Google stopt met Pixel-laptops

Het is mogelijk om Chrome OS op een laptop te ervaren voor een paar honderd dollar, maar als je een high-end ervaring wilt, biedt Google de Chromebook Pixel-laptop. De laatste update die de Pixel-laptop ontving, was in maart 2015 toen we varianten van $ 999 en $ 1.299 kregen. Maar het ziet ernaar uit dat dit ook de laatste Pixel-laptops zijn die ooit zijn uitgebracht.

Volgens TechCrunch vertelde Rick Osterloh, senior vice-president voor hardware van Google, gisteren aan een kleine groep verslaggevers op het Mobile World Congress dat de Pixel-laptop niet meer bestaat. Osterloh bevestigde ook dat de bestaande Pixel- en Pixel LS-modellen uit 2015 volledig zijn uitverkocht en dat er niet meer zullen worden geproduceerd. De Google Store bevestigt dat, met Pixel-laptops die niet langer te koop worden aangeboden.Voor nu betekent dit dat Google uit de laptopbusiness is. We zullen blijven zien dat er laptops worden uitgebracht met Chrome OS, maar geen van hen zal door Google worden gemaakt. Wat de toekomst betreft, zou Osterloh niet bevestigen dat dit het einde van de laptops voor altijd is voor Google, maar op dit moment zijn er geen plannen om er nog een te maken met of zonder het Pixel-merk.

Verwant

  • Google Chromebook Pixel (2015)Google Chromebook Pixel (2015)

Hiermee komt een einde aan wat eigenlijk een vrij kort experiment was met laptops voor Google. We kregen de Cr-48 Chromebook terug in 2010, maar dat was eigenlijk slechts een prototype en test voor Chrome OS. De eerste Pixel werd in 2013 gelanceerd voor $ 1.299, met een LTE-versie die in april 2013 verscheen voor $ 1.449. Google liet ons een paar jaar wachten voordat we de Pixel updaten naar de huidige 2015-modellen.

Met de Pixel probeerde Google te demonstreren hoe een high-end Chrome OS-laptop eruit zou kunnen zien. Nu is het aan andere fabrikanten om het gat te vullen, maar hopelijk voor minder dan de toegangsprijs van $ 999. De onlangs uitgebrachte Samsung Chromebook Pro is in ieder geval een veelbelovend teken van wat komen gaat. Zoals het nieuws was, zal elke nieuwe Chromebook Android-apps draaien.

Aanbevolen verhalen

Business Choice Awards 2017: laptops en desktops

Welke pc's maken van de werkplek de plek waar je wilt werken? Je staat op het punt erachter te komen.

Amazon Echo en Google Home willen je nieuwe huistelefoon worden

Voordat dat kan gebeuren, moeten verschillende privacy- en technische problemen worden opgelost.

Engadget-weggeefactie: Win een Pixel-smartphone met dank aan TurboTax!

De eerste zelfontwikkelde en ontworpen telefoon van Google kan van jou zijn... en vergeet niet je belastingen te betalen!