Google verkoopt Boston Dynamics aan Softbank

De Japanse multinational Softbank is niet bang om veel geld uit te geven om een ​​aantal van de beste technische eigendommen die momenteel op de markt zijn veilig te stellen. Dat demonstreerde het bedrijf vorig jaar juli toen het chipbedrijf ARM Holdings overnam voor zo'n 32 miljard dollar. Nu kunnen we Boston Dynamics aan de lijst met activa toevoegen.

Google begon in maart vorig jaar met de verkoop van zijn robotafdeling Boston Dynamics. Destijds werd gedacht dat enkele kopers al interesse toonden, waaronder Toyota en Amazon, maar daar kwam niets van terecht. 14 maanden later en Softbank heeft zojuist aangekondigd dat er een definitieve overeenkomst is gesloten om het robotsbedrijf over te nemen van het moederbedrijf van Google, Alphabet.Masayoshi Son, voorzitter en CEO van SoftBank Group Corp, zei: 'Vandaag de dag zijn er veel problemen die we nog steeds niet zelf kunnen oplossen met menselijke capaciteiten. Slimme robotica wordt een belangrijke aanjager van de volgende fase van de informatierevolutie, en Marc en zijn team bij Boston Dynamics zijn de duidelijke technologische leiders in geavanceerde dynamische robots. Ik ben verheugd hen te mogen verwelkomen in de Softbank-familie en kijk ernaar uit om hen te ondersteunen terwijl ze doorgaan op het gebied van robotica en het verkennen van toepassingen die het leven gemakkelijker, veiliger en bevredigender kunnen maken.'

Verwant

  • VIDEO: Boston Dynamics pronkt met nieuwste robot 'handvat'VIDEO: Boston Dynamics pronkt met nieuwste robot 'handvat'

Boston Dynamics is niet het enige roboticabedrijf dat Softbank heeft overgenomen als onderdeel van de Alphabet-deal. In het persbericht wordt ook melding gemaakt van Schaft, een Japans tweevoetig robotbedrijf dat is opgericht in het JSK Robotics Laboratory aan de Universiteit van Tokio en ook eigendom is van Alphabet. Schaft werd in 2013 overgenomen door Google toen het besloot robots te omarmen en acht bedrijven opkocht.

Noch Alphabet noch Softbank bespreken de voorwaarden van de deal, dus we weten niet hoeveel geld er van eigenaar wisselt of dat er voorbehouden zijn. Wat we wel weten is dat Softbank net een belangrijke speler op de roboticamarkt is geworden, wat bijdraagt ​​aan het bestaande Pepper-robotonderzoek. En natuurlijk kan het volledig gebruik maken van de nieuwe ARM-chips erin.

Aanbevolen verhalen

Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Met HomePod plaatst Apple Siri in een luidspreker om het op te nemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar opnemen.

GameStop verkoopt (nog een) gebruikte game met zak meth

GameStop moet zijn beleid voor het controleren van gebruikte games echt herzien, aangezien dit de tweede keer is dat meth is ontdekt in een gamecase.

VIDEO: Boston Dynamics pronkt met nieuwste robot 'handvat'

Het handvat is 6,5 voet lang, kan met een snelheid van 9 mijl per uur reizen en springt vier voet in de lucht.