Google lanceert Blink Browser Engine, zegt Sayonara tegen Apple en Webkit

google-lanceert-blink-browser-engine-says-sayonara-to-apple-and-webkit foto 1

Net toen je dacht dat de veranderingen een tijdje tot rust waren gekomen, kwam Google met weer een verrassende aankondiging. Google lanceert een nieuwe vork van de Webkit-renderingengine genaamd Blink. De nieuwe browser-engine zal naar verwachting het eerste licht zien voor browsergebruikers via Chrome 28.

Het belangrijkste 'conflict' dat tot de fork lijkt te hebben geleid, zijn de twee afzonderlijke 'multiprocess-architecturen' die worden onderhouden door de Chromium Project- en Webkit-ontwikkelaars. Maar dat is niet de enige reden…Uit de CNET-blogpost: het zijn echter niet alleen technische zaken die tot de splitsing hebben geleid. Er is nooit een enkele Webkit-agenda geweest voor Apple en Google, en de sociale spanningen bleven bestaan ​​terwijl de twee groepen probeerden samen te werken.

Opera heeft de Chromium-build van Webkit gevolgd voor zijn eigen aankomende browserwijzigingen en zal de nieuwe Google-vork volgen in plaats van Webkit. Zowel de Chromium Project- als de Webkit-ontwikkelaars zullen ook beginnen met het verwijderen van onnodige code met betrekking tot elkaars browsers uit hun codebases. Je kunt meer te weten komen over alle aanstaande veranderingen door de blogposts te bezoeken die hieronder zijn gelinkt...

Blink: een rendering-engine voor het Chromium-project [The Chromium Blog]

Extra lectuur

Google neemt afscheid van Apple via WebKit, lanceert Blink

Google gaat zijn eigen weg en splitst de WebKit-renderingengine

Googlers juichen over de lancering van de Blink-browserengine

Blink, de nieuwe Chrome-browserengine van Google, komt tot leven

Google Chrome Engine Switch heeft ook invloed op de Linux-versie

WebKit-ontwikkelaars plannen Chromium-extractie

Meer verhalen

Geek Trivia: Welke dieren vormen de grootste kolonies?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Apple maakt tweestapsverificatieoptie mogelijk voor Apple ID-accounts

Gisteren heeft Apple zich aangesloten bij een groot aantal andere bedrijven die tweestapsverificatie aanbieden als reactie op het toenemende niveau van beveiligingsbedreigingen voor gebruikersaccounts. Degenen onder u die tweestapsverificatie over de hele linie hebben ingesteld voor uw online accounts, kunnen nu uw Apple ID toevoegen aan de

Hoe u Chrome-tabbladen in pictogrammen kunt veranderen (Hint: het is ingebouwd)

Ik weet zeker dat de meeste van onze Chrome-gebruikers denken... waarom plaats je zo'n simpele tip? Nadat ik vandaag een niet-gerelateerde screenshot op Twitter had geplaatst, werd ik overspoeld met mensen die vroegen hoe ik van mijn tabbladen pictogrammen had gemaakt.

Geek School: Windows 7 leren – Toegang tot bronnen

In deze installatie van Geek School kijken we naar mapvirtualisatie, SID's en toestemming, evenals het versleutelende bestandssysteem.

Kunnen derden de volledige URL lezen bij het browsen via HTTPS?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: als je zin hebt in shenanigans, gedraag je je als wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Alle moderne Windows 8-apps opnieuw installeren op een nieuwe pc

Laat me het scenario instellen: je hebt net een nieuwe pc met Windows 8 gekregen. Of je hebt je huidige gewist. Of je hebt een andere pc. Of vele, vele andere scenario's vanaf nu, we hebben eindelijk de juiste geactiveerd. Op deze pc wil je in ieder geval snel dezelfde set apps installeren.

Hoe u dat vergeten draadloze wachtwoord op uw Android-apparaat kunt bekijken?

Ben je ooit in een situatie geweest waarin iemand in je familie je telefoon of tablet had aangesloten op de draadloze verbinding en nu weet je het wachtwoord niet om je andere apparaten te verbinden?

Maak op een gemakkelijke manier een snelkoppeling om pop-ups van gebruikersaccountbeheer te vermijden

Er zijn talloze toepassingen die, wanneer ze worden gestart, resulteren in een UAC-waarschuwing (User Account Control). Er zijn redenen waarom deze beveiligingsmaatregel een goed idee is, maar het kan ook erg irritant zijn. Met ElevatedShortcut kunt u snelkoppelingen maken die de waarschuwing omzeilen.

Geek School: Windows 7 leren - Monitoring, prestaties en Windows up-to-date houden

In de huidige editie van Geek School kijken we naar de tools die we kunnen gebruiken om de prestaties en betrouwbaarheid van onze computers te controleren.