

  • Hebt u uw checklist na de dood? Grace Can HelpHeb je je checklist na je overlijden? Genade kan helpen

Wat de kosten betreft, de grafsteen van het 48-inch display kost ongeveer $ 3.200 en Bioenergija ontvangt blijkbaar bestellingen na een succesvol prototype. Ze zijn weer- en vandaalbestendig, maar wat niet duidelijk is, is hoe de interactieve grafstenen worden aangedreven. Het zou moeilijk zijn om een ​​kerkhof op te graven en stroomkabels te leggen zonder andere woningen daar te storen, dus een batterij lijkt het meest waarschijnlijk. Als dat het geval is, hebben deze grafstenen dan een doorlopend onderhoudsplan voor regelmatig opladen?

Voorlopig lijkt Bioenergija geen manier te hebben om online een grafsteen te bestellen. De website van het bedrijf lijkt i-ternal te heten en u kunt contact met hen opnemen voor meer informatie. Maar zullen ze populair worden? Misschien zijn er mensen die meer willen achterlaten dan een steen met een paar woorden erin.

Aanbevolen verhalen

Microsoft's Project Scorpio Set voor donderdag Onthulling

Als sommige geruchten waar zijn, zou Project Scorpio een console van de volgende generatie kunnen zijn die veel krachtiger is dan de Xbox One.

Hier leest u hoe u een ethische hacker kunt worden voor $ 39

Tegenwoordig lijkt het alsof je niet meer dan een paar weken kunt gaan zonder te horen over een nieuwe spraakmakende cyberaanval. Omdat cyberbeveiliging steeds belangrijker wordt...

Synthesio haalt Bunkr op om interactieve gegevensrapporten te versterken

Enterprise sociaal luisterplatform Synthesio neemt een Franse startup over die ooit probeerde PowerPoint te verwijderen.