Google neemt voormalig Intel-exec aan als nieuwe VP diversiteit

AJ_Watt via Getty Images

Google heeft veel geld geïnvesteerd en verschillende projecten gelanceerd om zijn personeelsbestand te diversifiëren, maar het laatste diversiteitsrapport laat zien dat het nog een lange weg te gaan heeft. Terwijl vrouwelijk personeel nu 31 procent van de werknemerspopulatie uitmaakt, vormen ze slechts 20 procent van het technische personeelsbestand van het bedrijf. Bovendien wordt slechts één procent van de technische functies vervuld door zwarte Googlers, die slechts vijf procent van het volledige personeelsbestand van het bedrijf uitmaken. Zeker, het aantal vrouwen in de technologiesector en het aantal Latijns-Amerikaanse Googlers groeide met één procent ten opzichte van vorig jaar, maar het is duidelijk dat het bedrijf nog steeds overwegend blank en mannelijk is.

Mountain View weet in ieder geval dat het nog veel meer werk te doen heeft, en dat is misschien de reden dat het Danielle Brown heeft aangenomen als nieuwe VP Diversity. Brown was Intel's VP en Chief Diversity & Inclusion Officer en zal de diversiteits- en inclusiestrategie van Google beheren. Intel is niet bepaald diverser dan de grote G -- volgens het rapport uit 2016 vormen vrouwen slechts 25,8 procent van de bevolking en zijn er maar weinig zwarte werknemers (3,73 procent van de bevolking). Brown zorgt echter voor frisse ogen, wat Google misschien nodig heeft om grotere resultaten te behalen.Om te benadrukken waarom diversiteit nodig is, vertelde Eileen Naughton, VP of Operations van Google, hoe de creatieve leiding van Pixel werd geïnspireerd door Mexico City om de 'Really Blue'-editie te ontwerpen:

'Voor al onze kleurgemeenschappen werken we eraan om ervoor te zorgen dat onze cultuur lonend en uitnodigend is door middel van evenementen, gemeentehuizen, personeelsgroepen en zorgen voor eerlijkheid in het promotieproces. We weten dat dit van cruciaal belang is om het voor iedereen veilig te maken om hun beste en meest innovatieve ideeën naar voren te brengen. Het idee voor onze Really Blue Pixel kwam bijvoorbeeld van Alberto Villarreal, de creatieve leider en industrieel ontwerpmanager van de telefoon, die de kleur ontleende aan het Mexico-stad van zijn jeugd. De telefoon werd in oktober uitgebracht en was binnen enkele minuten uitverkocht. Alberto maakt deel uit van een levendige gemeenschap van Latijns-Amerikaanse Googlers, wiens bijdragen essentieel zijn voor ons vermogen om de wereld om ons heen te weerspiegelen, vooral hier op ons hoofdkantoor in Californië.'

Aanbevolen verhalen

U ontsnapt niet aan Google-advertenties in VR

Google-advertenties komen op een gegeven moment naar VR, maar ze zijn misschien niet zo geweldig als je denkt.

Welke CPU moet je kopen? Intel Core i5 versus i7

We schetsen elke Intel-processorlijn en leggen uit wat dit allemaal betekent voor uw volgende desktop- of laptopaankoop, vooral met Core i9 op komst.

Voormalig Epix-executive pleit schuldig voor meer dan $ 7 miljoen fraude

Voormalig Epix Chief Digital Officer Emil Rensing heeft schuldig gepleit aan één telling van draadfraude.

Apple neemt de leidinggevenden aan die 'Breaking Bad' naar Sony hebben gebracht

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg zaten ook achter Netflix's 'The Crown' en Amazon's 'Sneaky Pete'.

Konami maakt het leven van voormalige werknemers moeilijk

Het bedrijf maakt het voormalige medewerkers moeilijk om een ​​nieuwe baan en zelfs een ziektekostenverzekering te krijgen.