GOP duwt nieuwe FCC-chef om huurvoorstel voor settopboxen te vernietigen

gop-duwt-nieuwe-fcc-chief-to-kill-settopbox-verhuur-voorstel foto 1 Getty

Als je opgewonden was bij het vooruitzicht dat je je lokale kabelbedrijf niet langer een maandelijkse toelage hoeft te betalen om hun settopboxen te gebruiken, heeft de House GOP een verrassing voor je! Nu de FCC wordt aangestuurd door de beroemde tegenstander van netneutraliteit, Ajit Pai, grijpen de Republikeinse wetgevers de kans aan om wat meer geld uit het Amerikaanse publiek te persen.

Voormalig FCC-voorzitter Tom Wheeler stelde aanvankelijk het plan voor, waardoor kabelmaatschappijen meer dan een jaar geleden hun systemen moesten laten werken met apparaten van derden, zonder dat er een kabelkaart nodig was. Dit zou kabelabonnees een paar dollar per maand hebben bespaard door concurrentie binnen de sector te bevorderen en de ijzeren greep op consumenten die kabelbedrijven nu genieten te verminderen.Als het was geslaagd, zouden apps van kabelbedrijven nodig zijn geweest om te draaien op elk apparaat met een iOS-, Android- of Windows-besturingssysteem, inclusief Apple TV en Roku-boxen. Het is niet verwonderlijk dat kabelbedrijven zoals Comcast, COX en Time-Warner allemaal zwaar gelobbyd hebben tegen het idee.

Op woensdag ondertekenden 19 GOP-wetgevers een brief en bezorgden deze een brief aan de nieuw geïnstalleerde FCC-voorzitter, waarin ze hem vroegen de rol over de procedure van het voorstel te sluiten, waardoor het debat over de kwestie officieel wordt beëindigd en het voorstel ronduit wordt vernietigd. 'We schrijven u om u te vragen de aanklacht over de settopbox-procedure te sluiten... en duidelijk te melden aan consumenten, producenten van inhoud, fabrikanten van consumentenelektronica en distributeurs van videoprogrammering dat de overweging van de Commissie van het voorstel voor settopboxen ten einde', luidt de brief.

Maar maak je geen zorgen. De GOP-wetgevers zijn er zeker van dat betaaltelevisiebedrijven - dezelfde die zo fel hebben gevochten tegen deze verordening en het verlies aan inkomsten dat dit voor hen zou hebben betekend - een duidelijk teken zullen krijgen dat ze technologische vooruitgang kunnen brengen in settopboxen en videobezorging zonder angst dat de Commissie deze door middel van deze actie [zal] door regulering omverwerpen. Houd je adem niet in.

Aanbevolen verhalen

Amazon onthult 63 nieuwe dash-knoppen

Tot de nieuwe opties behoren Seventh Generation-babydoekjes, Clorox-toiletborstels en persoonlijke smeermiddelen van KY.

Waarom de nieuwe FCC-voorzitter u verbijsterd zou moeten achterlaten

Ajit Pai wil particuliere ondernemingen bevrijden. Maar wat betekent dat als kabelbedrijven de internetdiensten domineren?

Snel vooruit met Mike Lee, Chief Digital Officer van Under Armour

Mike Lee praat over de toekomst van wearables, het gekwantificeerde zelf en de pyjama van Tom Brady.

DeskSMS duwt uw tekstberichten naar uw bureaublad

Android: Als u minder tijd wilt besteden aan het pikken op een klein schermtoetsenbord en meer tijd wilt besteden aan het snel reageren op sms-berichten, stuurt DeskSMS uw sms-berichten van uw telefoon naar uw Gmail-, GTalk- of DeskSMS-webinterface.