Google wedt dat AI en menselijk toezicht online extremisme zullen beteugelen

Michael Short/Bloomberg via Getty Images

Google staat onder grote druk om de online aanwezigheid van extremisten uit te roeien en reageert vandaag op die hitte. De internetgigant heeft vier stappen uiteengezet die het neemt om pro-terrorisme-inhoud op zijn pagina's te markeren en te verwijderen, met name op YouTube. Technologische verbeteringen spelen natuurlijk een rol, maar het bedrijf rekent ook op een menselijk element dat opvangt wat zijn geautomatiseerde filters niet kunnen.

Om te beginnen steekt het meer energie in onderzoek naar machine learning dat het vermogen zou kunnen verbeteren om automatisch terroristische video's te markeren en te verwijderen, terwijl onschuldig geposte clips (bijvoorbeeld nieuwsberichten) online blijven. Het breidt ook zijn anti-radicaliseringssysteem uit, dat anti-extremistische advertenties toont aan potentiële terroristische rekruten.Het is echter de sterkere afhankelijkheid van mensen die er het meest toe doet. Google is van plan het aantal mensen in zijn YouTube Trusted Flagger-programma 'aanzienlijk te verhogen', waardoor de kans groter wordt dat het terroristisch materiaal opvangt. Het werkt ook samen met anti-extremismegroepen om op rekrutering gerichte inhoud te lokaliseren. Google wil ook die grensoverschrijdende YouTube-video's aanpakken -- als het video's met 'opruiend' religieus of supremacistisch materiaal ziet, plaatst het die clips achter een waarschuwing en voorkomt het dat ze advertentie-inkomsten, opmerkingen of kijkaanbevelingen krijgen. In theorie zorgt dit voor een evenwicht tussen vrijheid van meningsuiting en openbare veiligheid.

Tot op zekere hoogte zijn de plannen een uitbreiding van de voortdurende inspanningen van Google, zoals het plan om advertenties uit extremistische video's te halen. Toch kunnen ze politici die hebben gedreigd wettelijke mandaten in te stellen voor het neerhalen van anti-extremisten, alleen maar geruststellen. Google, Facebook, Twitter en anderen hebben hun collectieve strijd tegen terrorisme al opgevoerd, maar dit is een relatief concrete routekaart. De grote vraag is of al deze initiatieven voldoende zullen zijn. Door AI aangedreven markeringen en meer toezicht zouden kunnen helpen, maar het enorme aantal video's op YouTube maakt het heel goed mogelijk dat sommige beelden door de kieren glippen.

Aanbevolen verhalen

Waarschuwing, werkgevers: aansprakelijkheid schuilt in uw 401 (k) -plan en de nieuwe DOL-regel zal u niet beschermen

Het is jouw verantwoordelijkheid om het pensioen van je team te beschermen, niet wie je ook hebt ingehuurd om het af te handelen.

Pas op voor uw digitale broodkruimels, waarschuwt Ai Weiwei-installatie

Hans en Grietje in Park Avenue Armory in Manhattan is een les over het leven in een bewakingsstaat.

Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Met HomePod plaatst Apple Siri in een luidspreker om het op te nemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar opnemen.

AlphaGo AI van Google verslaat Human Go-kampioen

Een algoritme ontwikkeld door Google's zusterbedrijf DeepMind neemt het opnieuw op tegen menselijke tegenstanders in het eeuwenoude Chinese strategiespel Go.

Redbox wedt dat dvd-verhuurkiosken een comeback maken

Redbox draaft 1500 extra dvd-verhuurkiosken uit, ondanks de opkomst van online video.