Google maakt de vijf Lunar Xprize-finalisten bekend

Team SpaceIL

Google's Lunar Xprize is eindelijk bijna tien jaar nadat het voor het eerst werd aangekondigd, op het goede spoor. De organisatoren van de wedstrijd hebben de vijf teams bekendgemaakt die in de laatste fase van de competitie zijn gekomen door voor het einde van 2016 lanceringscontracten binnen te halen. Het eerste is team SpaceIL, een Israëlische non-profitorganisatie die een ruimtevaartuig ontwikkelt ter grootte van een vaatwasser (zie de afbeelding hierboven) dat de maan kan verkennen door grote sprongen te maken in plaats van rond te rijden als een rover. Ze hebben een ruimte bemachtigd aan boord van een van de toekomstige lanceringen van SpaceX's Falcon 9-raket.

De volgende is Moon Express uit de VS, een veelbelovende mededinger met twee mijlpaalprijzen op zak die de hulpbronnen van de maan willen gebruiken voor de mensheid. Het tekende een drie-lanceringscontract met Rocket Lab USA voor 2020. Het volgende team, Synergy Moon, bestaat uit mensen uit verschillende delen van de wereld die van plan zijn een lander en een rover naar de trouwe metgezel van de aarde te sturen aan boord van een Interorbital Systems-raket . Team Indus uit India, een andere winnaar van een mijlpaalprijs, is van plan om die van hen te lanceren met de hulp van het Polar Satellite Launch Vehicle van de Indian Space Research Organization. Ten slotte tekende team HAKUTO uit Japan een rideshare-overeenkomst met Team Indus om zijn twee-roversysteem naar de maan te brengen.Google Lunar Xprize daagde ruimteliefhebbers uit om een ​​privaat gefinancierd ruimtevaartuig op het maanoppervlak te maken en te laten landen. Het ruimtevaartuig moet meer dan 1.640 voet kunnen reizen en HD-video's en -beelden vanaf zijn locatie kunnen terugzenden om de makers de hoofdprijs ter waarde van $ 20 miljoen te winnen. Google deelt echter al jaren miljoenen aan mijlpaalprijzen uit, waaronder de meest recente Diversity-prijs. Het bedrijf kende de prijs toe aan 16 teams (die de beloning van $ 1 miljoen moeten verdelen) voor het bewijzen dat 'je geen supermacht van de overheid hoeft te zijn om een ​​missie naar de maan te sturen'.

Aanbevolen verhalen

Herinnering: je kunt nu (bijna) alles doen wat Google Tango kan, op elke smartphone

Jij, net als ik, was waarschijnlijk best blij om enkele van de coole trucs te zien die de ASUS ZenFone AR eerder deze maand op CES in Las Vegas kon uitvoeren...

Recht op reparatie rekeningen geïntroduceerd in vijf staten

Het zijn jouw spullen, je zou het moeten kunnen repareren.

Fujifilm kondigt nieuwe robuuste compactcamera aan, Graphite X-modellen

Fujifilm is niet aanwezig op de CES als exposant, maar kondigt enkele producten aan die samenvallen met de opening van de beurs.

Geek Trivia: Welke ruimtesonde heeft als eerste met succes foto's van het maanoppervlak verzonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!