Google stelt sommige Gmail-berichten uit om phishing te onderdrukken

Google blokkeert al 99,9 procent van de spam- en phishingberichten zodat deze niet in je Gmail-inbox verschijnen. Nu introduceert de webgigant vier nieuwe Gmail-beveiligingsfuncties voor zakelijke klanten om te voorkomen dat de andere 0,1 procent het haalt en u verleidt tot het overhandigen van de privégegevens van uw bedrijf.

Dat omvat vroege op machine learning gebaseerde phishing-detectie, nieuwe waarschuwingen wanneer u op een phishing- of malwarelink in een bericht klikt, evenals 'onbedoelde externe antwoordwaarschuwingen en ingebouwde verdediging tegen nieuwe bedreigingen', Google's Senior Product Manager voor teller misbruiktechnologie, Andy Wen, schreef in een blogpost van woensdag.Misschien wel het meest opvallende is dat Google een nieuw machine learning-model in Gmail lanceert dat 'berichten selectief vertraagt ​​... om een ​​rigoureuze phishing-analyse uit te voeren en gebruikersgegevens verder te beschermen tegen compromittering', schreef Wen. Google zei dat de vertragingstijd 'minimaal' zal zijn en dat de technologie gemiddeld minder dan 0,05 procent van de berichten zal beïnvloeden.

Ondertussen zijn de nieuwe 'onbedoelde externe antwoordwaarschuwingen' van Gmail ook bedoeld om gegevensverlies te helpen voorkomen.

'Als je nu probeert te reageren op iemand buiten je bedrijfsdomein, ontvang je een snelle waarschuwing om er zeker van te zijn dat je van plan was om die e-mail te sturen', schreef Wen. 'En omdat Gmail over contextuele intelligentie beschikt, weet het of de ontvanger een bestaande contactpersoon is of iemand met wie je regelmatig contact hebt, om te voorkomen dat er onnodige waarschuwingen worden weergegeven.'

Verwant

  • 36 Gmail-tips die u zullen helpen e-mail te veroveren36 Gmail-tips die u zullen helpen e-mail te veroveren

Op dit moment is ongeveer 50 tot 70 procent van alle berichten die Google ontvangt spam, zei Wen.

Online onverlaten lanceerden vorige maand een massale phishing-aanval van Google Docs, die een aantal journalisten en personen uit andere sectoren trof. Door op een vermeende Google Docs-knop in het snode bericht te klikken, gingen gebruikers naar een echte Google-pagina, die hen vroeg toegang te verlenen tot een app die zich voordeed als Google Docs. Degenen die per ongeluk toestemming gaven, gaven de aanvaller volledige toegang tot hun e-mailberichten en contacten.

Die phishing-campagne kwam nadat aanvallers in januari Gmail-gebruikers hadden getarget met een geavanceerde truc die was ontworpen om gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen.

Aanbevolen verhalen

Wie vertrouwt u meer met uw veiligheid: Google of Ford?

Uit een nieuw onderzoek van Inrix blijkt dat autofabrikanten – voorlopig – voordelen hebben in de race om consumenten voor zich te winnen met autonome technologie.

Zuckerberg: Sommige technologie is zorgwekkend, maar Facebook niet

In zijn starttoespraak op Harvard haalde Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg herinneringen op aan zijn intenties om het sociale netwerk te starten.

Spraakoproepen, berichten die naar Amazon Alexa komen

Alexa kan spraak- en videogesprekken voeren via het nieuwe Echo Show-apparaat of de Alexa-smartphone-app, terwijl de nieuwe 'Drop In'-functie net als een babyfoon werkt.

Google rolt phishing-waarschuwingen uit voor Gmail op Android

Nu, in plaats van alleen te vertrouwen op uw spidey zintuigen, vertelt Gmail u wanneer er iets mis is.

Uit de doos met tips: audio extraheren uit elke video met VLC, rond paywalls sluipen en Windows Live Mesh vertragen tijdens het opstarten.

Elke week duiken we in onze lezersmailbag en delen we de tips en trucs waarin je e-mailt. Deze week belichten we hoe je audio uit elk videobestand kunt extraheren met VLC, sluipen rond de betaalmuren van nieuwssites en hoe je Windows Live Mesh kunt vertragen van meteen aan het laden.