Google maakt 360-gradencamera's Street View-ready

Chris Velazco/Engadget

Het kan lastig zijn om je eigen Street View-foto's te uploaden, zelfs als je een 360-gradencamera hebt. Het kan zijn dat je om de paar meter moet stoppen om foto's te maken, en dan is er nog de kwestie om de bolvormige opnamen van je camera naar internet te krijgen. Google denkt dat het kan helpen. Het werkt samen met hardwarepartners aan 'Street View ready'-standaarden die 360-gradencamera's zullen certificeren op basis van hoe gemakkelijk je foto's kunt plaatsen. Met Street View-apparaten die geschikt zijn voor mobiele apparaten kunt u rechtstreeks vanuit een app posten, zonder dat u een pc nodig heeft; auto-ready camera's zijn ondertussen ontworpen voor het maken van zeer nauwkeurige opnamen vanuit uw auto. VR-ready camera's verzamelen de geometrie die u nodig hebt voor (wat anders?) virtual reality en verbonden 360-graden-opnamen, terwijl workflow-ready camera's worden geleverd met publicatietools die rechtstreeks naar Street View kunnen worden geüpload. In sommige gevallen is uploaden slechts een kwestie van wat beeldmateriaal opnemen (zelfs onderweg) en een app laden.

In 2017 zullen er 20 gecertificeerde camera's aankomen. Logischerwijs krijgen ze niet allemaal dezelfde certificeringen - zoals je hieronder kunt zien, verschilt dit van merk tot merk. Je zou bijvoorbeeld naar bedrijven als Yi Technology willen trekken voor een mobiele camera, terwijl je naar een bedrijf als Matterport voor VR zou willen kijken. Wat betreft de meest herkenbare namen in de branche, zoals GoPro en Samsung? Ze zijn gecertificeerd als workflow-ready.De verhuizing kan helpen om de vraag naar 360-gradencamera's op gang te brengen, omdat het je een reden geeft om er een te kopen, zelfs als je geen interesse hebt in VR. Wil je vrienden laten zien hoe het echt was op het strand? Je hebt nu een makkelijke oplossing. Pros-makers kunnen vooral de auto- en workflowcertificeringen waarderen. Dit kan ook een rimpeleffect hebben op de andere bedrijven van Google. Als je al een camera voor Street View hebt, is het niet moeilijk om 360-gradenvideo's op YouTube te plaatsen. En natuurlijk is er een kans dat je een VR-headset (zoals Google's Daydream View) wilt om de onderdompeling te vergroten. Dit zal waarschijnlijk geen 360-graden revolutie inluiden, maar elk klein duwtje kan helpen bij de langetermijnambities van Google.

google-maakt-360-graden-camera's-street-viewready foto 2

Aanbevolen verhalen

VK test lichaamscamera's voor personeel op afdelingen voor geestelijke gezondheidszorg

Ziekenhuispersoneel in Northampton zegt dat lichaamscamera's het gedrag van patiënten verbeteren, waardoor fysieke fixatie minder nodig is.

Trap niet in deze Google Docs Phishing Scam

De 'zeer geavanceerde' phishing-campagne lijkt een aantal journalisten te hebben getroffen, evenals personen uit andere sectoren.

'A Moment in Time' is een straat geschilderd en geanimeerd in VR

Goro Fujita gebruikte Quill, een VR-schilderij-app van Oculus, om deze prachtige animatie te maken.

7 stappen om $ 900.000 (of meer) te verdienen voordat je 30 bent

Woon ergens waar het te saai is om je af te leiden van het verdienen van geld.

Facebook stelt 360-graden livestreaming open voor iedereen

Stream met Samsung's Gear 360 2017, Insta360-camera's en anderen.