Google Classroom kan een gat in online leren overbruggen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn docenten niet reflexief tegen online leren. In een recent onderzoek onder 3.500 postsecundaire docenten en beheerders, ontdekte Tyton Partners dat een meerderheid van de faculteit - 63 procent - de potentiële impact van cursusmateriaal op prijs stelde.

Het probleem is dat ze niet de tijd en training hebben om het na te streven. De oplossing is niet een ander leermanagementsysteem (LMS). Docenten hebben een gemakkelijke opstap nodig naar blended learning, waarbij gebruik wordt gemaakt van de tools en opslagplaatsen die ze al gebruiken. Google heeft misschien het antwoord.Google G Suite for Education is al een vaste waarde in het basis- en hoger onderwijs. Volgens Google vertrouwen 70 miljoen studenten en docenten op de online suite: de helft van alle basis- en middelbare scholieren in de VS en meer dan 800 hogescholen en universiteiten, sinds afgelopen voorjaar. De tools van Google zijn in toenemende mate de instrumenten van het onderwijs, zoals opgemerkt door de New York Times.

Google Classroom, dat het bedrijf bestempelt als 'mission control' voor G Suite, dient als toegangspoort tot die populaire suite. Classroom is geen concurrent van een traditioneel LMS. Door echter prioriteit te geven aan eenvoud en samenwerking, zou het kunnen dienen als een brug tussen klaslokalen en de technologische infrastructuur die beheerders gebruiken om het leren van studenten te meten.

Klaslokaal 101

Vergeleken met gevestigde systemen als Blackboard (opgericht in 1997) en D2L (1999), is Google Classroom een ​​peuter. In augustus viert het product zijn derde verjaardag en het groeit snel. Zo heeft Google vorige maand de mogelijkheid toegevoegd om leerlingen en mededocenten uit te nodigen via Google Discussiegroepen.

Wanneer het product is ingeschakeld door een beheerder, kunnen docenten met slechts een paar klikken elektronische uitbreidingen voor klassen maken. Docenten kunnen aankondigingen delen met YouTube-links, opdrachten maken die gebruikmaken van Google Formulieren en Google-documenten delen en annoteren. Studenten van hun kant hebben toegang tot lessen op elk apparaat - desktop, smartphone, tablet of Chromebook - met dezelfde inloggegevens die ze gebruiken voor G Suite.

Hoewel sommige ondernemende docenten manieren hebben gevonden om online lessen te testen via Google Classroom, is het ontworpen om traditionele persoonlijke lessen te ondersteunen. Ik zie dit niet als een beperking. Zoals ik al eerder heb opgemerkt, zijn er vaak compromissen bij het volgen van lessen online, terwijl het meeste onderzoek suggereert dat omgedraaide lessen, vooral activiteiten voorafgaand aan de les, actief leren bevorderen en de onderwijsresultaten verbeteren.

Google Classroom maakt het voor docenten gemakkelijk - buitengewoon eenvoudig - om lessen om te draaien, of op zijn minst wat leren via een digitale omgeving te kanaliseren. Het is een welkome aanvulling voor elke docent die G Suite for Education gebruikt. Nu Google Classroom beschikbaar heeft gemaakt voor persoonlijke accounts, is het zelfs een welkome aanvulling voor elke docent die G Suite gebruikt.

Eenvoud

De belangrijkste verdienste van Google Classroom is dat het de drempel verlaagt om te experimenteren met op technologie gebaseerde instructie.

Alice Keeler, die het boek over Classroom schreef, bazuint de eenvoud ervan uit. 'Het geniale van Classroom is dat het zo eenvoudig is,' zei ze. 'Als je een e-mail hebt gestuurd, is dit voor jou. Ik kan in minder dan vijf minuten iemand op gang krijgen en opdrachten verzamelen.'

Google Classroom maakt gebruik van de materialen die docenten al in Google Drive hebben geladen. Dat wil zeggen, waar een instructeur een syllabus handmatig naar Canvas of Moodle moet uploaden, kan ze deze eenvoudig in Drive selecteren voor gebruik in Classroom.

Toen ik sprak met Erin Horne, adjunct-directeur van het beroepsonderwijs en mede-initiatiefnemer van het Google Classroom-pilotprogramma aan de NC State University, prees ze de koppeling van het product met G Suite.

'Google Classroom werkte goed met alle tools die ik al gebruikte', zegt Horne. 'Vanuit het oogpunt van de docent maakt Classroom het voor mij heel gemakkelijk om die samenwerking te faciliteren. In plaats van één document te maken en het rond te sturen, kan ik met Classroom het hele proces zien en feedback geven gedurende dat proces, in plaats van hun werk te behandelen als dit eindproduct dat ze aan mij hebben voorgelegd.'

Samenwerking

Google Classroom is ook meer bevorderlijk voor procesgerichte opdrachten dan een traditioneel LMS.

Bethany Smith, associate director van educatieve technologietraining, die samen met Horne de NC State-pilot heeft geïnitieerd, zei dat Classroom zeer geschikt is voor projectgebaseerd leren dat plaatsvindt in onderwijsafdelingen. 'Elke beoordeling is een project dat moet worden ingeleverd', legt Smith uit. 'Studenten ontwikkelen bijvoorbeeld in de loop van het semester een lesplan.'

Met Google Documenten kunnen docenten aantekeningen maken in lesplannen voordat leerlingen de klas binnenkomen, en kunnen leerlingen docenten taggen met opmerkingen. Als ze een opdracht in realtime moeten bespreken, zijn studenten en docenten slechts een tabblad verwijderd van de rest van G Suite.

'Vanuit het oogpunt van het onderwijs is het grootste voordeel van het gebruik van Google Classroom ten opzichte van de andere leerbeheersystemen die ik heb gebruikt, de mogelijkheid voor samenwerking tussen studenten en samenwerking met mij als docent', legt Horne uit.

Geen van deze samenwerkingsfuncties is op zich uniek voor Classroom. Moodle ondersteunt bijvoorbeeld chatten, videoconferenties, documentversiebeheer en peer review. Google Classroom profiteert van wijdverbreide bekendheid met G Suite. Er is een reden waarom Schoology en Edmodo hebben gekozen voor interfaces die vergelijkbaar zijn met die van Facebook: de beste tools zijn degene die we al weten te gebruiken.

Op- en uitschalen

Dat Google Classroom G Suite uitbreidt, maakt het nog geen capabel systeem voor cursusbeheer of leerbeheer. Faculteit en beheerders waren het erover eens dat het platform baat zou hebben bij aanvullende beoordelingen, discussieforums en een volwaardige cijferlijst die de cijfers van studenten zou kunnen berekenen op basis van voltooide opdrachten.

Niettemin kunnen beperkingen in sommige gevallen slechte gewoonten doorbreken. Overweeg duplicatie van cursussen. Hoewel het dupliceren van een cursus de installatie kan versnellen, is dit niet altijd in het belang van studenten.

'Ik denk dat een van de beste dingen van Google Classroom is dat je niet de hele klas kunt hergebruiken', zegt Keeler. 'Je kunt niet zomaar al je opdrachten dupliceren, want elke keer dat je een opdracht hergebruikt, moet je even nadenken of het goed is voor je leerlingen. Het dwingt me om veel reflectiever te zijn en me aan te passen aan de behoeften van studenten als ik materialen één voor één moet hergebruiken.'

In andere gevallen hebben opvoeders geïmproviseerde oplossingen. Smith merkte op dat docenten groepsopdrachten kunnen maken met behulp van hun Classroom-rooster met add-ons Doctopus en Goobric. Anderen hebben Google Formulieren gebruikt om zelfbeoordeling meerkeuzebeoordelingen te maken, zoals hier wordt beschreven. Maar er zijn grenzen aan de mate waarin docenten Google Classroom kunnen opschalen.

Hoewel Google een API heeft uitgebracht om integraties van derden te ondersteunen, zijn die integraties meestal handmatig van aard. Ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld tools gemaakt (bijv. roostersynchronisatie) waarmee docenten en beheerders lesroosters kunnen synchroniseren met behulp van een CSV-bestand. Maar laten we duidelijk zijn: een API maakt grootschalige adoptie niet mogelijk bij instellingen die afhankelijk zijn van automatisering. Er is een reden dat grote universiteiten zoals NC State de acceptatie tot proefprogramma's hebben beperkt: ze wachten op de tools die het maken van cursussen en het verzamelen van studentgegevens automatiseren.

Verwant

  • De beste Chromebooks van 2017De beste Chromebooks van 2017

'Google Classroom gaat ons LMS niet vervangen', zegt Smith. 'Persoonlijk zou ik graag zien dat ons LMS integreert met Google Classroom, zodat we Moodle-modules kunnen gebruiken om Google Classroom-opdrachten te maken.'

Dat sentiment werd gedeeld door Stan Martin, directeur van Outreach, Communications and Consulting bij het Office of Information Technology van de universiteit: 'Ik denk niet dat onze leertechnologiegroep het ziet als een vervanging voor ons huidige LMS, maar ze willen in staat zijn om gebruik een deel van de functionaliteit voor het groepswerk.'

Google zou deze institutionele investeringen moeten erkennen en moeten samenwerken met bestaande leermanagement- en studentinformatiesystemen via de Learning Tools Interoperability-standaard. In het hoger onderwijs is integratie niet vrijblijvend. (In de huidige vorm staan ​​de meeste beheerders niet te trappelen om een ​​tweede LMS te ondersteunen.) Als Google deze administratieve zorgen echter kan oplossen, kan Classroom een ​​brug slaan tussen de leerlingen en docenten die al in G Suite for Education werken en beheerders die LMS'en voor het verzamelen, beheren en rapporteren van studentgegevens.

Aanbevolen verhalen

De 'lensloze camera' van Caltech kan onze telefoons echt plat maken

Camera's hebben lenzen nodig, dus je dunne telefoon heeft een hobbel, maar op een dag kan een ultradunne optische phased array-chip dat veranderen.

Exclusieve Samsung-producten zijn het laatste wat Google Play Muziek nodig heeft

Een van de beste functies die Google Play Music in lange tijd heeft gelanceerd, is voor de meeste gebruikers verborgen. Dat is een echte domper.

Google zegt dat het te veel zou kosten om gegevens over loonkloof te verzamelen

De grote G zegt dat het te duur zou zijn om te voldoen aan de loongegevens van het ministerie van Arbeid.

Star Trek Bridge Crew voegt VR Speech Sandbox van IBM Watson toe

Betreed de wereld van Star Trek in virtual reality en geniet dankzij Watson van geloofwaardige in-game spraakervaringen met bemanningsleden van Sterfleet.

Google's Classroom staat open voor iedereen met een drang om les te geven

Gebruikers kunnen nu hun eigen klas leiden waar ze vrijwel alles kunnen onderwijzen.