Google en Symantec strijden om onze internetbeveiliging

Bloomberg via Getty Images

Google en Symantec zijn verwikkeld in een oorlog over elkaars beveiligingspraktijken, waarbij we allemaal gevangen zitten in het kruisvuur. Zoals TechCrunch meldt, is Google van mening dat Symantec ten onrechte beveiligingscertificaten heeft uitgegeven voor tienduizenden websites. Als gevolg hiervan zal Chrome niet langer hetzelfde waarheidsniveau in de certificaten van Symantec plaatsen.

Simpel gezegd, een beveiligingscertificaat is als een halpas, waardoor je door de gangen van je middelbare school kunt dwalen voor badkamerpauzes en verpleegbezoeken. Google zegt dat het een ijverige leraar is die ervoor zorgt dat het alleen papierwerk uitdeelt aan de eerlijke en verdienstelijke. Maar het denkt dat Symantec zojuist een stapel aantekeningen bij de deur heeft achtergelaten, zodat elke student ze kan gebruiken terwijl hij een dutje doet achter zijn bureau.In een post op Google Groups zegt Ryan Sleevi dat de zoekmachine 'een reeks fouten' van Symantec heeft onderzocht. Door het vertrouwensniveau van Chrome in de certificaten van Symantec te verlagen, zal de browser het beveiligingsbedrijf effectief dwingen om nieuwere certificaten sneller uit te geven. Anders kunt u geen websites bezoeken met oude, onbetrouwbare documentatie zonder dat Chrome u veel waarschuwingen geeft.

Google hoopt dat de verhuizing de onderzoekers van Symantec zal dwingen om hun huis beter op orde te houden. Maar deze strijd is niet nieuw, en de twee bedrijven hebben een geschiedenis van opschudding, waaronder Google die gaten in de antivirusproducten van Symantec signaleerde waardoor ze meer vatbaar waren voor aanvallen. Dat was een vergelding voor Symantec die valse beveiligingscertificaten gebruikte om toegang te krijgen tot domeinen die eigendom zijn van Google.

Symantec's reactie kan worden geparafraseerd tot goh, wees geen narc, kerel, door te zeggen dat 127 onjuist uitgegeven certificaten 'geen schade voor de consument' veroorzaakten. Bovendien zegt het dat Google een oogje dichtknijpt voor de mislukte praktijken van andere bedrijven om Symantec aan te vallen. Dit gevecht zal waarschijnlijk aanhouden met passief-agressief snipen en andere argumenten, tenminste totdat iedereen aan een tafel gaat zitten en het goedmaakt.

Aanbevolen verhalen

Razer's 2017 Blade Pro heeft een nieuwe CPU en THX-certificeringen

Het is dezelfde machine als voorheen, nu met verbeterde interne onderdelen en een technisch goedkeuringsstempel.

AT&T, Verizon sluiten zich aan bij bedrijven die advertenties van Google en YouTube halen

Merken zijn boos over hun advertenties die worden weergegeven bij inhoud die verband houdt met terrorisme en haat -- en het begint de grootste business van Google te beïnvloeden.

Hoe Blockchain China helpt om groen(er) te worden

Het laatste nieuws over Hyperledger 1.0 en IBM Blockchain, over het gebruik van een gedistribueerd grootboek om de Chinese koolstofemissies te verminderen, en een samenvatting van de DC Blockchain Summit.

'Gears of War 4' krijgt bromantische update voor Valentijnsdag

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, er komt een hoop content naar je toe.

Wat gebeurt er met ontbrekende smartphones? Symantec ruimt het vuil op

Wat gebeurt er precies met smartphones die gescheiden zijn van hun eigenaars? Om erachter te komen, verloor Symantec 50 smartphones in New York City en volgde ze op afstand. Lees verder om te zien wat er met de telefoons is gebeurd.