Google zegt dat het te veel zou kosten om gegevens over loonkloof te verzamelen

Erts Huiying/Bloomberg via Getty Images

Het ministerie van Arbeid zal Google moeten blijven afluisteren voor de salarisgegevens waar het om heeft gevraagd, omdat de tech-titan blijft weigeren ze te overhandigen. Die records kunnen misschien voor eens en altijd bewijzen of Mountain View vrouwen echt veel minder betaalt dan mannen. Als je het je nog herinnert, beschuldigt het ministerie van Arbeid de grote G van 'systemische ongelijkheden in de beloning van vrouwen over het hele personeelsbestand' en klaagt het bedrijf aan voor zijn salarisinformatie. Wel, het bedrijf heeft zojuist een federale rechtbank verteld dat het niet de informatie zal verzamelen die het DoL wil omdat het veel te duur zou zijn.

Google zei dat het meer dan $ 100.000 en tot 500 uur zou moeten uitgeven om aan het verzoek van de DoL te kunnen voldoen. Dat is zo'n klein bedrag voor een tech-titan dat Ian Eliasoph, een van de advocaten van het bureau, erop wees dat het bedrijf een jaarinkomen van $ 28 miljard heeft. 'Google zou de kosten net zo gemakkelijk kunnen absorberen als een droge keukenspons een enkele druppel water zou kunnen absorberen', zei hij. Hij zei ook dat het bedrijf fondsen heeft voor het verbeteren van diversiteit en dat Google niet immuun mag zijn voor antidiscriminatieonderzoeken alleen omdat het 'te groot is om te voldoen'.De advocaten van de grote G voerden echter aan dat Mountain View al $ 500.000 en 2.300 uur aan mankracht heeft uitgegeven om aan de eisen van het bureau te kunnen voldoen. Ze noemden die eisen te 'breed en ongrondwettelijk', omdat het geven van de salarisgegevens van het bedrijf aan de afdeling de privacy van werknemers zou schenden. Een Google-woordvoerder vertelde Recode dat de verzoeken 'de persoonlijke contactgegevens van duizenden werknemers bevatten die we streng bewaken'. De advocaten zeiden ook dat ze de vierde wijzigingsrechten schenden tegen onredelijke huiszoeking en inbeslagname.

Het is duidelijk dat de twee partijen nog lang moeten praten om oog in oog te kunnen staan. Google is echter onvermurwbaar dat er binnen zijn muren geen loonkloof tussen mannen en vrouwen is. Hier is de volledige verklaring van de techgigant:

'We zijn zeer toegewijd aan onze verplichtingen tot positieve actie en aan het verbeteren van de diversiteit van ons personeelsbestand, en hebben ons uitgesproken over het belang van deze kwesties. Als federale aannemer zijn we bekend met onze verplichtingen en hebben we samengewerkt met de OFCCP. We hebben hard gewerkt om te voldoen aan de huidige audit van de OFCCP en hebben het afgelopen jaar honderdduizenden gegevens verstrekt, inclusief die met betrekking tot compensatie. Het handjevol OFCCP-verzoeken dat het onderwerp van de klacht is, is echter te breed van opzet, of onthult vertrouwelijke gegevens, en we hebben dit zonder resultaat duidelijk gemaakt aan de OFCCP. Deze verzoeken omvatten de persoonlijke contactgegevens van duizenden werknemers die we strikt beschermen. We hopen te blijven samenwerken met OFCCP om deze kwestie op te lossen.'

Aanbevolen verhalen

Wie vertrouwt u meer met uw veiligheid: Google of Ford?

Uit een nieuw onderzoek van Inrix blijkt dat autofabrikanten – voorlopig – voordelen hebben in de race om consumenten voor zich te winnen met autonome technologie.

Congressionele internetprivacywet zou FCC-terugdraaiingen tegengaan

Een nieuw wetsvoorstel zou de internetprivacy kunnen herstellen en zelfs uitbreiden, maar velen aan beide kanten zijn er niet blij mee.

De nieuwe Nokia 3310 is te basic voor 2017

Vergeet de hype, want met de nieuwe Nokia 3310 wil je niets te maken hebben.

Israëlische rechtbank zegt feestelijke emoji's

Een Israëlische rechtbank heeft een koppel veroordeeld om 2.200 dollar te betalen aan een huisbaas die dacht dat ze zijn eigendom zouden verhuren vanwege het gebruik van 'optimistische' emoji's.

March Madness is terug in VR, maar het zal je wat kosten

Games vanaf Sweet 16 zullen live beschikbaar zijn in VR, als je bereid bent ervoor te betalen.