Google-zoekopdrachten met meerdere kolommen inschakelen met een gebruikersscript

Wilt u de weergave van zoekresultaten bij Google verbeteren en de webpaginaruimte beter benutten? Met een beetje magie van gebruikersscripts kun je die zoekresultaten er beter uit laten zien en beter laten passen in je favoriete browser.

Opmerking: dit gebruikersscript kan in conflict zijn met de AutoPager-extensie als u het in uw favoriete browser hebt geïnstalleerd.

VoordatDit is de standaardweergave met één kolom van zoekresultaten bij Google. Niet slecht, maar de beschikbare ruimte kan zeker beter worden benut.

Opmerking: voor de doeleinden van ons voorbeeld gebruiken we Google Chrome, maar dit gebruikersscript kan eenvoudig worden toegevoegd aan andere browsers.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 1

Na

Als je nog nooit een gebruikersscript in Chrome hebt geïnstalleerd, is dat net zo eenvoudig als de reguliere extensies op de officiële Google-website. Hier kunt u de details zien van het gebruikersscript dat we aan het installeren zijn. Merk op dat u desgewenst de broncode kunt bekijken. Om het gebruikersscript aan Chrome toe te voegen, klikt u op Installeren.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 2

Zodra u het installatieproces start, ziet u in de linkerbenedenhoek van uw browser een tussenbericht met de vraag of u verder wilt gaan. Klik op Doorgaan om naar de volgende stap in het installatieproces te gaan.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 3

Vanaf dit punt is het installatieproces praktisch identiek aan de officiële extensies. U kunt hier het laatste bevestigingsvenster zien ... klik op Installeren om het toevoegen van het gebruikersscript aan Chrome te voltooien.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 4

Net als bij reguliere extensies ziet u een bericht na de installatie in de rechterbovenhoek.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 5

Dus, hoe ziet een gebruikersscript eruit op de pagina Extensies? U kunt het gebruikersscript hier zien ... buiten een pictogram lijkt het vrij identiek aan een normale extensie.

enable-multicolumn-google-searches-with-a-user-script foto 6

Na het vernieuwen van de bovenstaande zoekpagina hebben we nu twee kolommen met zoekresultaten (standaardinstelling). Dit ziet er veel beter uit dan een weergave met één kolom en er is nu weinig tot geen scrollen op de pagina nodig.

Om over te schakelen naar een weergave met drie kolommen, gebruikt u eenvoudig de sneltoets Alt + 3. Om terug te keren naar een weergave met één kolom, gebruikt u Alt + 1 en voor de standaard weergave met twee kolommen gebruikt u Alt + 2. Drie sneltoetsen voor drie verschillende weergaven ... zeker een goede ding.

Opmerking: op ons testsysteem moesten we de cijfertoetsen bovenaan ons toetsenbord gebruiken om van weergave te wisselen... dit is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van unieke instellingen op ons testsysteem.

Conclusie

Als u een betere kijkervaring wilt bij het uitvoeren van zoekopdrachten bij Google, dan zal dit gebruikersscript een zeer mooie toevoeging zijn aan uw favoriete browser.

Voor degenen die Firefox gebruiken, kunt u gebruikersscripts toevoegen met de Greasemonkey & Stylish-extensies. Operabrowser gebruiken? Bekijk hier onze instructies voor het toevoegen van gebruikersscripts aan Opera.

Links

Installeer de meerkolomsweergave van het gebruikersscript voor Google-zoekresultaten

Meer verhalen

Bewaar webartikelen om later te lezen met Instapaper

Ben je ooit een heleboel geweldige artikelen tegengekomen die je online wilt lezen, maar waar je gewoon geen tijd voor hebt? Vandaag bekijken we een online service waarmee u uw artikelen later kunt lezen, online of op een iPhone of eReader.

Geniet van naadloos lezen op Twitter in Chrome

Twitter kan heel leuk zijn, maar het is frustrerend om constant de Meer-knop te moeten gebruiken om een ​​groot aantal tweets te bekijken. Alles wat je nodig hebt om van die frustratie af te komen, zijn de Meer Tweets! extensie voor Google Chrome.

Voeg 'Mijn Dropbox' toe aan uw Windows 7-startmenu

Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Dropbox, het verbazingwekkend snelle online hulpprogramma voor het synchroniseren van bestanden, maar we zouden nog gelukkiger zijn als we het native zouden kunnen toevoegen aan het Windows 7 Start-menu, waar het thuishoort. En vandaag gaan we dat doen.

Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Dat is geen probleem, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word, kunt u nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.

Bekijk weersvoorspellingen in Google Chrome

Als je van een eenvoudige, duidelijke interface houdt om de weersvoorspellingen bij te houden, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de Weather Underground-extensie voor Google Chrome.

Desktopplezier: Sci-Fi Icon Packs Series 1

Ben je een sci-fi-fan die op zoek was naar een aantal geweldige aangepaste pictogrammen voor je desktop of favoriete app-opstartprogramma? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze collectie sci-fi icon packs.