Google rolt phishing-waarschuwingen uit voor Gmail op Android

Google maakt het voor Android-gebruikers gemakkelijker om phishing-scams in Gmail te detecteren.

Nu, in plaats van alleen te vertrouwen op uw spidey zintuigen, vertelt Gmail u wanneer er iets mis is. Als u op een verdachte link in een e-mail klikt, geeft Gmail een waarschuwingsbericht weer voordat u wordt omgeleid naar een mogelijk schadelijke site.'Waarschuwing - phishing (webvervalsing) vermoed', staat in het bericht. 'De site die u probeert te bezoeken is geïdentificeerd als een vervalsing die bedoeld is om u te misleiden tot het vrijgeven van financiële, persoonlijke of andere gevoelige informatie.'

Ontvangers worden dan gewaarschuwd dat ze 'op eigen risico' door kunnen gaan naar de dubieuze site. Er is ook een link onder aan het bericht waarmee u het rapport kunt markeren als u denkt dat Google de site ten onrechte als schandelijk heeft bestempeld.

'Hoewel niet alle getroffen e-mail per definitie gevaarlijk is, raden we je aan extra voorzichtig te zijn met het klikken op links in berichten waarvan je niet zeker bent', schreef Google. 'En met deze update heb je weer een tool om dit soort beslissingen te nemen.'

Verwant

  • Uw e-mail zal nooit veilig zijnUw e-mail zal nooit veilig zijn

De nieuwe functie wordt de komende dagen uitgerold voor alle Android-gebruikers.

Dit komt nadat online onverlaten gisteren een grote phishing-aanval lanceerden die gericht was op Google-accounts. De frauduleuze e-mails bevatten wat leek op een Google Documenten-link van iemand die de ontvanger kende. Door op die link te klikken, gingen gebruikers naar een Google-pagina die hen vroeg toegang te verlenen tot een app die zich voordeed als Google Documenten. Het verlenen van toestemming gaf de aanvaller naar verluidt volledige toegang tot de e-mailberichten en contacten van een slachtoffer. Google zei dat het de aanval, die 'minder dan 0,1 procent' van de Gmail-gebruikers trof, binnen een uur afsloeg.

Ondertussen richtten aanvallers zich in januari op Gmail-gebruikers met een geavanceerde truc die was ontworpen om gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen.

Aanbevolen verhalen

Pas op voor phishing-e-mails die zich voordoen als uitnodigingen voor Google Documenten

Een phishing-aanval van Google Documenten probeert op grote schaal e-mailaccounts te kapen.

Bekijk Acer's nieuwe Predator-laptops en monitoren

De Predator Triton 700 is een dunne en lichte gaming-krachtpatser met veel wenkbrauwverhogende functies, van het transparante touchpad tot de adviesprijs.

Magento rolt B2B Commerce Cloud uit

De nieuwe Magento Enterprise Edition-module biedt offertes, snelle herbestellingen, aangepaste catalogi en meer B2B-verkooptools, ondergebracht in een e-commerce-ervaring met een intuïtief consumentengevoel.

Kymco's slimme scooter combineert waarschuwingen met een aanpasbaar ontwerp

Maak van je snelheidsmeter een foto van je kat.