Google voegt gezinsvriendelijke functies toe aan Agenda, Keep, Foto's

Voortdurend je partner lastigvallen om je hun foto's van het weekend of het sportschema van de kinderen voor de week te sturen? Google wil wat rust in je leven herstellen.

De webgigant heeft dinsdag enkele nieuwe gezinsvriendelijke functies aangekondigd voor Agenda, Keep en Foto's die het voor iedereen gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven. U kunt nu een gezinsgroep maken met maximaal zes leden van uw huishouden om eenvoudig agenda-informatie, foto's en video's, takenlijsten en notities met iedereen te delen.Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, krijg je een gezinsagenda die iedereen in de groep kan bewerken. Deze functie 'maakt het gemakkelijk voor het hele gezin om groepsactiviteiten zoals picknicks, filmavonden en reünies bij te houden, allemaal op één plek', schreef Anita Yuen, Google's productmanagementlead voor gezinnen in een blogpost. Ga hier voor meer informatie over hoe de gezinskalenderfunctie werkt.

Verwant

  • 'Family Link' is Google's draai aan ouderlijk toezicht'Family Link' is Google's draai aan ouderlijk toezicht

Door een gezinsgroep op Google te maken, wordt het ook een stuk eenvoudiger om foto's en video's met uw dierbaren te delen. Wanneer je iets wilt delen in de Google Foto's-app, selecteer je de nieuwe optie 'Familiegroep' (die beschikbaar zal zijn zodra je deel uitmaakt van een gezin op Google) om het met iedereen te delen.

Je kunt ook notities op Google Keep delen met je gezinsgroep. Notities die met uw groep worden gedeeld, bevatten een pictogram voor een familiegroep (een grijs huis met een hart erin). Iedereen in de familie kan notities die je met de groep deelt, bewerken of verwijderen.

De nieuwe gezinsfuncties voor Google Agenda, Keep en Foto's zijn vanaf dinsdag beschikbaar voor gebruikers in de VS, het VK, Canada, Mexico, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland en Spanje.

Aanbevolen verhalen

De all-you-can-read-service van Scribd voegt belangrijke krantenartikelen toe

U kunt nu geselecteerde artikelen van NYT, WSJ, Financial Times en The Guardian op Scribd lezen.

Op I/O 2017 verdubbelde Google een toekomst gebouwd op AI

Google I/O 2017 is misschien voorbij, maar de impact ervan zal blijvend zijn.

Nieuwe functies maken van Google Home een waardige Echo-rivaal

Google legt de lat voor zijn Home-apparaat hoger door enkele van zijn eerste misstappen te corrigeren.

Hoe de oude klok, kalender en batterij op de taakbalk van Windows 10 te herstellen

Windows 10 heeft de interface voor de klok, kalender en batterij behoorlijk drastisch gewijzigd ten opzichte van eerdere versies. Hoewel de nieuwe stijl aantrekkelijk is en goed past bij de Windows 10-look, kun je nog steeds de oude interface die in Windows 7 en 8 voor deze functies werd gebruikt, herstellen als je daar de voorkeur aan geeft.